Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μεταρρυθμίσεις στην Κούβα, για αποφυγή χρεοκοπίας

Το Συνέδριο του ΚΚ καλείται να εγκρίνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ραούλ Κάστρο.

Οι χίλιοι σύνεδροι του ΚΚ της Κούβας, που συνέρχονται σε ολομέλειά του για πρώτη φορά από το 1997, πρόκειται να εγκρίνουν σήμερα ένα ευρύ πλαίσιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων, χάρη στο οποίο ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο ευελπιστεί να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας.

Το Συνέδριο, που ξεκίνησε τις εργασίες του το Σάββατο, εξέτασε δια πολλών επιτροπών τα 311 μέτρα, των οποίων η έγκριση θα ακολουθηθεί από την εκλογή της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος.

Η εκλογή της κεντρικής επιτροπής θα σηματοδοτηθεί από την παραχώρηση του αξιώματος του πρώτου Γραμματέα του ΚΚ Κούβας από τον Φιδέλ Κάστρο - ο οποίος υπήρξε ο οιακοστρόφος του κόμματος από της ιδρύσεώς του το 1965 - στον αδελφό του Ραούλ, στον οποίο ήδη είχε μεταβιβάσει την προεδρία το 2006 για λόγους υγείας.

«Η νέα γενεά καλείται να διορθώσει και να αλλάξει χωρίς δισταγμούς όλα εκείνα που οφείλουν να διορθωθούν και να αλλάξουν», τόνισε ο 84χρονος Φιντέλ Κάστρο σε έναν από τους συνήθεις «στοχασμούς» του, που συχνά πυκνά δημοσιεύει στον Τύπο της Κούβας.

Οι κύριες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να εγκριθούν από το Συνέδριο αφορούν τη μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, την έναρξη δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα, την διεύρυνση της αυτονομίας των κρατικών επιχειρήσεων και την αναδιοργάνωση του αγροτο-διατροφικού τομέα.

Από το «καθ’ υπερβολή συγκεντρωτικό» μοντέλο -κατ’ εικόνα και ομοίωση της ΕΣΣΔ των ετών ’70-ο Ραούλ Κάστρο φιλοδοξεί να εισάγει τη χώρα σε μία μικτή οικονομία, εισάγοντας τους νόμους της αγοράς, αλλά διατηρώντας συνάμα τις «κατακτήσεις του σοσιαλισμού».

Σύμφωνα με τον Κουβανό αναλυτή Αρτούρο Λόπες-Λέβι, του Πανεπιστημίου του Ντένβερ στις ΗΠΑ, «η απόφαση έχει ληφθεί» για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Κούβα εγγύτερα στην οικονομία της αγοράς και «το ερώτημα είναι πλέον για το ΚΚ Κούβας να καθορίσει την ταχύτητα, τη μορφή, τη διαδικασία, την έκταση και την ένταση» αυτής της πορείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημ.axinosp:Κάτι ξέρει ο Λέβι και τα λέει όλα αυτά!!
Από τα κουρεία της Αβάνας που γίνονται ιδιωτικά με δωράν παραχώρηση από το κράτος στους υπαλλήλους της επιχείρησης θα αρχίσει η πτώση του Σοσιαλισμού στην Κούβα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: