Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»



Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της.

Διάφορα κέντρα, όπως εκείνο που χρησιμοποιεί την ΑΥΡΙΑΝΗ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τραβούν μπροστά στην προβοκάτσια με χυδαία και αισχρή παραπληροφόρηση. Εκείνοι που άντλησαν εκατομμύρια από το χρηματιστήριο, που δεν έχουν βάλει από το 2000, ούτε ένα ευρώ στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER τον οποίο υπερχρέωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια, που εκβιάζουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενούς τους, έχουν το θράσος να πρωτοστατούν στο βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.



Αυτή την επίθεση εξυπηρετούν και ορισμένες άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.
Γνωρίζουμε το ρόλο και τα κίνητρα του καθένα που παίζει σε αυτό το παιχνίδι κατασυκοφάντησης. Είναι η προσπάθεια, επιστρατεύοντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, να εδραιωθεί η αντίληψη «ότι όλοι ίδιοι είναι».

Για αυτό και μόνο το λόγο απαντάμε, για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
α) Κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα ότι τάχα η Τυποεκδοτική με την υπαγωγή της στο άρθρο 99 θα κάνει χρήση της αντεργατικής νομοθεσίας προκειμένου να «κουρέψει» τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε ότι, στην αίτηση που έχουμε υποβάλει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, δε συγκαταλέγονται στους Πιστωτές εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία. Δε θα αξιοποιήσουμε το νόμο, όπως κάνει το σύνολο των επιχειρήσεων που ζητούν να ενταχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης, όπως προκλητικά κάνει ο βασικός μέτοχος του ΑLTER, της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, του σταθμού ΚΟΝΤΡΑ.

Η Τυποεκδοτική θα φροντίσει, όπως ήδη έχει δεσμευτεί με ανακοίνωσή της, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και τις υποχρεώσεις της στα ασφαλιστικά ταμεία.

β) Αυτοί που άπειρες φορές στις εταιρείες τους έχουν καταστρατηγήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαμαρτύρονται για το δήθεν εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική. Μιλάνε για μισθούς πείνας των 700 ευρώ που ...αμείβεται τάχα ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων της. Εχουμε απαντήσει και άλλες φορές σε αυτή τη συκοφαντία. Αυτοί όμως δεν παραιτούνται από την γκαιμπελίστικη ταχτική «πες πες ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει».

Η Τυποεκδοτική, όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα, να τηρούνται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Δε χρησιμοποίησε, χάριν της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας, τις αντεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, όπως είναι η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση ωραρίου με μείωση αποδοχών, η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μειωμένες αποζημιώσεις με χρήση της προειδοποίησης κ.ά.
Σήμερα, παρά τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, παρά την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των Λιθογράφων (ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων), των Βιβλιοδετών, των Μηχανικών, των Αποθηκάριων, των Υπαλλήλων Γραφείου, των Λογιστών, των Οδηγών, των Φορτοεκφορτωτών, των Καθαριστριών, των Χειριστών Κλαρκ, των Κλητήρων, των Ηλεκτρολόγων, των Οικοδόμων, ενώ με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση αμείβονται μόλις οκτώ άτομα.

γ) Αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια αποθησαυρίζουν χρησιμοποιώντας τον πακτωλό του χρηματιστηρίου, τα κρατικά κονδύλια και τα θαλασσοδάνεια προκειμένου να εξασφαλιστούν για πολλές ζωές οι ίδιοι και οι κληρονόμοι τους, έχουν σηκώσει κουρνιαχτό ότι η Τυποεκδοτική τάχα έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από το αστικό κράτος λαμβάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Η Τυποεκδοτική δεν έχει να κρύψει τίποτα. Αξιοποίησε τον αναπτυξιακό νόμο και προχώρησε το 2006-2007 σε επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ για την οποία επιδοτήθηκε με ποσό 1 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης καλύφθηκε κυρίως με τραπεζικό δανεισμό. Αυτή η επιλογή έγινε για να εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό της, σε συνθήκες όξυνσης της συγκεντροποίησης και του ανταγωνισμού στον κλάδο των εκτυπώσεων.

Ο αποπροσανατολισμός και η συκοφαντία δεν θα περάσουν.
Ολοι αυτοί που σηκώνουν τον πόλεμο, μέσω εφημερίδων και καναλιών, εναντίον της Τυποεκδοτικής είναι πρωταγωνιστές και κύριοι στυλοβάτες της άγριας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον εργαζόμενο λαό.
Red Fly
Σημ.axinosp:Στο μνημειώδες θράσος της Τυποεκδοτικής την απάντηση την δίνουν οι ίδιοι οι τυπογράφοι με το blog τους" Το να προσφεύγει η τυποεκδοτική στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ανοίγει ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. 
Και για όσους/ες δεν γνωρίζουν το άρθρο αυτό τους συνιστούμε να διαβάσουν το κείμενο του Γιώργου Κατερίνη στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» που το τιτλοφορεί «Το άρθρο 99 ακυρώνει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης» και αναφέρει μεταξύ άλλων»: όσο κι αν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εστιάζουν την κριτική τους στην εφαρμογή του άρθρου 99, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: πρόκειται για έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών». 
 Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει το ΚΚΕ σε βασικά ερωτήματα. 
 Τι δουλειά έχει ένα κομμουνιστικό κόμμα να κάνει επιχειρήσεις και να ανταγωνίζεται αθέμιτα τα άλλα τυπογραφεία της χώρας; 
 Φυσικά δεν στέκει στην στοιχειώδη λογική ότι η «Τυποεκδοτική» έγινε για να εκδίδει τον «Ριζοσπάστη» και τα έντυπα του ΚΚΕ. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει άνετα ένα περιφερειακό τυπογραφείο. 
Η «Τυποεκδοτική» είναι μια γιγάντια επιχείρηση που παρόμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. 
Έγινε για να αποφέρει τεράστια οικονομικά κέρδη στο ΚΚΕ εις βάρος τον άλλων τυπογραφείων και των εργαζομένων τους κάτι που συνέβαινε τις καλές εποχές που τυπωνόταν εκεί το «Πρώτο Θέμα», ο «Χρυσός Οδηγός» κλπ. και έπαιρνε τις κρατικές επιδοτήσεις!!! 
 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΚΚΕ καταφεύγει σε έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών. 
Πώς θα γίνει πειστικό το ΚΚΕ και η συνδικαλιστική του παράταξη το ΠΑΜΕ, όταν την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν άλλοι εργοδότες την χαρακτηρίζει απαράδεκτη και την καταδικάζει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: