Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Kύκλοι της ΕΕ προετοιμάζουν την εμπλοκή των ελλήνων καταθετών στην αναδιάρθρωση των τραπεζών – Πόσο ασφαλές είναι το όριο των 100 χιλ ευρώ;

...Οι χρεοκοπίες τραπεζών μπορούν να αποφεύγονται με την εμπλοκή όχι μόνο των μετόχων που ούτως ή άλλως έχουν καταστραφεί π.χ. στην Ελλάδα αλλά και από τους καταθέτες της τράπεζας που βρίσκεται σε κίνδυνο χρεοκοπίας. 
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν καταθέτες στην αναδιάρθρωση τραπεζών. 
Ναι αυτό ισχύει έως ότου φθάσουν τα 50 δις ευρώ ή υπάρξουν ειδικές περιπτώσεις όπου θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια.
Πρόσθετα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να δοθούν και ως εκ τούτου αν υπάρξει αύξηση των κεφαλαιακών αναγκών οι καταθέτες θα κληθούν να εισφέρουν τα κεφάλαια τους. 
Όμως οι 115 χιλιάδες καταθετικοί λογαριασμοί άνω των 100 χιλιάδων ευρώ που κατά βάση βρίσκονται στις ιδιωτικές τράπεζες κυρίως Alpha και Eurobank ήδη διασπόνται με εντατικούς ρυθμούς ώστε τα υπόλοιπα σε κάθε λογαριασμό ή καταθέτη να μην υπερβαίνουν τα 100 χιλιάδες ευρώ. 
Πρόκειται για μια νέα τάση καθώς ότι είναι πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ δεν είναι εξασφαλισμένο ενώ ότι είναι κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ είναι εξασφαλισμένο;
Ως προς το πρώτο σκέλος, δηλαδή ότι οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ δεν είναι εξασφαλισμένες αυτό πλέον είναι γεγονός. 
Υπάρχουν πληροφορίες που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται, ότι σχεδιάζουν σε έκτακτες περιπτώσεις να κατεβάσουν το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ στις 60 χιλιάδες ή ακόμη και 50 χιλιάδες ευρώ. 
Αυτό σημαίνει ότι η κατάθεση ως ταμπού έχει σπάσει και πλέον το κράτος με τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο μπορεί να παρεμβαίνει και να δεσμεύει καταθέσεις αν μια τράπεζα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. 
Δυστυχώς η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για όλα. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: