Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Περιπέτεια οι εκλογές σε τεταμένο κλίμα



Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλώνει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ, τονίζοντας ότι η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι παρακινδυνευμένη.

Μετά το κούρεμα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητα, δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία και το σταθμό Deutschland Radio ο Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ. Κατ΄ αρχήν όμως αυτό που κερδίζουμε με το κούρεμα είναι χρόνος, είπε ο κ. Φέρμπερ:

«Το κούρεμα μειώνει σημαντικά το δυσβάστακτο βάρος των επιτοκίων. Στόχος είναι τώρα το ελληνικό δημόσιο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χωρίς να προχωρήσει σε νέο δανεισμό. Η βιωσιμότητα είναι λοιπόν η λέξη κλειδί. Το δεύτερο βήμα είναι να αλλάξει για παράδειγμα ο προσανατολισμός των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων, έτσι ώστε να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία των νέων. Πρόκειται για ηράκλειο έργο, το οποίο μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν το κράτος έχει ευχέρεια κινήσεων και δεν επιβαρύνεται από τεράστιο χρέος».

Δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για εκλογές
Έχουν νόημα οι εκλογές μέσα στο επόμενο δίμηνο;
Για τον Γερμανό ευρωβουλευτή αυτό που επίσης προέχει είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Επικαλούμενος δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα, ο Μάρκους Φέρμπερ σημείωσε ότι «μια χώρα που επικεντρώνεται σε προεκλογικό αγώνα δεν είναι πλέον σε θέση να απελευθερώσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να διαμορφώσει και να προωθήσει την ανάπτυξη»:

«Είναι περιπέτεια οι εκλογές μέσα σε τεταμένο κλίμα. Θα ήταν προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων πλευρών να αφήσουν να επανέλθει λίγη ηρεμία. Το κοινοβούλιο έχει εκλεγεί μέχρι τα μέσα του επομένου έτους. Επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Αυτή ήταν απλά η συμφωνία προκειμένου να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου. Αν δεν αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν έχουν νόημα οι εκλογές στην παρούσα χρονική συγκυρία. Σε τι ωφελούν όλες οι υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας αν έρθουν στην εξουσία δυνάμεις, που ήδη στον προεκλογικό τους αγώνα λένε ότι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα; Τότε όλα θα ήταν μάταιος κόπος. Και αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να το λάβουν υπόψη τους».
Σημ.axnosp:Έτσι και αλλιώς θα χάσετε Γερμαναράδες και μετά θα ζητάτε την κεφαλή της Μέρκελ επί πίνακι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: