Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Κάποια στιγμή, πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, απλά δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη τους!


Κάποια στιγμή, πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πολύ σημαντικό πισωγύρισμα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους: Κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, απλά δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη τους.
Την παραπάνω άποψη εκφράζουν σε εκτενές άρθρο τους οι συντάκτες του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, οι οποίοι θεωρούν ότι όσο πιο σύντομα οι Ευρωπαίοι αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα και αναλάβουν δράση τόσο πιο ανέξοδη θα είναι η λύση.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI εν όψει της πληρωμής του ομολόγου ύψους 14,4 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου.
Όπως υποστηρίξει το Bloomberg ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το PSI και το «εθελοντικό» ή μη του πράγματος, γεγονός παραμένει ότι στο «κούρεμα» δε συμμετέχουν η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και άλλοι πιστωτές που κατέχουν συνολικά 200 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα.
«Με άλλα λόγια, ακόμα και με κούρεμα 50%, το συνολικό όφελος δεν ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ ή 30% του συνολικού χρέους».
«Αυτό δεν είναι αρκετό», υποστηρίζουν και τονίζουν ότι για να έχει κάποιο αποτέλεσμα το PSI θα πρέπει η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον στο 3,2% του ΑΕΠ ετησίως.
Όμως, όπως τονίζει το Bloomberg, αυτό δε θα συμβεί, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να έχει πρωτογενή πλεονάσματα μόλις τα έξι από τα τελευταία 24 χρόνια.
Αντίστοιχη, υποστηρίζει το Bloomberg, είναι και η κατάσταση στην Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ της.
Όλα αυτά γίνονται ενώ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προσπαθούν να επιβάλουν αυστηρότερη λιτότητα, η οποία, όπως τονίζει το οικονομικό πρακτορείο, θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μεγαλύτερη εξάρτηση από τους πιστωτές και ακόμα μεγαλύτερες απώλειες για τους φορολογούμενους ευρωπαίους. «Για να μην αναφέρουμε την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση των χωρών της ευρωζώνης».
Το Bloomberg καταλήγει ότι το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να αποδειχθεί ρεαλιστικό θα ήταν «κούρεμα» 70% για την Ελλάδα, 40% για την Πορτογαλία, πρωτογενή πλεονάσματα στο 1% και συμμετοχή στις απώλειες και των θεσμικών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Πλησιάζει αυτή η στιγμή και θα πονέσει πολύ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: