Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Χ.ΦΛΑΣΜΠΕΚ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚYΠΡΟ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ»
H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!
    Ο X. Φλάσμπεκ είναι σήμεραανώτατο στέλεχος για θέματα οικονομίας στον ΟΗΕ και διετέλεσευφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο που υπουργός Οικονομικών ήταν ο Όσκαρ Λαφονταίν, γνωστό ηγετικό στέλεχος σήμερα του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας.
    Ο Χ. Φλάσμπεκ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News της Κυριακής 14 Απριλίου και τη Φαίη Καραβίτη ασκεί δριμεία κριτική στη Γερμανία και την πολιτική της, τις οποίες θεωρεί κατ'εξοχήν υπεύθυνες για την κρίση της ευρωζώνης, ενώ δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της τελευταίας.
    Ο Χ. Φλάσμπεκ θεωρεί, επίσης, πολύ καλή ιδέα μια "συμμαχία του Νότου" που θα έκανε το βήμα εξόδου από την ευρωζώνη.

    Όσον αφορά την Ελλάδα παρ'ότι ο Χ. Φλάσμπεκ βλέπει "δύσκολη" την έξοδό της από την ευρωζώνη, προτείνει αυτήν τη συντεταγμένη έξοδο για την Κύπρο.
    Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Χ. Φλάσμπεκ έχει ως εξής:


    • Ερωτ: Επισκεφθήκατε πρόσφατα την Κύπρο. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;
    • Απαντ:Το Eurogroup έθεσε ένα προηγούμενο. Έδειξε την δύναμή του και σε μια νύχτα κατέστρεψε το οικονομικό μοντέλο μιας ολόκληρης χώρας – εκτιμώ με καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του ευρώ. Αυτό που παράγεται τώρα είναι μόνο περισσότερη λιτότητα, χωρίς εποικοδομητικό σχέδιο. Είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Σκεπτόμενοι τις στρατηγικές για το μέλλον, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη, όχι μόνο η Κύπρος. Αν η Γαλλία και η Ιταλία ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, η Ευρώπη θα ζήσει τέτοια ύφεση που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί.
    • Ερωτ:Γιατί το Eurogroup δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο;
    • Απαντ:Από την αρχή της κρίσης, ουδείς επιχείρησε να αναλύσει ορθολογικά την κατάσταση. Από το 2008, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν να μετονομάσουν την τραπεζική κρίση σε «κρίση χρέους των κυβερνήσεων». Δεν ήταν ποτέ έτσι. Είναι γελοίο. Το χρέος των κυβερνήσεων αυξήθηκε επειδή έπρεπε να διασωθούν οι τράπεζες που ήταν χρεοκοπημένες. Η πραγματική αιτία είναι η διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος και οι πολιτικοί αρνούνται να το παραδεχτούν. Αν δείτε τα γερμανικά ΜΜΕ, λένε διαρκώς στους πολίτες ότι «κάτι περίεργοι τύποι λένε περίεργα πράγματα, ξεχάστε τους, δεν είναι αλήθεια». Λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Το δόγμα είναι ότι «οι αγορές έχουν πάντα δίκιο». Η αλήθεια όμως είναι ότι η Γερμανία πρώτη παραβίασε τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πληθωρισμό. Αν η Ελλάδα και η Κύπρος κινούνταν πάνω από τους στόχους, η Γερμανία κινείτο κάτω από αυτούς.
    • Ερωτ: Πιστεύετε ότι το Βερολίνο απλώς δεν καταλαβαίνει ή υπάρχει άλλη εξήγηση για την στάση του;
    • Απαντ: Η Γερμανία επιμένει ότι το να έχεις πλεόνασμα 6% είναι φυσιολογικό. Το ίδιο λέει και η Bundesbkank. Αυτό είναι ανοησία. Το 2000 η κυβέρνηση SPD-Πρασίνων επέλεξε το ντάμπινγκ των μισθών, ως άμυνα για την ανεργία. Οι επιπτώσεις από αυτή την πολιτική εξήχθησαν στις άλλες χώρες της ΕΕ. Η Γερμανία, με άλλα λόγια, εξήγαγε την ανεργία της με την μορφή πλεονασμάτων. Δεν μπορείς όμως να συμπεριφέρεσαι έτσι όταν ανήκεις σε μια νομισματική ένωση. Είχαμε συμφωνήσει για πληθωρισμό 2% και το Βερολίνο παραβίασε τον κανόνα. Είναι τόσο απλό.
    • Ερωτ:Συνεχίζει αυτή την πολιτική η Γερμανία;
    • Απαντ:Ασφαλώς. Μόνο πέρυσι είχε 50-60 δισεκατομμύρια πλεόνασμα και τεράστια εξαγωγή ανεργίας. Η τεράστια συμβολή της Γερμανίας στις εξαγωγές, συνεπάγεται τεράστια αρνητική συμβολή των άλλων χωρών. Κάποιοι, κυρίως στις Βρυξέλλες, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Στην Γερμανία εκλαμβάνουν όμως την κριτική ως προσβολή και την απορρίπτουν.
    • Ερωτ: Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα ότι οι άλλες χώρες ζηλεύουν την Γερμανία...
    • Απαντ: Ανοησίες. Δεν γίνεται όλοι να ακολουθούν το ίδιο μοντέλο. Ο κ. Σόιμπλε λέει ότι όλοι πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί, επαναλαμβάνει ότι χρειαζόμαστε λιτότητα και όλοι πρέπει να κάνουν περικοπές. Με την λιτότητα όμως έρχεται η ύφεση. Πολλοί στην Γερμανία δεν θέλουν να το καταλάβουν και, επιπλέον, το 90% των οικονομολόγων στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας «εμείς είμαστε οι καλοί, οι άλλοι είναι οι κακοί». Αυτό δεν είναι απλώς αντιευρωπαϊκό, είναι λάθος.
    • Ερωτ:Η αντιπολίτευση το αντιλαμβάνεται;
    • Απαντ: Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην Γερμανία. Οι Σοσιαλδημοκράτες ούτε καν συζητούν πλέον για την Κύπρο. Ενώ ήταν εκείνοι μαζί με τους Πράσινους που ξεκίνησαν το θέμα.
    • Ερωτ: Τι περιμένετε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
    • Απαντ: Τίποτα. Το πιθανότερο είναι να σχηματιστεί μεγάλος συνασπισμός, οπότε και τυπικά δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση. Ακόμη όμως και με κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων, δεν περιμένω κάτι διαφορετικό.
    • Ερωτ: Τι μας περιμένει λοιπόν στο μέλλον;
    • Απαντ: Οι κρίσιμες χώρες, λόγω μεγέθους, είναι η Γαλλία και η Ιταλία. Αν αυτές κάνουν ό,τι και η Ελλάδα, η Ισπανία κλπ, κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει μια δραματική ύφεση για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να βρεθεί διέξοδος από την ύφεση. Αν δεν υπάρξει ένα «ελατήριο» για ανάπτυξη, η Ιταλία και η Γαλλία θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την διαφορά ανταγωνιστικότητας με την Γερμανία, η οποία βεβαίως μπαίνει και η ίδια σε ύφεση. Δεν βλέπω διέξοδο, μέχρι το σημείο της γενικής κατάρρευσης.
    • Ερωτ: Και για την Γερμανία;
    • Απαντ:Οι Γερμανοί βρίσκονται σε άρνηση. Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν θα αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Θα πρόκειται για πολύ απότομο ξύπνημα.
    • Ερωτ:Ποια είναι η εναλλακτική;
    • Απαντ: Ίσως είμαι αφελής, αλλά ήλπιζα ότι ο Ολάντ θα αντιλαμβανόταν το πρόβλημα και θα έκανε κάτι, πχ θα σχημάτιζε μια συμμαχία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η Γερμανία.
    • Ερωτ:Μιλάτε για μια Ένωση των χωρών του Νότου;
    • Απαντ: Θα ήταν μια καλή ιδέα. Τουλάχιστον μια πνευματική ένωση, μια πολιτική συμμαχία που θα πει «κοιτάξτε, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Ή αλλάζετε γραμμή ή φεύγουμε». Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει όμως ο ηγέτης. Η Γαλλία θα ήταν ο αναμενόμενος ηγέτης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, αλλά για την ώρα δεν κινείται.
    • Ερωτ:Θα έπρεπε και η Ελλάδα να έχει βγει από το ευρώ;
    • Απαντ:Θα ήταν πολύ δύσκολο. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι εισαγωγές θα γίνονταν πολύ ακριβές. Αν όμως έφευγαν περισσότερες χώρες μαζί, θα ήταν πιο εύκολο. Αυτό που είπα και στην Κύπρο είναι «πηγαίνετε να διαπραγματευτείτε στις Βρυξέλλες για μια συντεταγμένη έξοδο, με οικονομική και πολιτική στήριξη». Δεν μπορείς να καταστρέψεις ένα μοντέλο σε μια νύχτα. Χρειάζονται διαδικασίες, προσαρμογή, διαρθρωτικές αλλαγές.
    • Ερωτ: Εκτιμάτε ότι η Κύπρος σκέφτεται να αποχωρήσει;
    • Απαντ:Αυτή είναι η αίσθησή μου. Αυτό που έχω να τους πω είναι να το κάνουν ανοιχτά. Να μιλήσουν στον κόσμο και να του πουν «η μόνη λύση είναι η έξοδος. Θα πονέσουμε για λίγο, όλοι μαζί». Οι Κύπριοι σοκαρίστηκαν τόσο πολύ, που θα ήταν ανοιχτοί στην ιδέα.
    • Ερωτ:Ήταν πράγματι λάθος το μοντέλο της Κύπρου;
    • Απαντ: Είναι δύσκολο να το πει κανείς. Οι μικρότερες χώρες αναζητούσαν κάποιο πλεονέκτημα. Δεν μπορούν όλοι να έχουν βιομηχανία. Και πριν από μερικά χρόνια όλοι έλεγαν ότι τα χρηματοοικονομικά είναι το μέλλον. Δείτε την περίπτωση του Λουξεμβούργου. Αν χρειαστεί χρήματα, θα του φερθούν όπως και στους άλλους.
    • Ερωτ: Τελικά η Γερμανία επιδιώκει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη;
    • Απαντ: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια στρατηγική. Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σόιμπλε πιστεύουν πραγματικά ότι η λύση είναι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Η Γερμανία είναι δύσκολη χώρα. Οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι για τις εξαγωγές τους και οι κυβερνήσεις δίνουν μεγάλη σημασία στα πλεονάσματα. Η ίδια η Bundesbank είναι παραδοσιακά πολύ δεξιά, πολύ συντηρητική. Και κανείς δεν αναφέρει ότι ακόμη και η Deutsche Bank βρίσκεται σε πολύ ευάλωτη θέση.
    • ISKRA

    Δεν υπάρχουν σχόλια: