Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

MIG : Πως οι ζημιές έγιναν κέρδη...

H ιδιότυπη μεσιτεία στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ διέσωσε την Marfin Investment Group, τον «μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας», από μια βουτιά σε… ζημιές το 2008: από την πώληση του πακέτου μετοχών του ΟΤΕ εξασφαλίσθηκε έκτακτο καθαρό κέρδος 192,425 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικής κερδοφορίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μόλις 183,8 εκατ. ευρώ!
Χωρίς αυτή τη «μεσιτεία», δηλαδή, η MIG θα εμφάνιζε ζημιές αρκετών εκατομμυρίων, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι τεράστιες ζημιές αποτίμησης που θα είχε υποχρεωθεί να εγγράψει, λόγω της σημαντικής πτώσης της μετοχής του ΟΤΕ το 2008. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Deutsche Telekom ήταν ο… θείος από την Γερμανία που έσωσε την κατάσταση αποτελεσμάτων της MIG για το 2008.
Τα έκτακτα κέρδη που υποστήριξαν την κερδοφορία της MIG δεν περιορίζονται, όμως, στη συναλλαγή που αφορούσε τις μετοχές του ΟΤΕ: το 2008, ο όμιλος προχώρησε το 2008 σε επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων, από την οποία έχουν εγγραφεί αισίως έκτακτα έσοδα 179 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τέταρτο τρίμηνο, με την κορύφωση της κρίσης, ήταν μάλλον ζοφερό για την MIG, που εμφάνισε ζημιές της τάξεως των 71 εκατ. ευρώ -το 9μηνο είχε κλείσει με κέρδη 254,8 εκατ. ευρώ, ενώ το 12μηνο με 183,8. Μάλιστα, η MIG ήταν ήδη οριακά ζημιογόνα από το τρίτο τρίμηνο του έτους. Δηλαδή, η πολυδιαφημισμένη… μηχανή παραγωγής κερδών φάνηκε να εξαντλεί τις δυνάμεις της από το πρώτο εξάμηνο, όταν –κατά σύμπτωση…- έκλεισε και το μεγάλο «μεσιτικό» deal για τις μετοχές του ΟΤΕ.

Αυξημένα κέρδη, μειωμένο μέρισμα…

Δύο ακόμη στοιχεία, όμως, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το επιχειρηματικό εγχείρημα Βγενόπουλου στην MIG οδηγεί σε αποδόσεις για τους μετόχους πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκώμενες:
-Με ίδια κεφάλαια 4,5 δις. ευρώ και κέρδη 183,8 εκατ. ευρώ, ο πολυδιαφημισμένος όμιλος προσφέρει στους μετόχους του για το 2008 απόδοση κεφαλαίων της τάξεως του 4%, «θάβοντας» στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας τις υποσχέσεις για ετήσια απόδοση 20%.
-Η μερισματική απόδοση, παρά την εμφανιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας κατά 165%, μειώνεται σχεδόν κατά 50%! Ο όμιλος θα μοιράσει τεκμαρτό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά σχεδόν 150 εκατ. ευρώ. Η διανομή θα γίνει με αύξηση των αποθεματικών, ισόποση μείωσή τους και επιστροφή κεφαλαίων, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επανεπένδυσης των επιστρεφόμενων κεφαλαίων, που πέρυσι δεν είχε δοθεί.
-Πέρυσι, όμως, οι μέτοχοι είχαν λάβει με τον ίδιο τρόπο επιστροφή κεφαλαίων ύψους 284 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά το τεκμαρτό μέρισμα μειώνεται σχεδόν στο μισό και δίνεται ταυτόχρονα η -όχι τόσο ευπρόσδεκτη σε καιρούς κρίσης…- «δυνατότητα» λήψης χαρτιών, αντί μετρητών....
Σημ.axinosp:"Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή." έτσι έλεγαν τα ΜΜΕ για τον Βγενόπουλο όταν αγόρασε την ΟΑ , τώρα η φούσκα σε ποιανού πρόσωπο θα σκάσει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: