Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"Σας ξέρουμε όλους... Όλοι έχετε φάκελο και δεν πρόκειται να τη γλιτώσετε..."


Τα ΜΑΤ απείλησαν ευθέως τον Μάριο Λώλο αν ξανατολμήσει να κάνει τη δουλειά του!!!

... φωτό από την σχετικά πρόσφατη "περιποίηση"
 που  επεφύλαξαν τα ΜΑΤ στον Μάριο Λώλο ...
Λεκτικές απειλές εναντίον του προέδρου των φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, από τους αξιωματικούς των ΜΑΤ στα Προπύλαια με αφορμή το πανό του Indymedia στα Προπύλαια.
Ο πρόεδρος της ΕΦΕ απειλήθηκε με μηνύσεις και προσαγωγές "αν ξανατολμήσει να φωτογραφήσει τους άνδρες των ΜΑΤ εν ώρα υπηρεσίας"...
"Σας ξέρουμε όλους... Όλοι έχετε φάκελο και δεν πρόκειται να τη γλιτώσετε..."...
Το κράτος του Δένδια και της... τρόικας εσωτερικού είναι εδώ και αγρυπνεί...
Από anasigrotisi

Το πτώμα της δημοκρατίας  σάπισε...
Το σημερινό επεισόδιο στα Προπύλαια με τα ΜΑΤ να απειλούν ευθέως τους Τατιάνα Μπόλαρη και Μαρίο Λώλο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί: και οι δυο τους είναι μάχιμοι φωτορεπόρτερ, έχουν χτυπηθεί πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ., έχουν δημοσιοποιήσει το γεγονός κι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Οι κρανοφόροι ήξεραν πάρα πολύ καλά τα πρόσωπα που επέλεξαν να απειλήσουν, όπως ήξεραν πάρα πολύ καλά πως ό,τι κι αν κάνουν θα μείνουν ατιμώρητοι.
 Όπως ακριβώς έμειναν ατιμώρητοι όταν άφησαν ανάπηρο τον Μανώλη Κυπραίο, όταν έσπασαν το χέρι του Δημήτρη Τρίμη, όταν γρονθοκόπησαν την Τατιάνα, όταν άνοιξαν το κεφάλι του Μάριου. Οι καουμπόυδες με τα πράσινα ξέρουν πως καμία Ε.Δ.Ε. δεν πρόκειται να τους αποκαλύψει, καμία μήνυση δεν πρόκειται να τους καθίσει στο σκαμνί, καμία ανακοίνωση σωματείου ή ερώτηση βουλευτή δεν πρόκειται να τους φέρει σε δύσκολη θέση.
Όπως και οι κατά καιρούς πολιτικοί προϊστάμενοί τους ξέρουν πως (είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να τους ελέγξουν) δεν θα έχουν καμία επίπτωση. Ένας πάνοπλος στρατός νταήδων λοιπόν παίζει κατά το δοκούν με τα κεφάλια μας και τις ζωές μας. Είμαστε άοπλοι στο έλεος του κάθε τζάμπα μάγκα πιστολέρο και του κάθε καίσαρα υπουργού δημόσιας τάξης.
Το πτώμα της δημοκρατίας μας σάπισε κι εμείς οι τεθλιμμένοι συγγενείς ακόμα να παραδεχτούμε τη δολοφονία της...

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει νέα επιλεκτική επίθεση από αστυνομικούς 
Νέα επίθεση λεκτική ευτυχώς αυτή τη φορά σε εκπροσώπους του Τύπου. Εκφράστηκε με ξεκάθαρες απειλές και δη κατά συγκεκριμένων ανθρώπων - φωτορεπόρτερ. Τι καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Χωρίς να είναι σε εξέλιξη επεισόδια ή να υπάρχουν γενικώς έκτροπα, κατά την επιχείρηση εκδίωξης και προσαγωγών των αντιεξουσιαστών από τα Προπύλαια, αστυνομικός των ΜΑΤ και δη επικεφαλής διμοιρίας, απείλησε δύο γνωστούς φωτορεπόρτερ, όπως καταγγέλλεται από τον πρόεδρο της Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση:

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ,

ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!

Άλλη μια  επίθεση κατά των ανθρώπων του Τύπου,  αυτή τη φορά κατά  φωτορεπόρτερς από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κάλυψης των  γεγονότων που εξελίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τα επεισόδια ομάδας του εξωκοινοβουλευτικού  χώρου και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη υπέστησαν επιλεκτικά εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές, από τον επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ – παρόλο που γνώριζε την ιδιότητά τους και με εντελώς ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις –  μπροστά στα μάτια των λοιπών έκπληκτων συναδέλφων τους αλλά και πολιτών,  παρεμποδίζοντάς  τους  να ασκήσουν το επάγγελμά τους, που δεν είναι άλλο από την Ενημέρωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζει απερίφραστα το παραπάνω περιστατικό, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης του Τύπου, τονίζοντας παράλληλα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού των λειτουργών της ενημέρωσης με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών.

Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους. Η  δημοκρατία δεν απειλείται, όσο αντιστεκόμαστε στην ασυδοσία της εξουσίας και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αυτή αυθαίρετα και βίαια προσπαθεί να επιβάλλει.

Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και, ως οφείλουν, να καταδικάσουν απερίφραστα το απαράδεκτο γεγονός, προασπίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ".

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της ΕΦΕ, όσο και η Τατιάνα Μπόλαρη έχουν χτυπηθεί κατά το παρελθόν από άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 
Οι φωτοειδησεογράφοι Μάριος Λώλος και Τατιάνα Μπόλαρη απέναντι στη βία των ΜΑΤ (zougla)
Ο επικεφαλής της διμοιρίας φέρεται να έχει απαιτήσει να δει τι έχουν τραβήξει με τις κάμερες τους οι φωτορεπόρτερ.

Στέλιος Μπαμιατζής από news247 , μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: