Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αντικατάσταση του δολαρίου ως νόμισμα αναφοράς των διεθνών συναλλαγών ζητά η Κίνα

Την πρότασης της για νέο παγκόσμιο νόμισμα κατέθεσε η Κίνα επικαλούμενη εμμέσως την παγκόσμια οικονομική κρίση και τους συστημικούς κινδύνους που αυτή ανέδειξε.
Η οικονομική κρίση δείχνει «τις εγγενείς αδυναμίες και τους συστημικούς κινδύνους στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» αναφέρει σε άρθρο του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ζου Ζιασουάν.
Προτείνει ακόμη τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος αναφοράς από καλάθι νομισμάτων κάτω από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δεν ανέφερε ονομαστικά το δολάριο.
Ακόμη, η Κίνα προτείνει το ΔΝΤ να εγγυάται συνεχώς, κατά το πρώτο χρονικό στάδιο μιας νέας εποχής για τη διεθνή οικονομία, αυτό το νέο νόμισμα-αναφοράς. Θα χρησιμοποιείται στο εμπόριο, στην τιμολόγηση των προϊόντων, πέραν από τη χρήση για τη χρηματοδότηση των κυβερνήσεων.
Από την πλευρά τους οι αμερικανικές Αρχές υπερασπίστηκαν σήμερα το ρόλο του δολαρίου ως νομίσματος-αναφοράς στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα.
«Θα εναντιωθούμε σαφώς στις προσπάθειες για ένα νέο νόμισμα- αναφοράς στη διεθνή οικονομία» υπογράμμισε ο υπουργός των Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊθνερ, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι.
Την ιδέα απέρριψε και η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος του επιτρόπου για την Οικονομία Χοακίν Αλμούνια.
Η Κίνα θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G20 στις 2 Απριλίου ως αναπτυσσόμενη χώρα και αναμένεται να εκφράσει εκεί την επιθυμία της να έχουν ισχυρότερη φωνή οι αναπτυσσόμενες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=998504&lngDtrID=251

Σημ.axinosp:Θυμάστε το ανέκδοτο που σε μια παρτούζα ένας τύπος ανάβει το φως και λέει "Ρε παιδιά να οργανωθούμε ".... έτσι την έχουν πάθει οι Κινέζοι τώρα τελευταία !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η οικονομικη κριση εχει χτυπησει τις θυρες πολλων
κρατων και θα πρεπει
να υπαρξει
συνεση και οχι πανικος

arelis.gr
περιεχει το αντικαπιταλιστικο
ερωτονομικον