Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πατριάρχης Κύριλλος: «Tο Τσέρνομπιλ είναι τιμωρία από το Θεό»


Η πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ είναι μια τιμωρία από το Θεό που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες της, δήλωσε σήμερα ο ρώσος ορθόδοξος Πατριάρχης Κύριλλος στο Κίεβο, την επομένη της 25ης επετείου αυτής της τραγωδίας.

«Ο Κύριος θα μπορούσε να σταματήσει το χέρι του φορέα που ήταν υπεύθυνος για τον αντιδραστήρα, ο οποίος διέπραξε αυτό το τρομερό λάθος, αλλά το άφησε να συμβεί», δήλωσε ο Κύριλλος σε ομιλία του σε ένα μοναστήρι στο Κίεβο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Πολλοί άνθρωποι μπορεί έτσι, με το θάνατό τους, να συνέβαλαν στην εξιλέωση από τις αμαρτίες», συνέχισε.

Ο Πατριάρχης, ο οποίος έκανε την Τρίτη λειτουργία στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από την κατεστραμμένη μονάδα, εκτίμησε ότι η θεία βούληση ήταν «παρούσα» στην καταστροφή του Τσέρνομπιλ, η «καταστροφή του, έγινε μια μεγάλη ηθική πρόκληση για χιλιάδες ανθρώπους».

Η τραγωδία του Τσερνομπίλ έδειξε ότι η «ηθική ευθύνη» του ανθρώπου πρέπει «να αυξάνεται ταυτόχρονα με τη δύναμή του που συνδέεται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών», υποστήριξε ακόμη ο Κύριλλος.

Ο αντιδραστήρας αριθμός 4 του Τσερνομπίλ στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, που τότε ήταν σοβιετική δημοκρατία, εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986, προκαλώντας τη χειρότερη πολιτική πυρηνική καταστροφή στην ιστορία.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ασφάλειας μετά από σειρά λανθασμένων χειρισμών. Προκάλεσε την έκλυση ραδιενεργών στοιχείων έντασης ισοδύναμης με τουλάχιστον 200 βόμβες της Χιροσίμα, και μόλυνε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τη μονάδα, η ΕΣΣΔ έστειλε μέσα σε τέσσερα χρόνια 600.000 «εκκαθαριστές» που εκτέθηκαν σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας με ελάχιστη προστασία.

Σήμερα, ο απολογισμός του Τσερνομπίλ προκαλεί πάντα αμφισβητήσεις.

Η επιστημονική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις επιπτώσεις της ραδιενεργού ακτινοβολίας αναγνωρίζει μόνον 31 νεκρούς, χειριστές μηχανημάτων και πυροσβέστες, που ο θάνατος τους αποδίδεται άμεσα στα αποτελέσματα της ακτινοβολίας, ενώ η Greenpeace κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.000 νεκρούς από τη ραδιενεργό μόλυνση.
Σημ.axinosp:Κύριλλε σύρε γαμήσου εσύ και η εκκλησία σου με τις μαλακίες που λές

Δεν υπάρχουν σχόλια: