Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ «Ανάκαμψη; Ούτε με σφαίρες!»


«Προσωρινή κυβέρνηση από τις μάχιμες συλλογικότητες του ίδιου του λαού, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα συντακτική εθνοσυνέλευση», προτείνει ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) κ. Δημ. Καζάκης. Ο γ. γ. του ΕΠΑΜ, που μιλάει σήμερα στις 6 μ. μ.,  στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, πιστεύει ότι «ή το ΕΠΑΜ θα μπει με τους δικούς του όρους στο κοινοβούλιο ή καλύτερα να χαθεί μια για πάντα, παρά να γίνει μια από τα ίδια.»
Αναλυτικά ο κ. Δ. Καζάκης, σε συνέντευξη του στην «Ε» σημειώνει:
Αν και στις διαδοχικές εκλογές του 2012 το ποσοστό του κόμματος σας ήταν μικρό (γύρω στο 1%), παρά το «τρέξιμο» που κάνατε, νομίζετε ότι οι συνθήκες άλλαξαν για κάτι καλύτερο, για τις απόψεις που πρεσβεύετε;
Σήμερα η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία έχει καταλάβει τι σημαίνει ζωή υπό καθεστώς ευρώ. Ξέρει πολύ καλά ότι βιώνει ένα πλήρες αδιέξοδο λόγω του ευρώ και της νέας κατοχής υπέρ της ΕΕ. Αυτός είναι κι ο λόγος που ξαφνικά εμφανίζονται διάφοροι διάττοντες αστέρες να ανακαλύπτουν το εθνικό νόμισμα. Από την αρχή αυτής της κρίσης η «δουλειά» μου ήταν να αφυπνιστεί ο κόσμος και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ο μεγάλος σύμμαχος σ’ αυτή την «δουλειά» ήταν η ίδια η εμπειρία του κόσμου. Γι’ αυτό και παρά την λοιδορία, την συκοφαντία, την φίμωση και τις ατελείωτες πρακτικές αποπροσανατολισμού, οι ιδέες που αντιπροσωπεύω, οι προτάσεις και τα προτάγματα που υπερασπίζομαι βρίσκουν γόνιμο έδαφος σ’ ένα όλο και πλατύτερα στρώματα της εργαζόμενης κοινωνίας. Η ίδια η εμπειρία της την πείθει…»
Κύριε Καζάκη είστε γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, που ιδρύθηκε το 2011. Πέρασαν περίπου  2 χρόνια από τότε και 2 εκλογικές αναμετρήσεις, που συμμετείχατε. Μετανιώσατε που δεν πήγατε με τον Π. Καμμένο, όσον αφορά τη βουλευτική έδρα;
 Όπως ήδη είπα, το ΕΠΑΜ δεν δημιουργήθηκε για να βρει την δικαίωσή του στα έδρανα ενός νόθου κοινοβουλίου που αποτελεί το άλλοθι της χειρότερης μεταπολεμικής χούντας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Ούτε δική μου προσωπική φιλοδοξία είναι να βρεθώ στο κοινοβούλιο για να παριστάνω την αντιπολίτευση. Οι γνωστές παλαιοκομματικές πρακτικές του δούναι-λαβείν για έδρες και θώκους δεν μ’ αφορούν. Φανταστείτε να είχαμε δεχτεί τότε την πρόταση Καμμένου και τώρα να τσακωνόμαστε για τα λεφτά, όπως γίνεται με το Άρμα Πολιτών του κ. Δημαρά. Τόσα μου έταξες και δεν μου τα έδωσες και τα ρέστα. Υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα; Το είπα και τότε, το λέω ξεκάθαρα και τώρα. Δεν είμαι προς πώληση. Ούτε εγώ, ούτε το ΕΠΑΜ. Δεν πρόκειται να πουληθώ για κανένα λόγο. Δεν θα γίνω αντικείμενο πολιτικού μάρκετινγκ για να εξαπατηθούν οι ψηφοφόροι.
Πού πάνε τα πράγματα στη χώρα: Βλέπετε φως, μετά και τις τελευταίες επαφές της τρόικας στην Αθήνα; Έχετε ακόμα την άποψη ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή και πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Ο μόνος που βλέπει φως στο τούνελ είναι αυτός που δεν έχει αντιληφθεί ότι η ατμομηχανή της κ. Μέρκελ και της τρόικας κατευθύνεται εναντίον του και μάλιστα με αυξανόμενη ταχύτητα. Υπάρχει ένα αλάνθαστο κριτήριο για να κρίνει ο καθένας μας από την προσωπική του εμπειρία το που πάει η όλη κατάσταση. Αν βλέπει το εισόδημά του συνεχώς να συρρικνώνεται μέχρις εξαφανίσεως και τα χρέη του να αυξάνονται, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη ούτε με σφαίρες. Κι αυτό συμβαίνει ήδη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καθώς και για την οικονομία. Ταυτόχρονα η κρίση βαθαίνει και στην ευρωζώνη. Ακόμη και η ίδια η Γερμανία αντιμετωπίζει στασιμότητα και ύφεση σε συνθήκες ιδιωτικής υπερχρέωσης. Οι δήμοι της καταρρέουν ιδιωτικοποιημένοι και κάτω από τεράστια χρέη. Το γεγονός αυτό κάνει την άρχουσα τάξη της Γερμανίας πιο επιθετική, πιο αδίστακτη στην προσπάθειά της να κανιβαλίσει τις πιο αδύναμες χώρες και οικονομίες της ευρωζώνης. Η ίδια η ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε πεδίο ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού για το ποιος θα επικρατήσει έναντι όλων των άλλων, ή καλύτερα πάνω στα ερείπια όλων των άλλων.
Τσίπρας και Αλαβάνος: Υπάρχουν επαφές; Πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεστε, ως κόμμα;
Το ΕΠΑΜ είναι ένα Μέτωπο που παλεύει για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του ελληνικού λαού. Εμείς παλεύουμε για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας μας. Αγωνιζόμαστε για την εθνική αυτοδιάθεση του λαού μας ενάντια στην υπερεθνική απολυταρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί την μετουσίωση των ναζιστικών σχεδίων ενοποίησης της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί που απέτυχαν τότε οι ναζί με τις μεραρχίες των Ες-Ες, έρχονται σήμερα να πετύχουν οι τραπεζίτες με την Πέμπτη Φάλαγγα ενός δοτού «διεθνισμού» που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των εθνών και των λαών.. Αγωνιζόμαστε να ενωθεί ο λαός μας πάνω στη βάση του πατριωτικού και δημοκρατικού του καθήκοντος, υπερβαίνοντας τεχνητούς διαχωρισμούς δεξιάς-αριστεράς που γεννούν εμφυλίους. Για εμάς δεν υπάρχει αριστερός ή δεξιός, μόνο πατριώτης, δημοκράτης ή δωσίλογος και προδότης. Σε τι απ’ όλα αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον Τσίπρα, ή τον Αλαβάνο; Δεν τους καίγεται καρφί για τον λαό μας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αριστερά. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν την δικτατορία της δικής τους αριστεράς, στην οποία ο λαός οφείλει να υποταχθεί διότι ελέω Κισμέτ η αριστερά έχει πάντα δίκιο. Εμείς στο ΕΠΑΜ παλεύουμε να κατακτήσει ο τόπος την δημοκρατία όπου ο ίδιος ο λαός κι όχι κάποιος πατερούλης της αριστεράς που αυτοδίκαια έχει πάντα δίκιο, να κατέχει την εξουσία και να την ασκεί όπως αυτός θέλει. Γι’ αυτό άλλωστε παλεύουμε για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και νέο αληθινά δημοκρατικό Σύνταγμα έτσι ώστε ο λαός μας να γίνει αφεντικό στην χώρα του και όχι οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος επιβήτορας.
Σε πρόσφατη ομιλία σας, αναφέρατε ότι  ο ελληνικός λαός  πρέπει να κατακτήσει την δημοκρατία, αλλά πρέπει πρώτα να ξεφορτωθεί  το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές; Έχει σχέση και με το συνέδριο σας, τον Μάιο;
Δεν μπορείς να έχεις δημοκρατία υπό το υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα. Το μόνο που έχει απομείνει από το ισχύον Σύνταγμα της χώρας είναι η πλήρης αυθαιρεσία της εξουσίας που έχει μετατρέψει τον τρόπο διακυβέρνησης σε ανοιχτή δικτατορία ξένων δυνάμεων και των ντόπιων δοσιλόγων τους. Για να κατακτηθεί η δημοκρατία απαιτείται, αφενός, η ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος, η διακοπή της συνέχειας του υπάρχοντος κράτους με σκοπό να καταγγελθούν όλες οι δεσμεύσεις υπέρ των ξένων δυνάμεων που συνομολόγησαν σε βάρος του λαού και της χώρας οι πολιτικοί της εσχάτης προδοσίας που κυβερνούν αυτή την στιγμή. Αφετέρου, απαιτείται μια προσωρινή κυβέρνηση από τις μάχιμες συλλογικότητες του ίδιου του λαού με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αυτό το νέο Σύνταγμα θα αποκαθιστά όλες τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού που έχουν βάναυσα καταπατηθεί, θα προσθέτει δικλείδες ασφαλείας για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της αρπαγής της ψήφου και της μεταχείρισής της ως λευκής επιταγής και θα οργανώνει ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης απευθείας από τον λαό με όρους ανακλητότητας, υποχρεωτικής λογοδοσίας όλων των οργάνων του κράτους, περιορισμένης θητείας, κοκ. Το 2ο Τακτικό Συνέδριο του ΕΠΑΜ που θα συγκληθεί στις 31 Μαΐου, 1 & 2 Ιουνίου έχει σαν βασικό αντικείμενο την επεξεργασία της αναγκαίας τακτικής που θα οδηγήσει τόσο το Μέτωπο, όσο κυρίως τον λαό μας στην υλοποίηση των παραπάνω στόχων το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: