Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η Tepco μπορεί να αντιμετωπίσει αξιώσεις αποζημιώσεων 23,6 δισ.δολ.


Η Ιαπωνική «ΔΕΗ» (Tokyo Electric Power Company ή ) μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με απαιτήσεις αποζημιώσεων 2 τρισ. γιεν (23,6 δισ. δολ.) σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan.

Η Tepco αγωνίζεται να περιορίσει τον κίνδυνο από την διαρροή ραδιενέργειας που προκάλεσε η κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου.

Σήμερα, ο ιαπωνικός Οργανισμός Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο στη βαθμίδα 7, ενώ έχει εκκενώσει από τον πληθυσμό μία περιοχή σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το εργοστάσιο.

Καθώς η εταιρία παλεύει να περιορίσει την πυρηνική κρίση, οι μετοχές της βυθίζονται στο χρηματιστήριο του Τόκιο (-75% από τις 11/3).

Οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης στα κέρδη της εταιρίας και ειδικότερα αναφορικά με τα δισ.δολ. που θα πρέπει να πληρώσει σαν κόστος αποζημιώσεων.

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Καταρχήν να πούμε ότι η ΔΕΗ δεν είναι ιδιωτική, ακόμη σαν της Ιαπωνίας. Δεύτερον τα καθάρματα της Tepco το λιγότερο που θα πάθουν είναι οι αποζημειώσεις των 23,6 δισ. δολ, βλέπετε οι Τραπεζίτες σαν την JP Morgan βάζουν βέτο για να μην χάσουν τα λεφτά τους σαν επενδυτές, τώρα αν πεθάνουν μερικά εκατομμύρια Γιαπωνέζοι, είπαμε τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και όπως λέει η Μαύρη Φατρία "Αυτός ο καραγκιόζης που φωτογραφίζεται στα πέριξ του θρόνου των χρυσανθέμων θα έπρεπε να σπάσει το τζαμάκι του προσωπικού του μουσείου και να αρπάξει την πιο καλοακονισμένη katana. Μ’ αυτή θα έπρεπε να κόψει τα κεφάλια του διευθυντή του εργοστασίου, του προέδρου της βρωμοεταιρείας που διαχειρίζεται τον ραδιενεργό θάνατο και εκείνα των βασικών μετόχων. Χωρίς δίκη, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς τίποτα. Έτσι σταράτα, γιαπωνέζικα και σπαρτιάτικα. Ή τουλάχιστον να καθόταν οκλαδόν και να ξέσκιζε με το κοφτερό ατσάλι ενός tanto τα σωθικά του για να ξεπλύνει την ντροπή τη δικιά του και όλων των άχρηστων κι επικίνδυνων για το έθνος προκατόχων του. Τότε η πλειοψηφία των πολιτών θα έσκυβε και θα τον προσκυνούσε. Όχι ως δυνάστη, ή ως απομεινάρι της ιστορίας, αλλά ως ενσάρκωση του συλλογικού περί δικαίου αισθήματος, ως ζωντανή ψυχή του έθνους. Τότε αυτός ο τυχάρπαστος και ανίκανος κληρονόμος και η άχρηστη ταριχευμένη φαμίλια του θα ήταν ένα με τον λαό. Πάρα πολλοί θα ήταν πρόθυμοι να θυσιαστούν για το κοινό καλό. Τώρα ψάχνουν για φορτηγατζήδες και δεν πάει κανένας κατά Φουκουσίμα μεριά. Και καλά κάνουν. Γιατί να πεθάνουν αυτοί για τα κρίματα των ζάπλουτων πουσταράδων που έχουν στήσει αμύθητες περιουσίες από την ραδιενεργή ρώσικη ρουλέτα; Όποιος γαμημένος έφτιαξε τους αντιδραστήρες και όποιος κονόμαγε τόσα χρόνια από μερίσματα και συμβόλαια, να πάει να καθαρίσει τώρα τις βρωμιές."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κοστολογείται ο καρκίνος;

dim είπε...

http://www.ftiaxno.gr/2011/03/blog-post_31.html