Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο!


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το δικαστήριο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος.



Tο κακουργιοδικείο έδειξε συνολικά πολύ αυστηρότερη στάση από τον δημόσιο κατήγορο, καθώς μετέτρεψε και την πρόταση καταδίκης του από ηθική αυτουργία σε άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση. Κατόπιν αυτού ο εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για τον δήμαρχο (επί 12 χρόνια) της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα  το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου καθώς όπως υποστηρίζει «γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στο Μ. Λεμούσια».

Ένοχος είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου Μ. Λεμούσιας. «Όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του» αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Προστέθηκε επίσης πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου «Αναγέννηση».

Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του και του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαξώνης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία ότι διευκόλυναν τον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.

Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε, από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.

gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια: