Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τι συζητήθηκε στη μυστική συνάντηση Τσίπρα-Ρούμπιν


28893CF16C4EB9DFA3FE7D6B07729738Αγνοώντας τις αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και υπό συνθήκες σχετικής μυστικότητας -δεν ανακοινώθηκε ο τόπος της συνάντησης-, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το απόγευμα τη δεύτερη συνάντηση σε διάστημα λίγων ημερών με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Ερικ Ρούμπιν.
Και σε αυτή τη συνάντηση, που αποτελεί συνέχεια της πρώτης και η οποία είχε ήδη κανονιστεί στις ΗΠΑ, τέθηκαν εκ νέου προς εξέταση σημαντικά εθνικά ζητήματα, γεγονός που δείχνει σε αυτή η φάση το αμερικανικό ενδιαφέρον προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που θα ακολουθήσει ως πιθανή κυβέρνηση. Παράλληλα, αναδεικνύει τη ζωηρή ανησυχία των Αμερικανών για την περιοχή, με τις ευρύτερες προεκτάσεις που διαγράφονται στο μέλλον.

Σύμφωνα με κύκλους του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, από πλευράς του στη συνάντηση επανήλθε προς εξέταση η πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους περί διαγραφής μέρους του χρέους και σύγκληση διεθνούς διάσκεψης κατά τα πρότυπα αυτής του Λονδίνου το 1953.
Οι Αμερικανοί συνομιλητές, που βεβαίως δεν χαίρονται με την αύξηση της γερμανικής επιρροής στον ευρωπαϊκό Νότο, επιφυλάχθηκαν, ακούγοντας ξανά τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει την πρόταση, κυρίως διότι διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον θα ήταν εφικτή μια τέτοια διάσκεψη.
Από τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκε ακόμη το θέμα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τους Αμερικανούς να προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως εναλλακτική λύση την παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών F-15, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η τουρκική αεροπορία δεν διαθέτει αυτό τον τύπο μαχητικών.
Η οριοθέτηση
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, συζητήθηκε και το θέμα της ΑΟΖ, με τον Αμερικανό βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών να επισημαίνει το ενδιαφέρον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην έναρξη εργασιών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης - ένα γεωγραφικό πεδίο όπου οι Αμερικανοί στρέφουν κυρίως την προσοχή τους.
Παράλληλα, και στο πλαίσιο των συνολικών πιέσεων που καθώς φαίνεται άσκησε ο Ερικ Ρούμπιν στις επαφές του στην Αθήνα, επέστησε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα στους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου εάν η Ελλάδα προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον μονομερώς στην ανακήρυξη ΑΟΖ ή στην περίπτωση που καταθέσει συντεταγμένες και το σχετικό χάρτη με αυτές στον ΟΗΕ, επικαλούμενος την ανησυχία των ΗΠΑ για την έξαρση του εθνικισμού στην περιοχή και τις πρόσφατες εξαγγελίες της Τουρκίας για έρευνες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: