Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μπαίνουν λουκέτα στα ΑΕΙ

Οξύνονται τα οικονομικά προβλήματα στα ΑΕΙ. Μετά το ΤΕΙ Πειραιώς και τη Νομική Αθήνας που έβαλαν διήμερο «λουκέτο», χθες η Αρχιτεκτονική Σχολή Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε επ΄ αόριστον αναστολή της λειτουργίας της από τις 4 Μαΐου, διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), που χθες είχε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Ιωάννη Πανάρετο, δεν αποκλείει κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προκρίνει ως καταλληλότερη λύση για την κάλυψη των αναγκών στα ΑΕΙ την προαιρετική παραμονή των πανεπιστημιακών στην εργασία τους ως τα 70 έτη από τα 67 που είναι σήμερα το όριο συνταξιοδότησής τους.

Οι προσλήψεις νέων πανεπιστημιακών αναμένονται ελάχιστες φέτος και τα προσεχή χρόνια, ενώ ήδη φέτος περίπου 800 πανεπιστημιακοί έχουν κριθεί από τα ακαδημαϊκά όργανα του ΑΕΙ και αναμένουν την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για να προσληφθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η γενική συνέλευση της Αρχιτεκτονικής Αθηνών αναφέρει ότι «ένας μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία. Η περίφημη αναλογία 1/5 που εφαρμόζεται στο δημόσιο τομέα κατά τις επιταγές του μνημονίου εφαρμόζεται στην ανώτατη εκπαίδευση με την τακτική μηδενικών διορισμών και συστηματικής υπονόμευσης των εξελίξεων των διδασκόντων».

Ημερησία
Σημ.axinosp:Διαμαντοπούλου τον παίρνεις και γέρνεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: