Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Eurobank: Ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Στην εκτίμηση ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα αποδειχτεί πιο δυνατή από ότι αναμένεται προέβη η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank ,στην τριμηνιαία της έκδοση «Global Economic & Market Outlook».

Όπως επισημαίνει σε αυτή, η ανάκαμψη θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή σε χώρες με μεγάλα πακέτα στήριξης της οικονομίας, όπως οι ΗΠΑ, και σε ανοιχτές οικονομίες οι οποίες δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησής τους από το διεθνές εμπόριο, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι ο κίνδυνος για μια ύφεση τύπου W, με την παγκόσμια οικονομία να επιβραδύνεται ξανά μέσα στο 2010, είναι πλέον μικρός.

Ο αποπληθωρισμός δεν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία

Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank εκτιμά επίσης ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των τιμών του πετρελαίου στον πληθωρισμό έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται, ασκώντας θετική επίδραση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και κατά το 2010. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μη συμπεριλαμβανομένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, πιθανόν να εξακολουθήσει να αποκλιμακώνεται σε ιστορικά χαμηλά κατά τα επόμενα τρίμηνα, αντανακλώντας τις αρνητικές επιδράσεις από την αγορά εργασίας.

Επεκτατική νομισματική πολιτική μέχρι το πρώτο ήμισυ του 2010

Δεδομένης της πρόσφατης βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, δεν αναμένονται επιπλέον μέτρα επεκτατικής πολιτικής. Η προσοχή των αρμόδιων αρχών είναι τώρα στραμμένη στις μελλοντικές «στρατηγικές εξόδου» που θα ομαλοποιήσουν τη νομισματική πολιτική.

Πιστεύουμε πως οι κεντρικές τράπεζες θα εξασφαλίσουν μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη πριν αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια παρέμβασης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα για μια νέα ύφεση της οικονομίας, τονίζεται στην έκθεση.

«Επομένως, αναμένουμε η Fed και η ΕΚΤ να αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια κατά τα μέσα του 2010, όταν ο κίνδυνος αποπληθωρισμού θα έχει υποχωρήσει οριστικά και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα αρχίσουν να βελτιώνονται.»

Κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία

(α) Ο Αμερικανός καταναλωτής. Οι συνθήκες της αγοράς εργασίας θα έχουν αρνητική επίδραση στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά μέσω της μείωσης των αποδοχών τους. Ο καταναλωτής αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου σε αυτή την οικονομική ανάκαμψη, καθώς δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Το μεγάλο χρέος των νοικοκυριών ίσως τα οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση της αποταμίευσης εις βάρος των καταναλωτικών δαπανών.

(β) Πρόωρη περιοριστική νομισματική πολιτική. Δεδομένων των μέτρων δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που εφαρμόστηκαν, είναι σημαντικό για τις κεντρικές τράπεζες να είναι σε θέση να ελέγξουν τις πληθωριστικές προσδοκίες και να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική στρατηγική «εξόδου». Ο δεύτερος παράγοντας κινδύνου αναφέρεται στην πιθανότητα πρόωρης περιοριστικής νομισματικής πολιτικής, σε περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου και γενικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξηθεί πολύ γρηγορότερα από ότι περιμένουν οι νομισματικές αρχές.

Επενδυτικές Επιλογές

Ο συνδυασμός μιας ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και της διατήρησης των επιτοκίων παρέμβασης των κεντρικών τραπεζών σε χαμηλά επίπεδα έως τα μέσα του 2010 είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για τα χρηματιστήρια, τις αναδυόμενες αγορές και τα εμπορεύματα, ιδιαίτερα για κλάδους που παρουσιάζουν ισχυρή συσχέτιση με την οικονομική δραστηριότητα, όπως η ενέργεια και τα βιομηχανικά μέταλλα, εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης.

«Πιστεύουμε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των χρηματιστηρίων παραμένουν θετικές, παρά την ισχυρή άνοδο των τιμών των μετοχών από τα χαμηλά του Μαρτίου», επισημαίνουν, προβλέποντας ότι τα εταιρικά κέρδη θα βελτιωθούν σημαντικά κατά το δεύτερο ήμισυ του 2009 και το 2010.

«Παρά το πρόσφατο ράλι, πιστεύουμε ότι οι μετοχές παραμένουν φτηνές σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα», αναφέρεται στην έκθεση της Eurobank. Όσον αφορά στον κίνδυνο που βλέπουν πολλοί αναλυτές να έχουν προχωρήσει τα χρηματιστήρια πιο γρήγορα από την πραγματική οικονομία, οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν δικαιολογημένες τις ανησυχίες για μια επικείμενη διόρθωση στα χρηματιστήρια.

Παρατηρούν, ωστόσο, ότι οι μακροχρόνιες προοπτικές των χρηματιστηρίων παραμένουν θετικές, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η μακροχρόνια αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας αναμένεται να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε μια μακροχρόνια ανοδική αγορά.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1727734
Σημ.axinosp:Αυτά ακούς να λένε οι αναλυταράδες της Eurobank του Λάτση και μετά δεν αναρωτιέσαι γιατί οι Ελληνικές Τράπεζες πάνε κατά διαόλου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: