Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

AMEΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Σικάγο- Τους θάβουν ομαδικά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν


Μέχρι πρότινος ομαδικούς τάφους συναντούσε κανείς  μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου ή περιοχές όπου είχαν χτυπηθεί από φυσικά φαινόμενα.
Άλλες φορές ομαδικοί τάφοι στήνονται σε εμπόλεμες περιοχές όπου η άγρια όψη του πολέμου καθιστά την ταφή των νεκρών… πολυτέλεια. Η οικονομική κρίση όμως φαίνεται ότι άλλαξε τα δεδομένα, μετατρέποντας ακόμη και την ταφή των νεκρών σε προνόμιο.


Ο λόγος; Για την άλλοτε «Μέκκα» του καπιταλισμού τις ΗΠΑ, όπου πλέον ανοίγονται μαζικοί τάφοι για να χωρέσουν τα άψυχα  κορμιά εξαθλιωμένων ανθρώπων, που λόγω της κρίσης δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την κηδεία τους έξοδα.
Πριν από λίγες μέρες τριάντα άψυχα σώματα θάφτηκαν σε μαζικό τάφο προαστίου του Σικάγο, στο νεκροταφείο Homewood Memorial Gardens, 25 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγου. Νεκροταφείο των φτωχών, των απόκληρων,  των κοινωνικά περιθωριοποιημένων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Με συνοπτικές διαδικασίες οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου τοποθέτησαν  τα άψυχα σώματα μέσα σε ξύλινα φέρετρα, σα να πρόκειται για τσουβάλια και όχι σωρούς νεκρών. Ποιος νοιάζεται όμως. Κατά τη διάρκεια της
 μαζικής ταφής δεν παραβρέθηκε κανένας από τους συγγενείς ή τα
 φιλικά πρόσωπα των νεκρών.
Για μια ανθρώπινη ταφή Η ύπαρξη του  συγκεκριμένου  τμήματος του  κοιμητηρίου ήρθε στο φως της  δημοσιότητας πέρυσι, πυροδοτώντας
συζητήσεις για την ανάγκη αυστηρότερης νομοθεσίας που θα περιορίζει
τις αυθαιρεσίες όσον αφορά στους τρόπους ταφής στα κοιμητήρια.
Κανείς όμως από την επίσημη πολιτεία δεν έπραξε το παραμικρό, για
 ένα πιο ανθρώπινο τρόπο κήδευσης. Η οικονομική κρίση στερεί
από τις αρχές και το τελευταίο ίχνος ανθρωπισμού, θυσία στο βωμό
των περικοπών που προστάζουν τις κυβερνήσεις οι αγορές.
Η ανακάλυψη  των μαζικών τάφων για απόρους στο Homewood Memorial Gardens έγινε όταν παρατηρήθηκαν φέρετρα που είχαν θαφτεί στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Σε κάποιο σημείο του κοιμητηρίου, μάλιστα, είχαν ταφεί οκτώ νεκροί μαζί. Παλαιότερα, για το ίδιο νεκροταφείο είχαν γίνει ήδη κατηγορίες ως προς τον τρόπο που θάβονταν οι νεκροί.
Ωστόσο, υπεύθυνοι του κοιμητηρίου, αξιωματούχοι της περιοχής, αλλά και ανώτεροι δικαστικοί επεσήμαναν ότι η μαζική ταφήεφαρμόζεται και
 σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α., ακόμα και στη Νέα Υόρκη, για όσους, λόγω
 της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στον
 εαυτό τους μια αξιοπρεπή κηδεία.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια έχει
 σημειωθεί σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. σημαντική αύξηση και στις
 αποτεφρώσεις νεκρών, δεδομένου ότι είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές
 συγκριτικά με τις παραδοσιακές κηδείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: