Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

TVXS - Σύλληψη Παπαχρήστου στα Εξάρχεια



Οι αποκαλυπτικές εικόνες που εξασφάλισε το Tvxs αργά χθες βράδυ μιλούν από μόνες τους. Στην πρώτη σκηνη είναι ο Νίκος Μανιός, καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση τα χρόνια της δικτατορίας για τη συμμετοχή του στην Οργάνωση «20ή Οκτώβρη», που διαμαρτύρεται για την παρουσία και τη συμπεριφορά της αστυνομίας . Του Στέλιου Κούλογλου.
Λίγα λεπτά πριν, περίπου 30 αστυνομικοί είχαν εισβάλει για έλεγχο στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Floral συλλαμβάνοντας δύο από τους θαμώνες και προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση των υπόλοιπων.

Κάποιοι είχαν προηγουμένως πετάξει πέτρες σε αστυνομική περίπολο μακριά από την πλατεία Εξαρχείων, αλλά όπως έχει ήδη αναλυθεί στο Tvxs σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συλλαμβάνονται οι δράστες και όχι να ξεκινούν μαζικά αντίποινα εναντίον της συνοικίας και των περαστικών.

Πίσω στο βίντεο, στη φραστική λογομαχία Μανιού-αστυνομικών επεμβαίνει ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κάνει ότι πάει να τραβήξει το κράνος ενός εκ των αστυνομικών που τον συλλαμβάνουν. Η απαίτηση των παρευρισκομένων να ξέρουν οι αστυνομικοί ότι ο Παπαχρήστος ήταν εκφωνητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και να τον αναγνωρίσουν είναι φυσικά εξωπραγματική. Και, σε κάθε περίπτωση, ένας επώνυμος δεν πρέπει να έχει διαφορετική επιχείρηση από έναν απλό πολίτη: οι αστυνομικοί μπορούσαν να ελέγξουν τον Παπαχρήστου. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τον συλλάβουν και μάλιστα περνώντας του χειροπέδες, ενώ δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Για τις συλλήψεις των Ελληνιάδη-Δαματόπουλου, δηλαδή των άλλων δύο δημοσιογράφων που απλώς απαθανατίζουν τα συμβάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι Ελληνες αστυνομικοί δεν είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν περίπλοκες καταστάσεις οι οποίες απαιτούν γνώση ψυχολογίας και γερά νεύρα. Οταν αρχίζουν τα δύσκολα είτε συλλαμβάνουν είτε... ψεκάζουν.

Αργότερα στην αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να μιλήσει με τον Στέλιο Ελληνιάδη, του ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι" δεν είναι αυτή η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει". Ο κ. Ελληνιάδης του θύμισε όμως ότι μπορεί οι ίδιοι να απελευθερώθηκαν σύντομα επειδή έτυχε να είναι γνωστοί, τι θα συνέβαινε όμως αν επρόκειτο για απλούς πολίτες ή περαστικούς; Ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» του είπε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά της αστυνομίας την οποία «δεν μπορεί να ελέγξει».
http://www.tvxs.gr/v24003

Δεν υπάρχουν σχόλια: