Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Και οι εφοριακοί προσχωρούν στο κίνημα «Δεν πληρώνω»!


Δεν πληρώνουν τα χαράτσια και εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, οι οποίοι συμμετέχουν στις κοινές δράσεις στάσης πληρωμών μαζί με τα άλλα κινήματα ανυπακοής!
Χθες, για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι νησίδες αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, οι επιτροπές «Δεν Πληρώνω», οι πρωτοβουλίες πολιτών και αρκετά πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία συναντήθηκαν στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε μια ανοιχτή συνέλευση, για να συζητήσουν προτάσεις και δυνατότητες κοινής δράσης «απέναντι στα μέτρα που οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση».

Τις επόμενες μέρες περισσότερες από 100 χιλιάδες αφίσες θα κολληθούν σε όλη την Αθήνα και καθημερινά δεκάδες πολίτες λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών θα βρίσκονται έξω από τις εφορίες, τη ΔΕΗ αλλά και τις τράπεζες, για να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν την προειδοποιητική -όπως λένε- δράση για λαϊκή στάση πληρωμών όλο τον Μάρτιο, η οποία θα είναι μόνο η αρχή. Αίσθηση προκαλεί, βέβαια, η ενεργός συμμετοχή εργαζομένων στις εφορίες. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το γεγονός αυτό δεν ίναι διόλου αντιφατικό, καθώς και αυτοί, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους που επιβλήθηκαν: «Διανύουμε μια περίοδο που όλες οι αυταπάτες έχουν διαλυθεί. Είμαστε κι εμείς κομμάτι των εργαζομένων που πλήττεται, έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση στις αποδοχές μας και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην πληρωμή των φόρων που έχουν επιβληθεί», εξηγεί ο Γιάννης Τούντας, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ.
«Το αυθόρμητο κίνημα με τη δυναμική της ανυπακοής, το "δεν πληρώνουμε την κρίση τους", απλώθηκε και έγινε κεκτημένο κάθε συλλογικότητας σε κάθε γειτονιά, σφυρηλατήθηκε και δυνάμωσε σε εκατοντάδες δράσεις. Ολοι εμείς χειραφετηθήκαμε σε καθημερινούς, διαρκείς αγώνες αντίστασης και ανυπακοής. Με οριζόντιο συντονισμό από τα κάτω, συναντηθήκαμε σε εκατοντάδες δράσεις. Ανοίξαμε σταθμούς διοδίων, αντισταθήκαμε στην εμπορευματοποίηση του οδικού δικτύου και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Κλείσαμε δεκάδες ταμεία νοσοκομείων ενάντια στο χαράτσι των πέντε ευρώ. Αγωνιστήκαμε για ελεύθερες/δωρεάν αστικές μετακινήσεις. Σταματήσαμε πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία. Αγωνιστήκαμε ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές ρεύματος. Αντιδράσαμε στη φοροληστεία με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και καλέσματα για ανυπακοή στον κόσμο που συγκεντρώνεται καθημερινά στις εφορίες και τις ΔΕΚΟ, δηλώνοντας την αδυναμία του να πληρώσει», εξηγεί ο Β. Σαραντόπουλος, μέλος του «Δεν Πληρώνω». Και προσθέτει πως το επόμενο διάστημα «όλο αυτό το κύμα ανυπακοής θα ενωθεί, αρχής γενομένης με τη λαϊκή στάση πληρωμών, που θα δώσει το στίγμα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε».
Μέσα στον Μάρτιο τα κινήματα θα πραγματοποιήσουν ένα κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα ο οριζόντιος συντονισμός τους θα ενισχυθεί με ομάδες εργασίας και κοινό συντονιστικό όργανο όλων των συλλογικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: