Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ενίσχυση των εξουσιών για την αποτροπή των κινδύνων στο σύστημα ζητούν Γκάιθνερ και Fed


Σε κοινή ακρόασή τους ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ και ο διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι υπερασπίστηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης για εξαγορές τραπζεών και των «τοξικών χρεών», ζήτησαν ευρεία εξουσία για το υπουργείο Οικονομικών για τη διαχείριση των κρίσεων ενώ δέχτηκαν και βροχή ερωτήσεων για τα σκανδαλώδη μπόνους της AIG…
Ο Τιμ Γκάιθνερ υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται σε συνεννόηση με την Fed τις περιπτώσεις όπου μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και να αναλαμβάνει τον έλεγχο της. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίζονται οι συνέπειες σε όλο το σύστημα, διευκρινίζει.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να παίρνει τον έλεγχο των υπό κατάρρευση εταιρειών μετά από τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και με των δύο τρίτων του συμβουλίου της Fed. Στη συνέχεια το κράτος θα μπορεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει τμήματα της επιχείρησης και ο υπουργός να έχει τη δυνατότητα να δανείζει ή να δανείζεται.
Απώτερος στόχος η αποτροπή στο μέλλον περιπτώσεων όπως της AIG και η κάλυψη των συστηματικών κινδύνων από τις παραπαίουσες μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέρει το υπουργείο.
Η απόφαση να υποστηριχτεί με κρατικά έξοδα η ασφαλιστική εταιρεία AIG (η εταιρεία έχει ήδη λάβει περισσότερα από 180 δισεκατομμύρια δολάρια) ήταν δικαιολογημένη γιατί αν συνέβαινε η κατάρρευσή της, εξήγησε ο διοικητής της Fed θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Παραλλήλισε μάλιστα την κατάσταση που θα δημιουργούνταν με την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.
Αποκάλυψε ακόμη ο Μπεν Μπερνάνκι ότι ήθελε να μηνύσει την AIG ώστε να μην καταβληθούν τα μπόνους αλλά τον απέτρεψε το νομικό τμήμα της Τράπεζας με το σκεπτικό ότι οι αποζημιώσεις που θα κατέβαλε η Fed αν έχανε θα ήταν σημαντικές.
«Είναι άτοπο, να καταβάλλονται τόσο υψηλά μπόνους σε εργαζόμενους, στους οποίους πρώτους στρέφονται πολλές υποψίες, δηλαδή ότι ο όμιλός τους κινδύνευε να καταρρεύσει«, υπογράμμισε ο κ.Μπερνάνκι.
Η κυβέρνηση Ομπάμα σκοπεύει να ανακοινώσει νέα πρότυπα για την εποπτεία της οικονομίας και, ειδικά, για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που θα προκαλούσαν ευρύτερα προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα πείσει το Κογκρέσο «γρήγορα» ότι, υπάρχει ανάγκη να εγκαθιδρυθεί μία νέα εποπτική Αρχή στο αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα, η οποία να διαθέτει και την ευχέρεια να διαχειρίζεται την πιθανή κατάρρευση μίας χρηματοπιστωτικής εταιρείας.
«Αν δεν γίνει η νέα Αρχή, θα ξαναβρεθούμε απέναντι στην τωρινή κατάσταση, να έχουμε χρηματοπιστωτικό θεσμό που είναι μία απειλή για όλο το σύστημα, αλλά δεν μπορούμε να διακόψουμε τη λειτουργία του και να διαπραγματευτούμε, από βάση μηδενική, τις συμφωνίες που είχε αυτός συνάψει», ανέφερε.
* Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ουάσιγκτον) ο Μπαράκ Ομπάμα θα αναφερθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξη Τύπου στην ανάγκη όλων των Αμερικανών να εργαστούν για να βγει η χώρα από την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 50 ετών.
Σημ.axinosp:Με την κοινή τους εμφάνιση Γκάιθνερ και Μπερνάνκι έδειξαν ποιός κάνει κουμάντο στην Αμερικάνικη κυβέρνηση , ο Ομπάμα βέβαια για μια ακόμη φορά , απών !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: