Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τριγμοί για το ευρώ από Ολλανδία – Γερμανία

Του Γιάννη Αγγέλη 

Ένας συνδυασμός παρεμβάσεων από δύο εκ των πρωταγωνιστών του σκληρού πυρήνα του ευρώ (Ολλανδία, Γερμανία) έχει προκαλέσει ισχυρές ανησυχίες για το ευρώ το τελευταίο δεκαήμερο στην Ευρωζώνη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στην Γαλλία και της διαπραγμάτευσης του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα. 

Με αφορμή τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις της ΕΚΤ για την έμμεση χρηματοδότηση του κρατικού χρέους της ευρωζώνης μέσω του τραπεζικού συστήματος (LTRO) και τις πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται στις παρυφές του κυβερνητικού συνασπισμού της Ολλανδίας, αξιωματούχοι της κομισιόν αρχίζουν να ανησυχούν πλέον για την τροπή που παίρνει η πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης... 

Στην Ολλανδία το ακραίο συντηρητικό κόμμα PVV που στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό χωρίς να συμμετέχει στην Κυβέρνηση, με πρόσφατη πρωτοβουλία του ζητάει την αποχώρηση από το ευρώ καθώς όπως υποστηρίζει στην βάση μίας μελέτης αγγλοσαξωνικού οίκου, στην Ολλανδία θα κοστίσει περισσότερο η συμμετοχή στην διάσωση της Ελλάδας και όσων ακολουθήσουν από ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα το γκιλντέρ...


Η πρωτοβουλία δεν θα είχε ιδιαίτερο βάρος αν δεν συνέπιπτε με την επιμονή της Bundesbank το τελευταίο δίμηνο να ζητά από την ΕΚΤ εμπράγματη διασφάλιση για το πλεόνασμά της περί το μισό τρισ. ευρώ που έχει χρησιμοποιηθεί από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης για την κάλυψη αναγκών στο ευρωσύστημα! Η κίνηση αυτή της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας ερμηνεύεται ως ευθεία αμφισβήτηση της φερεγγυότητας του συστήματος και κατά συνέπεια του ευρώ! 

Το γεγονός μάλιστα ότι στο κλίμα αυτό έχει ανοίξει η συζήτηση μέσω της Moody΄s για δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας πέραν εκείνου που εκτιμάται ότι θα χρειασθεί για την Ελλάδα (τρίτο πακέτο) μετά το 2015, έχει καταστήσει την συζήτηση αυτή ιδιαίτερα έντονη και με πολλές επιπλοκές λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουν προγραμματισθεί για το 2012 και 2013! 

Παράγοντας της Κομισιόν με τον οποίο επικοινώνησε το Capital.gr υποστηρίζει ότι το κλίμα αυτό δεν ευνοεί την διαδικασία για την ολοκλήρωση του PSI αλλά παρ΄ όλα αυτά εκφράζεται "αισιοδοξία" ότι ακόμα και με την ενεργοποίηση των CACs το πρόγραμμα θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες ημερομηνίες...


Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp:Αυτοί δεν είναι τριγμοί για το ευρώ, είναι τελευταία προειδοποίηση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: