Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση
Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος
''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
Σάββατο 23 Απριλίου 2011
Ζητήματα ηθικής εγείρονται από τη χρήση μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών
Η αυξημένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα πολεμικά πεδία δημιουργεί ακανθώδη ζητήματα ηθικής και νομιμότητας, απειλώντας να παραδώσουν τον έλεγχο του πολέμου στα χέρια ρομπότ, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Αμυνας της Βρετανίας.
Η έκθεση προειδοποιεί για την πορεία προς «μία πραγματικότητα που θα θυμίζει την ταινία «Ο Εξολοθρευτής», καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να εκπονήσει πολιτική που θα ρυθμίζει την «επιτρεπτή συμπεριφορά των μηχανών». Σε άλλο σημείο της, η σημαντική έκθεση αναφέρει ότι «η ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε Πακιστάν και Υεμένη σηματοδοτεί πραγματική νέα εποχή».
Το Πακιστάν απαίτησε την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ να δώσουν τέλος στους βομβαρδισμούς μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον παραδέχθηκε ότι βρετανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν 124 αντάρτες στο Αφγανιστάν μεταξύ 2008 και 2010.
Η έκθεση επισημαίνει, όμως, ότι μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων όπλων, είναι η ασφάλεια που προσφέρουν στους χειριστές τους, γεγονός που τα καθιστά «ηθικά αποδεκτά». Η αμερικανική εταιρία General Atomics Reaper είναι σήμερα ο μοναδικός κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών για το βρετανικό στρατό. Το αεροσκάφος αυτό είναι ικανό να μεταφέρει τέσσερις πυραύλους αέρος-εδάφους Hellfire, δύο βόμβες 230 κιλών η κάθε μία και 12 τηλεκατευθυνόμενες βόμβες Paveway II. Η διάρκεια πτήσης του μπορεί να είναι 18 ώρες, η ακτίνα δράσης του φθάνει τα 5.000 χλμ και μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 15.000 μέτρων. Το κόστος κάθε τέτοιου αεροσκάφους είναι 135 εκατ. στερλίνες.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από The Guardian
Σημ.axinosp:Σκεφτείτε μια αίθουσα που θυμίζει Ίντερνετ καφέ και δεκάδες πιτσιρικάδες χειρίζονται κονσόλες μόνο που δεν είναι ακόμα ένα Video Game αλλά 5000 χιλιόμετρα μακρυά πραγματικοί άνθρωποι σκοτώνονται με τους χειρισμούς των παιχτών του " Ίντερνετ καφέ". Ο επικεφαλής αξιωματικός παίρνει τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού από δορυφόρο και δίνει συγχαρητήρια στο 14 χρονο χειριστή για το ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου χωριού ύποπτων για συνεργασία με τον "εχθρό" κάπου στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν. Ο άνεργος πατέρας θα νιώθει υπερήφανος που ο γιος του έπιασε δουλειά στο στρατό και φέρνει χρήματα στο σπίτι, μπορεί επιτέλους να ανασάνει οικονομικά, λέμε τώρα, και πηγαίνει στην διπλανή Pub να κεράσει τους φίλους τους φίλους του καμία μπύρα.
Εν τω μεταξύ στην αίθουσα επιχειρήσεων του " Ίντερνετ καφέ", αλλάζει η "πίστα" και νέα αποστολή φορτώνεται στο τερματικό του 14 χρονου χρήστη, στόχος ύποπτη για τρομοκρατία Pub !!
Game Over!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου