Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Υποβάθμιση της Ελλάδας από Fitch

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (IDR) της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε ΄A-΄ από ΄A΄ προηγουμένως προχώρησε η Fitch Ratings, διατηρώντας αρνητικό (negative) το outlook.

Επιβεβαιώνει παράλληλα το βραχυπρόθεσμο IDR σε ξένο νόμισμα στο ΄F1΄.

Ο οίκος αναφέρει ότι "η υποβάθμιση αντανακλά τη χθεσινή ανακοίνωση πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αναμένεται να φτάσει το 12,5% του ΑΕΠ το 2009, πολύ πιο πάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Fitch για έλλειμμα 6% και σε σύγκριση με τις επίσημες προβλέψεις της Ελλάδας για 3,7% στο Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

Η Fitch εκτιμά ότι το γενικό κυβερνητικό χρέος θα φτάσει περίπου το 115% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2009, υψηλότερα από τα επίπεδα που σημειώθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

"Με το έλλειμμα να μην αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 9% το 2010, το χρέος αναμένεται να φτάσει περίπου το 120% του ΑΕΠ μέχρι τα τέλη του 2010, το υψηλότερη στην κατηγορία ΄A΄", αναφέρει ο οίκος.

Η τελευταία εξέταση των αξιολογήσεων της Ελλάδας από την Fitch το Μάιο του 2009, εκτιμούσε ότι το κυβερνητικό χρέος θα ανέλθει στο 108,4% έως τα τέλη του 2010.

Εκτός των χειρότερων εκτιμήσεων για τη δυναμική του δημόσιου χρέους, το μέγεθος της αναθεώρησης τόσο για το 2009 όσο και το 2008 – με τα τελικά στοιχεία για το 2008 να δείχνουν το έλλειμμα στο 7,7% του ΑΕΠ σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης για 3,7% που έγινε τον Ιανουάριο του 2009 – υπογραμμίζει την αδυναμία στο σχεδιασμό και στην κατάρτιση των δημοσιονομικών στοιχείων.

Αυτές οι συνεχιζόμενες ελλείψεις υπονομεύουν ουσιαστικά την αξιοπιστία των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών σχεδίων εξυγίανσης, καταλήγει ο οίκος.
http://www.capital.gr/News.asp?id=838237
Σημ.axinosp:Μου άρεσαν και τα σχόλια στο Capital.gr: Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα... η χρεωκοπία είναι πιο κοντά...Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Μετά Χριστό προφήτες όλοι οι αναλυτές αυτών των εταιρειών...Κάτι που δε γνωρίζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: