Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κύμα φυγής μαθητών από το Κολλέγιο Αθηνών



Από την ίδρυση του, 1925, το Κολλέγιο Αθηνών υπήρξε το κύτταρο αναπαραγωγής της ελληνικής άρχουσας τάξης. Απόφοιτοι του Κολλεγίου είναι σήμερα αρχηγοί κομμάτων, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, μεγάλοι τραπεζίτες, όπως ο Νίκος Νανόπουλος, αλλά και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.


Το κολλέγιο υπήρξε ένα σχολείο πολύ υψηλού επιπέδου που διαμόρφωσε για δεκαετίες τις προπολεμικές και μεταπολεμικές ελίτ της χώρας. Φιλελεύθερο και αξιοκρατικό αξιολογούσε τους μαθητές του με κριτήριο τις ικανότητες και όχι αποκλειστικά με την κοινωνική προέλευση. Πολλοί γόνοι, μεγάλων οικογενειών, αναγκάστηκαν να το εγκεταλείψουν επειδή δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός παραδοσικού εκπαιδευτηρίου που ήξερε όμως να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εποχών.
Μάλιστα η αμερικανική διοικηση του κολλεγίου, για να προετοιμάσει τα παιδιά της άρχουσας τάξης που είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει, για την πραγματική ζωή, είχε εφαρμόσει ένα σύστημα υποτροφιών που απευθυνόταν σε παιδιά που προέρχονταν από μη προνομιούχα στρώματα, αλλά που αρίστευαν στην δημόσια εκπαίδευση. Το σύστημα αυτό της συνδιοικησης μεταξύ αμερικανών και ελλήνων λειτούργησε αποτελεσματικά για πολλές δεκαετίες, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που βασιζόταν στο αμερικανικό φιλελευθερο εκπαιδευτικό σύστημα της δυτικής ακτής.
Σήμερα, το κολλέγιο βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η διοίκηση του αρχιτέκτονα και παλιού απόφοιτου του σχολείου Αλέξανδρου Σαμαρά, αδερφού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται να εισπράττει τα λάθη που διέπραξε στο παρελθόν, τα οποία οδήγησαν σταδιακά το σχολείο στην υποβάθμιση των σπουδών και στην «ελληνοποίηση του» με την κακή έννοια.
Το αξιοκρατικό μοντέλο που είχαν επιβάλει οι Αμερικανοί, χαλάρωσε, ο νεοπλουτισμός έγινε η κυρίαρχη ιδεολογία του σχολείου και η διοικηση απο εγγυητής ενός συγκεκριμένου αξιακού συστήματος, μετετράπη σε τροχονόμο ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων με σχεδόν πελατειακά κριτήρια. Η ελληνική διοίκηση είχε διαπράξει νωρίτερα το λάθος να έρθει σε σύγκρουση με την αμερικανική πλευρά, καταργωντας το μοντέλο της συνδιαχείρισης που είχε λειτουργήσει αποτελεσματικά επί πολλές δεκαετίες. Απομακρύνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον αμερικανό πρόεδρο, η διοίκηση Σαμαρά άνοιγε τον δρόμο στον «λαικϊσμό» και στην υποβάθμιση του επιπέδου των σπουδών, αφού χαμήλωνε τον πήχυ των απαιτήσεων.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, φάνηκαν πέρσι όταν το 1/3 των αποφοίτων του κολλεγίου δεν κατάφερε να πιάσει ούτε καν την βάση στις εξατάσεις του "IB" του διεθνούς απολυτηρίου δηλαδή βάσει του οποίου γίνονται δεκτοί οι μαθητές στα Αμερικανικά και Βρεττανικά πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πολλοί γονείς που φοβούνται τα χειρότερα, έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Λέγεται ότι το κύμα φυγής απο το Κολλέγιο που βρίσκεται σε εξέλιξη γίνεται προς όφελος άλλων ανταγωνιστικών σχολείων, όπως η 'Σχολή Μωραιτη' το βρεττανικό St. Catherine's ή το ACS (Αmerican Community School).
Την ίδια στιγμή η αμερικανική πλευρά έχει καταφύγει στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης διεκδικώντας την μισή ακίνητη περιουσία του Κολλεγίου, μέρος της οποίας είναι και το ανεκτίμητης αξίας ακίνητο του Παλιού Ψυχικού, όπου στεγάζεται σήμερα το γυμνάσιο του σχολείου.
Σημ.axinosp:Πάει και αυτό το παραμύθι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: