Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Και η Εκκλησία το χαβά της !!

Αρχιεπίσκοπος: “Να συνδράμει και η Εκκλησία στην κρίση”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά το Πάσχα θα ζητήσει να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μαζί με τα μέλη της Ιεραρχίας της Ελλάδος για να του ανακοινώσει ότι η Εκκλησία έχει αποφασίσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της σε συνεργασία με την Πολιτεία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Προνοίας για τους αδύναμους της κρίσης. “Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Εκκλησία πάντοτε έκανε το καθήκον της και όπως τότε που έδωσε τα καντήλια της, αν χρειαστεί θα το κάνει και τώρα” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην ΕΤ3. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα γίνει “κάτω από άλλους όρους, διότι τα παθήματα πλέον μας έχουν γίνει μαθήματα”. «Θα πρέπει ο ελληνικός λαός, να μάθει ότι το παραμύθι της μεγάλης περιουσίας της Εκκλησίας χρησιμοποιείται από πολλές πλευρές για διάφορους λόγους.. Από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευτεί, έχει δημευθεί και μένει ένα 4% περίπου. Δεν είναι ασήμαντο, είναι σπουδαίο, αλλά και αυτό δεσμευμένο. Έρχεται, λοιπόν, σήμερα σε αυτήν την κατάσταση η Εκκλησία να πει – δική μου πρόταση είναι, αλλά πιστεύω το ίδιο σκέφτονται και οι ιεράρχες- ‘‘επιτέλους ελευθερώστε αυτήν την ανεκτίμητη περιουσία’’, τη λίγη που έχει μείνει, που είναι δεσμευμένη με ανήθικο τρόπο, απελευθερώστε την και τώρα που γίνεται λόγος για αξιοποίηση, να αξιοποιηθεί και η εκκλησιαστική περιουσία και τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, αλλά ούτε να γίνουν μετοχές της Εκκλησίας. Να φτιάξουμε ένα ταμείο προνοίας κι όλα αυτά τα εισοδήματα, οι πόροι, να διατεθούν στο λαό μας με διακονία, με παρρησία»….

Zoomnews

Υπό πτώχευση … ακόμη και μητροπόλεις!

Με χρεοκοπία απειλούνται ακόμη και μητροπόλεις της Κρήτης, που είτε έχουν κάνει μεγάλα ανοίγματα , είτε έχουν πληγεί από την κρίση – Δάνειο περίπου 5 εκ. ευρώ αναζητά μητροπολίτης για να κάνει…αναδιάρθρωση χρεών!

Στη «γύρα» προς αναζήτηση πόρων έχουν βγει ακόμη και μητροπολίτες, που βλέπουν να έρχεται η χρεοκοπία για τις μητροπόλεις τους, πολλές εκ των οποίων – και στην Κρήτη- έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Αιτία, η οικονομική συγκυρία, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Εκκλησία, σε συνδυασμό, όμως, αφενός με μεγάλα οικονομικά «ανοίγματα» για δραστηριότητες των μητροπόλεων κι αφετέρου με τις αυξημένες ανάγκες του ποιμνίου που καταφεύγει, μαζικά πλέον, στην Εκκλησία ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει, το τελευταίο διάστημα, μητροπολίτη της ενδοχώρας της Κρήτης να πραγματοποιεί αλλεπάλληλα ραντεβού κυρίως με τράπεζες προς αναζήτηση χρηματοδότησης, για αποπληρωμή των υφιστάμενων χρεών και χρηματοδότηση νέων δραστηριοτήτων. Ο ίδιος μητροπολίτης το προηγούμενο διάστημα είχε απευθυνθεί σε οικονομικά επιφανείς επιχειρηματίες των Αθηνών, ζητώντας τη συνδρομή τους στο έργο της μητρόπολης, ενώ κατά διαστήματα διενεργούνται και έρανοι με τον ίδιο σκοπό.

Το «άνοιγμα» της μητρόπολης σε δάνεια και χρέη φέρεται αγγίζει τα 3-4 εκ. ευρώ (!), ενώ ο μητροπολίτης αναζητά επιπλέον 1 εκ. ευρώ ακόμη για τη στήριξη των δράσεων που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον κι αφορούν εκατοντάδες μερίδες καθημερινά στο πλαίσιο των συσσιτίων, καθώς και τη λειτουργία κέντρων πολιτιστικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Tsantiri

Σημ.axinosp: Ο Αρχιεπίσκοπος ζητάει ταμείο αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας που είναι δεσμευμένη, κοινώς δεν του αναγνωρίζουν τα φιρμάνια του Σουλτάνου που του είχε παραχωρήσει την μισή Ελλάδα σε έκταση και θέλει παρόλο που δεν φορολογείται η Εκκλησία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμα ένα προεκλογικό ψέμα, να αρπάξει και άλλες εκτάσεις σεμνά και ταπεινά, την στιγμή που οι Ελληνες βιώνουν την μεγαλύτερ ύφεση των τελευταίων 60 ετών.
Από την άλλη οι Μητροπόλεις με ξένα κόλυβα βλέπε λεφτά του δημοσίου ζητάνε να το παίξουν και ευεργέτες.
Η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου-Παπανδρέου μετά από τους καναλάρχες και την Αριστερά βάζει στην μάχη εναντίον του Ελληνικού Λαού, το τελευταίο της χαρτί την Εκκλησία.
Η Εκλησία έχει κάνει την επιλογή της να συμπορευτεί με την κατοχική κυβέρνηση δυστυχώς της επιλογές αυτές οι ιερείς του Γιαχβέ θα την πληρώσουν ακριβά, όπως στην Ισπανία το 1936!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψευτης,παππας και ταυλαμπας......
πουστης και κωλομπαρας....

ανυπόμονος είπε...

Μπράβο για το σχόλιό σου Αχινέ, τα είπες όλα.