Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φάγαμε "πόρτα" και από την ΕΚΤ: Έπαψε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα!

Mας σπρώχνουν με συνοπτικές διαδικασίες ή σε αναδιάρθωση ή εκτός ευρώ: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (European Central Bank) για πρώτη φορά από την έναρξη της πιστωτικής κρίσης αποφάσισε να μην βγει ως αγοραστής ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και κατ'αυτό τον τρόπο να στηρίξει την τιμή του ελληνικού δεκαετούς.

Αυτή ήταν η βασική αιτία που το επιτόκιο των ελληνικών 10ετων ομολόγων εκτοξεύθηκε στο 13,7% (!) και διαπραγματεύονταν στο 62% της αξίας τους και όχι οι δηλώσεις Σόϊμπλε όπως διέδιδαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αναπαρήγαγαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η απόφαση αυτή της ECB είναι καθαρό δείγμα πως δεν επιθυμεί να στηρίξει επιπλέον τα ελληνικά ομόλογα δίνοντας ώθηση στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Πρακτικά η ΕΚΤ, το τελευταίο στήριγμα της ελληνική οικονομίας και μέλος της τρόϊκας έθεσε σε ουσιαστική αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και επιταχύνει τις εξελίξεις, προς την κατεύθυνση της ελεγχόμενης πτώχευσης.

Η κίνηση, ή καλύτερα η μη κίνηση αυτή του ευρωπαϊκού κεντρικού τραπεζικού φορέα ήρθε λίγο μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ουσιαστικά παρέπεμψε των νέων μέτρων πρακτικά για μετά το Πάσχα.

Την ίδια στιγμή ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Νουριέλ Ρουμπινί δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους: «Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι το εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση, αλλά το πότε θα γίνει», είπε ο οικονομολόγος που έγινε διάσημος όταν προέβλεψε την τραπεζική κρίση του 2008. «Κανείς μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο επιχείρημα για το πορτογαλικό κράτος και τις ιρλανδικές τράπεζες», δήλωσε σε συνέδριο στο Καζακστάν.

Πάντως, εκτίμησε ότι παρότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι χρεοκοπημένες, εντούτοις, η κατάρρευση του ευρώ μπορεί να αποφευχθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σημ.axinosp:



Ο έρωτας της Ευρώπης για την Ελλάδα τέλος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: