Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Χαράτσι 250 εκ. € σε 128.000, "δώρο" 265 εκ. € στους δικαστές

Σκανδαλώδη εύνοια προς τους δικαστικούς λειτουργούς επιφυλάσσει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που παγώνει μισθούς και συντάξεις και επιβάλει κεφαλικό φόρο στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων του προϋπολογισμού.
Έτσι ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου λέει ότι παγώνουν και οι μισθοί των δικαστικών αποκρύπτει ότι από την 1η Ιανουαρίου «τρέχει» ο αυξημένος έως και 80% μισθός των δικαστικών που αναπροσαρμόστηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2008 με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2008, ενώ ανάλογα αυξημένη είναι και η σύνταξη που εισπράτουν οι συνταξιούχοι δικαστικοί.
Πέραν του αυξημένου μισθού και της σύνταξης που εισπράττουν από την 1η Ιανουαρίου οι δικαστικοί θα εισπράξουν στις 4 Μαΐου και την πρώτη δόση των αναδρομικών για το 2008 ύψους 265 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή προσδοκά να εισπράξει η κυβέρνηση από τον κεφαλικό φόρο στους φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Οικονομίας Νίκο Λέγκα στις 28 Ιανουαρίου οι δικαστικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα εισπράξουν τα αναδρομικά για διαφορές αποδοχών και συντάξεων που προκύπτουν από τις αυξήσεις έως και 80% στις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστικών τον Αύγουστο του 2008 σε 2 ισόποσες δόσεις το Μάιο του 2009 και 2010.
Για την καταβολή των αναδρομικών ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών στις 16 Φεβρουαρίου είχε τονίσει ότι «Επιλύθηκε, με εντολή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το ζήτημα του μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών και των αναδρομικών. Από της 1ης του τρέχοντος έτους εφαρμόζεται το νέο βελτιωμένο μισθολόγιο. Με το νέο μισθολόγιο, η Πολιτεία αναγνωρίζει εμπράκτως και τιμά το δύσκολο και σημαντικό σας έργο».
Υπενθυμίζεται ότι και το 2008 οι δικαστικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι είχαν εισπράξει, με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου αναδρομικές αποδοχές ύψους 274 εκατ. ευρώ.
Συνολικά σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα αναδρομικά από την αναπροσαρμογή των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου θα ανέλθουν σε 900 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι ο κάθε ένας από τους 3.800 εν ενεργεία και 2.000 συνταξιούχους δικαστικούς θα πάρει κατά μέσο όρο 155.000
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=12734&pubid=6501105
Σημ.axinosp:Αυτά είναι τα GOLDEN BOYS της Ελλάδας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: