Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

«Ελληνική τραγωδία»Για τις επιπτώσεις μιας αποτυχίας στο PSI προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ
Για τις επιπτώσεις μιας αποτυχίας στο PSI προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ
...Στο αφιέρωμά της η Handelsblatt φιλοξενεί συνέντευξη με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, ο οποίος τονίζει ότι αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI αποτύχουν, τότε είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που η Ελλάδα πει στις τράπεζες απλά δεν πληρώνω; «Τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από τις τράπεζες χρήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πολίτες να ’σηκώσουν’ τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, καθώς και μια μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η ΕΚΤ δεν θα δεχόταν προφανώς να στηρίξει με φρέσκο χρήμα τις ελληνικές τράπεζες μετά την απώλεια των καταθέσεών τους. Έτσι οι τράπεζες θα έκλειναν παγώνοντας τις καταθέσεις (…) Και όταν ξανάνοιγαν, τότε οι καταθέσεις θα ήταν στο νέο νόμισμα.


Ο Τόμας Μάιερ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχόμενου: «Οι Έλληνες θα γίνονταν φτωχότεροι γιατί λόγω του νέου νομίσματος θα μειώνονταν δραστικά η αγοραστική τους δύναμη. Και για εμάς θα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης. Αν εικόνες από μεγάλες ουρές μπροστά σε ελληνικές τράπεζες κάνουν το γύρο του κόσμου, ενδέχεται να γίνει κάτι παρόμοιο και αλλού. Η μια μετά την άλλη οι χώρες θα πιέζονταν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη μέχρι να απομείνει μόνο ένας πυρήνας (…) Η διαδικασία προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα θα ήταν εξαιρετικά επίπονη. Το σοκ για το οικονομικό σύστημα θα ήταν παρόμοιο με εκείνο της κατάρρευσης της Lehman Brothers».

Δραματικές επιπτώσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία για το PSI

Επιστροφή στη δράχμη βλέπουν πολλά σενάριαΕπιστροφή στη δράχμη βλέπουν πολλά σενάριαΣτις διαπραγματεύσεις για το PSI αναφέρεται και η Süddeutsche Zeitung με τίτλο: «Η μεγάλη πάλη στην Αθήνα». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Οι τράπεζες συνεχίζουν το διάλογο με την κυβέρνηση. Αν δε συμφωνήσουν αυτή τη φορά, οι χρηματιστηριακές αγορές απειλούνται με χάος».
Η εφημερίδα παρατηρεί: «Αν όλα πάνε στραβά, τότε η χώρα θα αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση το Μάρτιο. Η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και το τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε. Ταυτόχρονα η χώρα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της, γεγονός που θα επιβάρυνε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. Μια πρώτη γεύση πήραμε από την Commerzbank, η οποία έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 2,9 δις ευρώ. Λέγεται ότι η ζημιά της γερμανικής τράπεζας φθάνει μέχρι και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ», καταλήγει η εφημερίδα του Μονάχου.
Σημ.axinosp:Στην Ελληνική τραγωδία υπάρχει η κάθαρση και η νέμεση, αυτά να φοβάστε λαμόγια Τραπεζίτες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: