Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Παγώνουν οι προσλήψεις καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία

Σε έλεγχο των προεκλογικών προσλήψεων προχωρεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σταματώντας σε πρώτη φάση τις τοποθετήσεις περίπου 10.000 εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης των σχολείων. Εγκύκλιος διαβιβάστηκε χθες σε όλες τις Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας με την οποία και ανακοινώνεται ότι «παγώνουν» οι προσλήψεις στο επίμαχο πρόγραμμα, για το οποίο τονίζεται ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί καν τα αναγκαία κονδύλια.
Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε, ωστόσο, χθες ότι το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν θα μείνει πίσω, αλλά θα ξεκινήσει άμεσα «και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια». Πάντως η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς το πρόγραμμα είχε ήδη καθυστερήσει να εφαρμοστεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, λόγω της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα η Ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) είχε καταγγείλει όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές. Η ηγεσία της ΟΛΜΕ τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, ότι προτεραιότητα είναι να επιβιώσει το κρίσιμο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης- το οποίο άλλωστε αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ- και να γίνουν τελικά οι προσλήψεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με βάση τον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών. Υπολογίζεται, πάντως, ότι για την πρόσληψη των περίπου 10.000 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που απαιτούνται για το πρόγραμμα, θα πρέπει να δαπανηθούν 40.000 ευρώ, τα οποία, όπως έγινε σαφές, δεν είχαν εξασφαλιστεί. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, ωστόσο, επικροτούσαν χθες τη δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι θα αναζητηθούν τα αναγκαία κονδύλια για το πρόγραμμα και θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις με διαφάνεια. Οι προσλήψεις αυτές είναι κρίσιμες για τους εκπαιδευτικούς (υπολογίζεται ότι 30.000 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της ανεργίας), καθώς τους προσφέρουν προϋπηρεσία που τους εντάσσει κατευθείαν στους πίνακες για τον μόνιμο διορισμό στα σχολεία της χώρας, τα επόμενα χρόνια.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=293085&dt=10/10/2009
Σημ.axinosp:Το να πας να μαζέψεις τα αμάζευτα στο Υπουργείο που το ρουσφέτι και τα ιδιαίτερα είναι θεσμός και να τα ακούς από κάποιους που από τη πρώτη εβδομάδα διαριγνύουν τα ιμάτια τους χωρίς λόγο μάλον για στημένους αντι-ΠΑΣΟΚΟΥΣ τους βλέπω !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε με την καλοστημένη προπαγάνδα των ΜΜΕ περι καλού ΠΑΣΟΚ που έδιωξε την κακή "δεξιά", ποιά πραγματικά προοδευτικά μυαλά , θα μείνουν στο τέλος........ αφου την πατάει τόσο εύκολα και ο "δυσκολόπιστος" αχινός !!!

Μου φαίνεται πως όλοι τελικά έχετε ανάγκη , να κρατάτε ζωντανή μια ελπίδα που έχει πεθάνει προ πολλού.......

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

έπι 6 χρόνια διόριζαν στην προσθετη διδακτική ενίσχυση στη Σιβιτανείδιο,στα εκκλησιαστικά λύκεια(με πιστοποιητικά χριστοπιστίας! ) στη Σινητανήδειο όσους είχαν μπάρμπα στην Κορώνη. Πρέπει επιτέλους οι διορισμοί να γίνονται μέσω πίνακα!