Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στις καλένδες οδεύουν οι ευθύνες για το έλλειμμα του 2009


Χαμόγελα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (επάνω) και αντίδραση από τον Γιάννη Παπαθανασίου (κάτω) μετά την ανακοίνωση του πορίσματος από τον Χρήστο Πρωτόπαπα (δεξιά).

Στο αρχείο οδηγείται, τουλάχιστον για την παρούσα Βουλή, η αναζήτηση ευθυνών στην υπόθεση του ελλείμματος του 2009, καθώς η Εξεταστική Επιτροπή, που διερεύνησε το ζήτημα, διαπιστώνει στο πόρισμά της πως δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Καταλογίζει, ωστόσο, σαφείς πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ν.Δ., Γιάννη Παπαθανασίου, για αποσιώπηση της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ, αντίθετα, συμπεραίνει ότι οι χειρισμοί του διαδόχου του, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009.
Για κουκούλωμα της υπόθεσης έκανε λόγο από την πλευρά της η Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας την Εξεταστική ως «επιτροπή προστασίας των κ.κ. Παπακωνσταντίνου κα Παπανδρέου».

Μασόνοι, τράπεζες και ζώνες. Η Εγκληματική Υπερδομή. Η ευρωπαϊκή ιστορία που δεν σας δίδαξαν στο γαμιολοσχολείο - Μέρος Γ





31 ΜΑΡΤΙΟΥ 9012


ΜΕΡΟΣ  Γ.  Η τραπεζική “αναγκαιότητα”.
Μετά από 6 ημέρες δαπανηρών κατασκευών και μια αργία, ο Ύψιστος ξέμεινε από λεφτά.  Την 8η ημέρα της δημιουργίας, ο Παντοδύναμος έπλασε την Κεντρική Τράπεζα για να μπορεί να δανείζεται.  Πριν περάσει ο μήνας, η Τράπεζα που είχε διευθυντή ένα φίδι του είχε κάνει κατάσχεση στον Παράδεισο και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία.  Οι δικαστικοί επιμελητές πέταξαν στο δρόμο τον Παντογνώστη καθώς και ένα νεαρό ζευγάρι που φιλοξενούσε.  Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...       


Ερώτηση Κρίσεως αρ. 4 : Ποιος είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας της Ελλάδος;  Ποιος έχει την πλειοψηφία των μετοχών του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο (στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος) για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας; 

Ολονύχτιες συγκρούσεις στην Ιερισσό Χαλκιδικής


Ένα ολόκληρο χωριό σύσσωμο απέκλεισε χθες το βράδυ το Δημαρχείο Ιερισσού Χαλκιδικής όπου συνεδρίαζε... το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη. 

Αφού κύκλωσαν το Δημαρχείο, οι κάτοικοι της περιοχής, άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα (πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- τροπολογία Πόρτο Καρράς) και κατά του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Η άρνηση του δημάρχου Χ.Πάχτα να συζητήσει το θέμα των μεταλλείων χρυσού, εξόργισε τους κατοίκους οι οποίοι πολιόρκησαν το Δημαρχείο, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί, αναποδογύρισαν τα αυτοκίνητα του Δημάρχου και άλλων δημ.συμβούλων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και τότε η σύγκρουση γενικεύτηκε, στην μάχη σώμα με σώμα που ακολούθησε οι κάτοικοι κατάφεραν και απώθησαν τα ΜΑΤ. Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

Παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα περίπου χίλιοι κάτοικοι παρέμειναν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, καίγοντας λάστιχα, μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα.
tromaktiko

Μασόνοι, τράπεζες και ζώνες. Η Εγκληματική Υπερδομή. Η ευρωπαϊκή ιστορία που δεν σας δίδαξαν στο γαμιολοσχολείο - Μέρος Β


Μέρος Β



30 ΜΑΡΤΙΟΥ 9012

ΜΕΡΟΣ  Β.  Η θρησκευτική “επιλογή”.
Ερώτηση κρίσεως αρ. 2: Ποιος είναι ο κύριος Βασίλειος Κουτσού;

Ποιός είναι αυτός ο υπόδικος με το απεριποίητο μούσι που στα δύσκολα παριστάνει τον ψόφιο κοριό και στα εύκολα είναι ο άρχων του σύμπαντος; Ποιος είναι αυτός ο υπόγειος τύπος με τα μαύρα που τα λέει τετ-α-τετ με τον Πούτιν; Τι είδους υπερεθνική εξουσία έχει αυτός ο μάνατζερ της ορθόδοξης πολυεθνικής του Ναυάγιου Όρους πέρα από τις βρώμικες μπίζνες του μαγαζιού του που τον οδήγησαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στις φυλακές;  

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σε 70 ημέρες η ελληνική χρεοκοπία με ευρώ στις 1.530 δραχμές


Δεδομένη θεωρούν αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.

ΟΕΔΒ: Η «κουκουβάγια» παίρνει σύνταξη



Ενα συγκινητικό «αντίο» απευθύνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (ΟΕΔΒ) που καταργείται επισήμως αύριο, 31 Μαρτίου.

Μήνυση Καμμένου κατά Λιάτσου για δημοσίευμα της «Παρασκευή +13»


Με μήνυση απαντά ο Πάνος Καμμένος κατά της εφημερίδας «Παρασκευή +13» που έχει αφιερώσει το σημερινό της πρωτοσέλιδο στον ίδιο, με τίτλο: «Π. Καμμένος: Επαιξε 9,5 δισ. δρχ. Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους» και υπέρτιτλο «Την εποχή της μεγάλης ληστείας στο χρηματιστήριο».

1o Συνέδριο ΕΠΑΜ


Λεηλάτησαν... ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!



Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος... έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς! Το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να τους ρωτήσει, κατ' εντολήν της κυβέρνησης είχε μετατρέψει εν κρυπτώ τα αποθεματικά των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και των νοσοκομείων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια... «κούρεψε» με το περιβόητο PSI - δηλαδή καταλήστεψε τα λεφτά των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των δημόσιων νοσοκομείων!
Οσο πιο συνετή και συντηρητική διαχείριση έκανε το κάθε ίδρυμα τόσο μεγαλύτερη ζημιά υπέστη με το κόλπο αυτό.
Οσο πιο πολλές καταθέσεις είχε δηλαδή στα αποθεματικά του, τόσο πιο πολλά ομόλογα αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδος και επομένως τόσο πιο πολλά λεφτά έχασε το ίδρυμα που αντί να σκορπάει και να ξοδεύει τα λεφτά του, τα αποταμίευε. Καλά να πάθει!

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εκδιώχθηκε από τις Σκουριές η ΠΑΡΑΝΟΜΗ “Ελληνικός Χρυσός”


548659_265179063569165_100002312212589_604021_1146367514_n
Τα μαζεύει και φεύγει άρον άρον η εταιρεία από το βουνό. Με έγγραφό του την Δευτέρα 26 Μαρτίου, το Δασαρχείο Αρναίας διέταξε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, την αποχώρηση όλων όσων βρίσκονται στην “φρουρά” εκεί και την εντός τριών ημερών εκκένωση του βουνού από τα μηχανήματα, οχήματα, κοντέινερς, προσωπικό της εταιρείας και συνεργεία υπεργολάβων.

Δεν είναι έτοιμος ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει εκλογές

Της Μαρίνας Μάνη
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάθε αρχηγός κόμματος που συναντάται με τον πρωθυπουργό εξέρχεται του Μαξίμου με την ίδια πρόβλεψη: Ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου. Κι ενώ αυτή η ημερομηνία έχει γίνει το κοινό μυστικό στα πολιτικο-οικονομικά γραφεία, το Μαξίμου δεν την ανακοινώνει επισήμως.

Συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου διευκρινίζουν ότι θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις όταν θα έχει σαφή εικόνα για το πώς και πότε θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης –συνιστώντας παράλληλα στους «καχύποπτους» να μην αναζητούν «δεύτερα εκλογικά σχέδια».

Μασόνοι, τράπεζες και ζώνες. Η εγκληματική υπερδομή. Η ευρωπαϊκή ιστορία που δεν σας δίδαξαν στο γαμιολοσχολείο - Μέρος Α




29  ΜΑΡΤΙΟΥ 9012

Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και δύο εικόνες είναι δύο χιλιάδες λέξεις, τότε η  συλλογή ψηφιακών εικόνων στις σελίδες αυτού του άρθρου φτιάχνει άνετα 12τομο λεξικό.  



Να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ αλλά να υιοθετήσει δύο... νομίσματα - Οι καταθέσεις να είναι σε ευρώ και οι μισθοί σε εθνικό νόμισμα - Να προχωρήσει σε άτυπη υποτίμηση


Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα σύστημα δύο νομισμάτων, ώστε να μπορέσει να διασωθεί από τη χρεοκοπία. Αυτό προτείνει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Πολωνίας, Marek Belka, μιλώντας στη γερμανική έκδοση των Financial Times, τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα έπεσε θύμα των γεωπολιτικών παιχνιδιών της Γερμανίας και της Γαλλίας - Όμως ακόμη μπορεί να στραφεί έναντι των ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων αν συνεχίσουν να την πιέζουν με τη λιτότητα


Τα γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι αναλυτές της ΒΒΗ, δείχνοντας ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού προβλήματος ήταν και οι αμυντικές δαπάνες της χώρας μας την τελευταία δεκαετία. 

Aν γουστάρετε τους φασίστες...


ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!



Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών!

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε...
για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα «στην ουσία καταστρέψαμε τον ιδιωτικό τομέα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο BLOOMBERG. Οι εκλογές ανέφερε θα είναι το τελικό βήμα για να μπούμε σε μια σταθερή πορεία εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσουμε. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο και βαφτίστηκε «ειδική περίπτωση», ενώ στο μεταξύ τα ίδια προβλήματα ανησυχούν τις αγορές και τους Ευρωπαίους πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία ξαφνικά... βλέπει τη μείωση των εισαγωγών προς Ελλάδα και ανησυχεί!




Μπορεί η Ελλάδα -προς το παρόν τουλάχιστον- να είναι εκείνη που μετρά πληγές από την εις βάρος της ασκούμενη πολιτική από τη Γερμανία, όμως και η άλλη, ισχυρότερη σαφώς πλευρά δεν είναι και σε εντελώς καλύτερη θέση. Κι αυτό διότι η μείωση των εξαγωγών της προς τη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, δημιουργεί προβληματισμό.

Πολ Τόμσεν: Ο δολοφόνος της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος! Ως πότε;


Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Λύθηκε το πρόβλημα με τις αναλήψεις από ΑΤΜ - Χρέωναν και λεφτά δεν έδιναν



Τέλος στην αγωνία των πολιτών φαίνεται να βάζει η επίλυση του προβλήματος στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.
Χθες για αρκετές ώρες πολλά ΑΤΜ δεν «εξυπηρετούσαν» τους πολίτες, αφού και χρήματα δεν τους έδιναν και έδειχναν να χρεώνουν το λογαριασμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός σε αρκετούς καταθέτες.
Τελικά το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και ήδη σε ποσοστό 80% των περιπτώσεων, οι λογαριασμοί των συναλλασσόμενων που έκαναν αναλήψεις απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό που έχουν. Μέσα στις επόμενες ώρες η βλάβη στο σύστημα να αποκατασταθεί στο 100%.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε περίπου 10.000 συναλλασσομένους και όχι πολύ περισσότερους, όπως ειπώθηκε αρχικά, αφού στατιστικά οι αναλήψεις μέσω του ΔΙΑΣ αποτελούν μόνον το 3% του συνόλου των αναλήψεων.
Σημ.axinosp:Τυχαίο δεν νομίζω !!

Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα


Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.

Βενιζέλος tweets !!


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Οι πολίτες αψήφησαν την Κατάσταση Πολιορκίας


Ο διασυρμός της χώρας από το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό έφθασε στο αποκορύφωμά του το διήμερο της εθνικής επετείου 24-25 Μαρτίου. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν πλέον για το ολοκληρωτικό καθεστώς της τρόϊκας και της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Ελλάδα μετά την πρωτοφανή αστυνομοκρατία και βία στους δρόμους της Αθήνας και όπου αλλού έγιναν παρελάσεις, προκειμένου αυτοί που ξεπουλάνε τον λαό και την χώρα να …γλυτώσουν το τομάρι τους από οργή του λαού.

Μαραθώνια Αντιμνημονιακή Πορεία της 24.3.2012

Η Λιβύη ένα χρόνο αργότερα: κοντή μνήμη


libya_mapΈνα χρόνο μετά τον πόλεμο της Λιβύης, κανείς δεν θέλει να προβεί σε απολογισμό. Οι αποικιακές δυνάμεις μιλούσαν για την υποστήριξη μιας δημοκρατικής επανάστασης εναντίον ενός τυράννου. Στην πραγματικότητα, διαίρεσαν πάλι τη χώρα και αποκατάστησαν στην εξουσία την Κυρηναϊκή δυναστεία των Senussi. Η Τζαμαχιρία, υβριδικό μείγμα προυντονικής αναρχίας και απολυταρχίας, έδωσε τη θέση της σε ένα φιλελεύθερο χάος όπου τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες έγιναν ο κανόνας, ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες χλαπακιάζουν.
Μία από τις συνέπειες των όπλων μαζικής αποπλάνησης της κοινής γνώμης είναι να σβήσει από τη μνήμη μας ακόμα και τα πρόσφατα γεγονότα, χάνοντας τα ίχνη. Αποσιωπείται το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο, στις 19 Μαρτίου, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Λιβύης, με την επίσημη δικαιολογία «για την προστασία των αμάχων».
Σε επτά μήνες, η αεροπορία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εκτέλεσε 30.000 αποστολές από τις οποίες 10.000 ήταν επιθέσεις, χρησιμοποιώντας περισσότερο από 40.000 βόμβες και πυραύλους. Εκτός διείσδυσαν στην Λιβύη ειδικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων χιλιάδες καταδρομείς από το Κατάρ.
Χρηματοδοτήθηκαν και εξοπλίστηκαν οι φυλές εχθρικές προς τη κυβέρνηση της Τρίπολης καθώς και ισλαμικές ομάδες που θεωρούνταν τρομοκρατικές μόλις λίγους μήνες νωρίτερα. Η επιχείρηση στο σύνολό της, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διοικήθηκε από την Ουάσιγκτον πρώτα μέσω του Africom, στη συνέχεια, μέσω του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αφαίρεσε (και...) την ελληνική σημαία ο Λ.Παπαδήμος!

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πρώτος αφαιρέσει τον πίνακα της Ελευθερίας και τον έβγαλε.Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ο πίνακας πήγε για συντήρηση.Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι πλέον έφυγε από το πρωθυπουργικό γραφείο  και η ελληνική σημαία και έχει απομείνει μόνο η σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης.Τι δικαιολογία έχουμε για αυτό;Θέλουν να μας πουν κάτι ή απλά "έτυχε";

Τόσο καιρό που μπαινοβγαίνουν οι αρχηγοί κομμάτων στο μέγαρο Μαξίμου, δεν έγινε θέμα επαναφοράς τους;

Ο Παπανδρέου έφυγε. Δεν πρέπει τώρα οι αρχηγοί των κομμάτων που συγκυβερνούν, να απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό την επάνοδο στην πρότερη κατάσταση;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
  

ΔΗΜΑΡ: Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφραχτη δημοκρατία ούτε το μπάχαλο


ΔΗΜΑΡ: Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφραχτη δημοκρατία ούτε το μπάχαλο
«Οι εικόνες, τόσο της Αθήνας, όπου η στρατιωτική παρέλαση έγινε χάρη στα ΜΑΤ, όσο και του Ηρακλείου, όπου η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω μερικών δεκάδων «αγανακτισμένων», μας είναι εξίσου απωθητικές»σημειώνει σε ανακοίνωσή της για επεισόδια στις παρελάσεις η Δημοκρατική Αριστερά.
«Αμφότερες προσβάλουν τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης. Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφρακτη δημοκρατία, ούτε το «μπάχαλο» που εξ’αντικειμένου υπονομεύει τη δημοκρατία» καταλήγει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σημ.axinosp:Ούτε με την χούντα, ούτε με το λαό είναι τρε μπανάλ και τα δύο!! 
Γιαούρτι που σας χρειάζεται ρε κερατάδες !!

Η πίστη στα μνημόνια ως νέα εθνικοφροσύνη

Της Βασιλικής Σιούτη, από το ΜΟΝΟ #4

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν χέρι χέρι στην προεκλογική περίοδο, αποσιωπώντας εντελώς ότι πρόκειται για τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ κι ετοιμάζονται να μοιράσουν τα νέα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, όπου νομιμόφρονες θα είναι οι «δυνάμεις του ευρώ» που στηρίζουν τα μνημόνια και αντιφρονούντες θα είναι «οι δυνάμεις της δραχμής», όπως θα χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, άσχετα εάν είναι πραγματικά υπέρ της δραχμής ή όχι.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Youth Revolution Greece

Μαθητής με ειδικές ανάγκες κατά την παρέλαση στα Χανιά, μουντζώνει τους επίσημους… Να αγιάσει το χέρι του!...


Ε.ΠΑ.Μ & Μοτοσυκλετιστές κατάθεση στεφάνου προπύλαια

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απο την χούντα


Γιάννης Μιχελάκης : «Η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών»

Σε πολιτικές «μειοψηφίες που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας» απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «απέδειξαν  άλλη μια φορά  ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σημ.axinosp: Το θράσος του δωσίλογου Μιχελάκη δεν έχει όρια !!

Ε.ΠΑ.Μ Δημήτρης Καζάκης στον Κολοκοτρώνη 25η Μαρτίου

Πλάνα από τα επεισόδια στις παρελάσεις

Πλοίο «φάντασμα» του ιαπωνικού τσουνάμι ανοιχτά του Καναδά

 
 Ένα ιαπωνικό αλιευτικό πλοίο που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 εντοπίστηκε να «περιπλανιέται» στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Καναδά.

Το σκάφος, σημαίας Χοκάιντο Ιαπωνίας και μήκους 15 μέτρων, εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ακτοφυλακής σε μία περίπολο ρουτίνας στη Βρετανική Κολούμπια.


Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που έχει διασχίσει τον Ειρηνικό, όπως μεταδίδει το BBC.


Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά παρακολουθεί το αλιευτικό πλοίο για ενδεχόμενη περιβαλλοντική μόλυνση ή παρακώλυση της θαλάσσιας κυκλοφορίας.


Το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία άφησε πίσω του 25 τόνους συντριμμιών, όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης.


Τέσσερις έως οκτώ εκατομμύρια τόνοι διαλύθηκαν στον ωκεανό, ενώ ένας με δύο τόνοι εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια.

in.gr 

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ειδικοί παρατηρητές … ακόμη και στη στέγη της Βουλής


Δύσκολη δουλειά του … αστυνομικού-ειδικού παρατηρητή. Σκαρφάλωσαν μέχρι και στη στέγη της Βουλής προκειμένου να κατασκοπεύσουν τους πολίτες που πήγαν στην παρέλαση και να εντοπίσουν … τυχόν πολεμοφόδια … όπως γιαούρτια ή τυχόν εναπομείναντα νεράντζια.
Πάντως τα μέτρα απέδωσαν και η σημερινή μαθητική παρέλαση λειτούργησε ως … πρόβα τζενεράλε για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ . Κι αν σήμερα ήταν τόσο αυστηρά, φανταστείτε αύριο τι θα γίνει.
Ίσως αν εξέδρες στήνονταν στη θέση που είναι τώρα οι παρατηρητές να ήταν πιο σίγουροι οι επίσημοι για την ασφάλειά τους και να πείθονταν για την αυριανή παρουσία τους.

25η Μαρτίου 2012 ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;;

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ



"Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί.
Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε.
Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο"
Τάσος Λειβαδίτης 

«ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ»


Το «ΧΩΝΙ» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου στα περίπτερα όλης της χώρας.
Θα είμαστε παντού.
Θα μεγαλώνουμε συνέχεια.
Θα γίνουμε ο χώρος  έκφρασης όλων όσων αντιδρούν.
Ο αγώνας είναι κοινός.
Το ΧΩΝΙ θα τα βάλει με όλα τα συστημικά ΜΜΕ και το πλέγμα διαπλοκής και σιωπής που αυτά στηρίζουν. Περιμένουμε να μας «εξαφανίζουν» από τα περίπτερα και να «κρύβουν» τα φύλλα μας μέχρι να περάσει η μέρα…
Αυτή τη μάχη –ειδικά τις πρώτες Κυριακές- πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί.
·         Όπου πηγαίνετε, ζητήστε το ΧΩΝΙ. Σ’ όλα τα περίπτερα. Προσέξτε αν κρέμεται μαζί με τις άλλες εφημερίδες ή έχει παραμεριστεί στο πίσω μέρος (εκεί που δεν το βλέπει κανένας). Αν συμβαίνει αυτό, ζητήστε από τον περιπτερά να την κρεμάσει  μπροστά μαζί με τις άλλες. Εξηγήστε του την ανάγκη να στηρίξει και ο ίδιος την προσπάθεια που κάνουμε για να ενημερωθεί ο Έλληνας. Ούτε τα επίσημα στοιχεία δεν μας λένε. Οι Έλληνες δεν ξέρουν την αλήθεια. Και πρέπει να τη μάθουν.
·         Οι περιπτεράδες πρέπει να καταλάβουν ότι η νέα αντι- μνημονιακή εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» έχει ζήτηση και άρα θα τους συμφέρει να το προβάλουν και να το κρεμάνε. 
·         Βάλτε και φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Ρωτήστε τους αν είδαν το ΧΩΝΙ στο περίπτερο.
·         Αν υπάρχει έλλειψη σε κάποιο σημείο πώλησης, ενημερώστε μας για να το διορθώσουμε την ίδια στιγμή.
Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας και τις αναφορές σας στο info@toxwni.gr.
Επίσης τηλεφωνήστε μας στο 210 6640185.

(Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει το Σάββατο. Από το Σάββατο ξεκινάμε τον αγώνα. Περιμένουμε –ακόμη και την ίδια στιγμή- την ενημέρωσή σας για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές «παγίδες» που θα στηθούν, αν μας βοηθήσετε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Το ΧΩΝΙ

Μας ενδιαφέρει να καταγράψουμε σ’ όλη την Ελλάδα την κίνηση του ΧΩΝΙΟΥ ανά περιοχή ακόμη και ανά περίπτερο. Ο καθένας στη γειτονιά του ή στην περιοχή του ή στην πόλη του. Όσο μπορεί ο καθένας… πρέπει  να βοηθήσει σ’ αυτή την προσπάθεια. Και η βοήθειά σας είναι πολύτιμη.
Δεν έχουμε τα χρήματα που χρειάζονται για να κάνουμε ούτε στοιχειώδη διαφημιστική καμπάνια. Έχουμε όμως όλους εσάς και εσείς έχετε πλέον την εφημερίδα σας…. Το ΧΩΝΙ της αντίστασης.

Δεν υπάρχει περίπτωση… Θα τους νικήσουμε.
                                                                                           Το ΧΩΝΙ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου και ο κ. Παπανδρέου «γιορτάζει» με τον Ερντογάν την... Αραβική Άνοιξη!

Ίσως να μην αξίζει να ασχολείται κανείς, αλλά και δεν πρέπει κάτι τέτοια να περνούν απαρατήρητα. 

Ειδικά τώρα που η οργή – πάντα κακός σύμβουλος - έχει ξεχειλίσει και κάποιοι έχουν βγει στη γύρα και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν»!

Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως η ζωή για τον κ. Παπανδρέου συνεχίζεται, περισσότερο ανάλαφρη και χωρίς τις σκοτούρες της χρεοκοπίας, που για τον ίδιο μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.

Έχει παραδώσει τη χώρα στους δανειστές της, έχει παραδώσει το κόμμα στον κ. Βενιζέλο και έχει (ξανα)φύγει!

Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου!



Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουν την διαμαρτυρία τους στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Μας σκοτώνουν θα τους αφήσουμε;; Λάβαρα Μαύρα Ανέμισαν

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.. ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..... ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

25η Μαρτίου 2012 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ......


25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.. ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..... ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Όσο θα με φυλακίζεις θα σπάω τις αλυσίδες μου.
Όσο θα με φιμώνεις θα ουρλιάζω.
Όσο θα με κυβερνάς, θα είμαι ανεξάρτητη!!!!
Δε θα με καλουπώσεις.
Δε θα με συντρίψεις.
Δεν έχεις λόγο πάνω μου.
Γεννήθηκα με το φως και πέρασα τη ζωή μου
σκαλίζοντας τη γη.
Την ανακάτεψα, τη μύρισα, δέθηκα.
Δε θα με ξεριζώσεις.
Δε θα σ' αφήσω να με καταπιείς Καιάδα.
Μεγάλωσα "Σπαρτιάτικα"
για να μη μου κάτσεις στο σβέρκο.
Για να μπορώ να είμαι περήφανη.
Για να μπορώ να κλάψω για όσα χάνω
γιατί έκλαψα και για να τ' αποκτήσω...

Μαρία Τζιάτζιου 

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ (1942)



Μέσα στην πολυτάραχη ιστορία του εθνικού βίου, πολλές φορές ό εορτασμός της 25ης Μαρτίου, πήρε δραματικό χαρακτήρα διαδήλωσης υπέρ της ελευθερίας. 

Οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις τέτοιας μορφής στα νεώτερα χρόνια, ήταν αναμφισβήτητα, εκείνες του 1942 στην καρδιά της σκλαβωμένης Αθήνας.
  

Ο Πανούσης με τον Καζάκη για την εφημερίδα Το Χωνί!




Το «ΧΩΝΙ» στην ένδοξη ελληνική Ιστορία ήταν η φωνή που έλεγε τα νέα της Αντίστασης.
Στην ιδιότυπη νέα κατοχή που μας έχει επιβληθεί, η απάντηση είναι μόνο μία:
Το νέο ΧΩΝΙ που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Σηκώνουμε το δικό μας ΧΩΝΙ ψηλά για να ακουστούν τα στοιχεία που μας κρύβουν.
Το ΧΩΝΙ είναι η νέα μεγάλη κυριακάτικη ΑΝΤΙ – μνημονιακή εφημερίδα που στόχο έχει να
γίνει το βήμα κάθε πολίτη και κινήματος της κοινωνίας που αντιδρά.
Μαζί μας, στο πρώτο φύλλο, Το ΧΩΝΙ κρατούν:
• Ο Τζίμης Πανούσης:
«Αν δεν πιάσει η κατάρα της Μαργαρίτας, την έχουμε βαμμένη…»
• Ο Γιάννης Ζουγανέλης:
«Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;»
• Ο Δημήτρης Κουφοντίνας:
«Εγώ δεν μιλώ για έκρηξη. Μιλώ για την αναγκαία εξέγερση».
Κάθε Κυριακή, Στο ΧΩΝΙ, μετράμε τον «πυρετό» της ελληνικής κοινωνίας. Διαβάστε το «θερμόμετρο»: μια δημοσκόπηση που δεν ξανάγινε. Ένα 12σέλιδο ένθετο με τις ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι άλλοι! Πάρτε μια γεύση:
• 1 στους 2 δύο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Β. Βενιζέλος ενδιαφέρεται για την πολιτική του καριέρα και όχι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ή, έστω, του κόμματός του!
Το ΧΩΝΙ βγαίνει στις γειτονιές και κρεμιέται στα περίπτερα όλης της χώρας αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου με τιμή πώλησης 1,5 ευρώ.
Για το ΧΩΝΙ,
Δημήτρης Καζάκης,​Μάνος Κακλαμάνος,​Γιώργος Χριστοφορίδης