Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στην Κύπρο: Μόνη λύση η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
















Ο πολιτικός που προειδοποίησε για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων ενημερώνει τους Κυπρίους για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και την επίλυσή του, προειδοποιώντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί θα κυκλοφορεί τουρκική λίρα! Σειρά διπλωματικών επαφών, ομιλιών και συνεντεύξεων.

Τις οικονομικές- πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες που θα βιώσει ο Κυπριακός λαός από τις επιλογές της πολιτικής του ηγεσίας, ανέλυσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, Δημήτρης Καζάκης ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Π.Γ του Ε.ΠΑ.Μ.
Ο κ. Καζάκης στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του εμφανίστηκε ξεκάθαρος για την τύχη της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «πολεμικών διαστάσεων» από το οποίο το νησί δεν θα ανακάμψει, εάν συνεχίσει με αυτή την πολιτική ηγεσία που επέτρεψε στη Γερμανία να «κανιβαλίσει» σε βάρος του κυπριακού λαού. Μάλιστα όπως είπε η κατάρρευση της Κύπρου είναι πολύ κοντά χρονικά και μόνη λύση είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τους δανειστές της και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και εθνική κυριαρχία της.
Αφορμή του ταξιδιού στάθηκε η επίσημη πρόσκληση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κύπρο, προς τον Γ.Γ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, να παρευρεθεί σε εκδήλωση εορτασμού για την διακοσιοστή Τρίτη (203η) επέτειο της Επανάστασης, της 19ης Απριλίου του 1810, αλλά και το ενδιαφέρον νέων κινημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στη Μεγαλόνησο, για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΠΑΜ όσον αφορά στην έξοδο από την κρίση.
Στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το κλιμάκιο του ΕΠΑΜ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, με τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας που εκτελεί χρέη πρέσβη, κ. Ζαν Πιέρ Ανάγια Σάλας, για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, Βενεζουέλα – Ελλάδα.

Ηταν μια ουσιαστική συζήτηση και η απαρχή όπως φάνηκε μιας εξίσου ουσιαστικής συνεργασίας καθώς όπως είπε ο κ.Σάλας στο «τετ –α-τετ» που είχε με τον κ. Δημήτρη Καζάκη, η κυβέρνηση του ενδιαφέρεται για την περεταίρω ανάλυση των θέσεων του σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική κατεύθυνση χωρών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, εκφράζοντας την επιθυμία πραγματοποίησης σειράς σχετικών διαλέξεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας, του Γ.Γ του ΕΠΑΜ στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καζάκης, στη συζήτηση που είχε με τον κ. Σάλας, του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το λαό της Βενεζουέλας και τους αγώνες που αυτός έχει δώσει στο όνομα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όπως ο Ελληνικός λαός, τονίζοντας την ανάγκη μιας νέας δυναμικής συμμαχίας, η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών σχεδίων που εφαρμόζονται ήδη από τις ξένες αγορές σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών.

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο κ. Καζάκης επισήμανε στον κ. Χρυσόστομο ότι το πλήγμα για την Κύπρο θα είναι βαρύτερο από αυτό της Ελλάδος και ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αφύπνιση του λαού για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τις αποφάσεις της Τρόικα, έργο στο οποίο η Εκκλησία μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της κυπριακής κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάρρευση του νησιού θα συντελεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από την εισβολή του 1974, καθώς θα είναι μη αναστρέψιμες.
Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με ενδιαφέρον την οικονομική και πολιτική ανάλυση του κ. Καζάκη και σημείωσε ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στην εκτίμησή του ότι η επιστροφή στην κυπριακή λίρα είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να προσπερνά με ελαφρότητα. Μάλιστα, όπως είπε, για το λόγο αυτό σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, του υπέδειξε να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη για τις συνέπειες εξόδου από το ευρώ, προκειμένου ο λαός να έχει πλήρη γνώση και να αποφασίσει τον δρόμο που θα επιλέξει. Ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης, όπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, δεν έδειξε διατεθειμένος να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν το νησί.

















Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, θα μιλήσει σε δύο συγκεντρώσεις , στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, για τις συνέπειες από την κρίση, ενώ θα παρουσιάσει και λύσεις για την έξοδο από αυτήν. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διαμονής του παραχωρεί συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: