Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

H παρακμασμένη Αμερικάνικη Αυτοκρατορία, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα


Γράφτηκε από τον Aaron Task
Μετάφραση : axinosp

Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία σε παρακμή, σύμφωνα με Niall Ferguson, καθηγητής του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου The Ascent of Money (Η άνοδος του χρήματος).

"Οι άνθρωποι που έχουν προβλέψει το τέλος της Αμερικής στο παρελθόν έκαναν λάθος," ο Ferguson παραδέχεται. "Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Αν προσπαθείτε να δανειστείτε 9 τρις. δολάρια για να σώσετε το χρηματοπιστωτικό σας σύστημα ... και ήδη το μισό του δημοσίου χρέους σας είναι στην κατοχή αλλοδαπών, δεν είναι στην πραγματικότητα συμπεριφορά ανόδου μιας αυτοκρατορίας".

Δεδομένων των τεράστιων ελλειμμάτων του και των υπερπόντιων στρατιωτικών περιπετειών, η Αμερική σήμερα είναι παρόμοια με την ισπανική αυτοκρατορία τον 17ο αιώνα και τη Βρετανία του Εικοστού αιώνα . "Το υπερβολικό χρέος είναι συνήθως ένας προάγγελος των μετέπειτα προβλημάτων."

Βάζοντας μια λεπτή ματιά στο θέμα αυτό , λέει ο Φέργκιουσον ότι η Αμερική σήμερα είναι συγκρίσιμη περίπου με την Βρετανία του 1900: Κυρίαρχη Αυτοκρατορία που υποτιμούσε την άνοδο μιας νέας δύναμης. Στην περίπτωση της Βρετανίας τότε ήταν η Γερμανία. Στην περίπτωση της Αμερικής σήμερα, είναι η Κίνα.

"Όταν η οικονομία της Κίνας είναι ίση σε μέγεθος με εκείνη των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη πριν από το 2027 ... αυτό σημαίνει ότι η Κίνα δεν γίνεται μόνο ένας μεγάλος οικονομικός ανταγωνιστής – που είναι ήδη, τότε γίνεται και διπλωματικός και στρατιωτικός ανταγωνιστής, " δηλώνει ο καθηγητής ιστορίας.

Η πιο προφανής ένδειξη αυτού είναι το σημαντικό ναυτικό πρόγραμμα της Κίνας κατασκευής, υποβρυχίων νέας γενιάς και η ναυπήγηση μέχρι και τριών αεροπλανοφόρων. "Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ερμηνεύσεις αυτό παρά σαν μια πρόκληση στην ηγεμονία των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού."

Όσον αφορά τους αναλυτές όπως ο George Stratfor Friedman, που υποβαθμίζει τις ναυτικές φιλοδοξίες της Κίνας, ο Φέργκιουσον σημειώνει ότι Βρετανοί ειδικοί - όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ - ομοίως εφησύχαζαν όσον αφορά τη Γερμανία στην αυγή του 20ου αιώνα.

"Δεν προβλέπω Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ... ότι Η Κίνα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σαν ένας αντίπαλος και όχι σαν εταίρος», προσθέτοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο όπως της Αμερικής για να δημιουργήσει πρόβλημα. "Δεν χρειάζεται να έχουν ένα εξίσου μεγάλο Ναυτικό, αρκετά μεγάλο , για να αποτελέσει στρατηγική απειλή και να προκαλέσει προβλήματα" για το Ναυτικό των ΗΠΑ.
http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/357319/Niall-Ferguson-U.S.-Empire-in-Decline-on-Collision-Course-with-China;
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/10/update-251009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: