Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κρούγκμαν: Κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους για πάντα

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα αλλά η επιστροφή στην οικονομική ορθοδοξία, αποφαίνεται ο Αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Σε άρθρο του χθες στην ηλεκτρονική έκδοση των «Νιοτ Γιορκ Τάιμς» με τον εύγλωττο τίτλο «Η τρίτη μεγάλη ύφεση», ο Κρούγκμαν επικρίνει την Ευρώπη ότι με πρόσχημα τη δημοσιονομική κρίση, επιστρέφει στην οικονομική ορθοδοξία επί Χούβερ (πρόεδρος των ΗΠΑ στο κραχ του '29), απειλώντας την παγκόσμια οικονομία με επιστροφή στον αποπληθωρισμό και σε μια «Τρίτη μεγάλη ύφεση» που θα μοιάζει όχι στην άγρια μεγάλη ύφεση αλλά στη μακρά (σ.σ. του 1873). Εν τούτοις, τονίζει, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία και κυρίως για τα εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές από τις απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι τεράστιο.

Επικρίνει και την ευρωπαϊκή πολιτική περιστολής δαπανών, την οποία συγκρίνει με εκείνη του Χούβερ το '29, «από τις ομιλίες του οποίου οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μοιάζουν να αντλούν τα επιχειρήματα της ρητορικής τους».

Για τους σκληροπυρηνικούς εκτιμά ότι συχνά αναφέρονται στα προβλήματα της Ελλάδας και άλλων περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους... επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα συμφώνησε σε σκληρή λιτότητα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι τα spreads αυξάνονται ακόμη πιο πολύ...».

Μοιάζει οι χρηματοπιστωτικές αγορές να κατανοούν ό,τι δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί, επισημαίνει. Δηλαδή «ότι ενώ μακροπρόθεσμα η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι σημαντική, η περικοπή δαπανών εν μέσω της ύφεσης, την επιδεινώνει και ανοίγει τον δρόμο για τον αποπληθωρισμό». Ο Π. Κρούγκμαν πιστεύει πως «ό,τι συμβαίνει δεν αφορά πράγματι την Ελλάδα ή όντως κάποια ρεαλιστική εκτίμηση της ανταλλαγής μεταξύ ελλειμμάτων και θέσεων εργασίας. Αντιθέτως, αφορά τη νίκη μιας ορθοδοξίας, που έχει πολύ λίγο να κάνει με την πραγματική ανάλυση, και της οποίας βασικό δόγμα είναι με την επιβολή δεινών σε άλλους λαούς να φανείς ηγέτης σε σκληρές εποχές».

Για το ποιος θα πληρώσει το τίμημα του θριάμβου της ορθοδοξίας, ο Νομπελίστας οικονομολόγος απαντά: «Τα δεκάδες εκατομμύρια ανέργων, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν χωρίς δουλειά για χρόνια και μερικοί δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ».

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Κατάντησαν αηδία τα Αμερικάνικα Σενάρια Οικονομολόγων σαν του Κρούγκμαν.
Νομίζουν ότι με μία πράξη απόλυσης σε μία εταιρεία, σταματάει και η ζωή των ανθρώπων.
Δεν είναι όμως έτσι, από δω και μπρος μπορεί κατά εκατομμύρια να απολύονται από τις μεγάλες εταιρείες και να βγαίνουν εκτός καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένουν να πεθάνουν από ασιτία.
Αρχίζουν σιγά-σιγά να δημιουργούνται νέα κοινωνικά δίκτυα εκτός χρηματικού συστήματος, τα οποία και αυτά θα είναι η άμυνα μας, στην Καπιταλιστική κατάρρευση ή την "τρίτη μεγάλη ύφεση" κατά τον Κρούγκμαν. Το τέλος που πλησιάζει του πετρελαίου σηματοδοτείται από τον καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού από την BP, αλλά δείχνει και το τέλος ενός πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του και στηρίχτηκε στο δίδυμο δολάριο-πετρέλαιο. Αυτοί θα έχουν το πρόβλημα όχι εμείς γιατί σε αυτή την μελλοντική κοινωνία που κυοφορείται, τα λεφτά τους δεν θα έχουν πέραση και μαζί με αυτά και η εξουσία τους !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!... αυτό ήθελε να καταδείξει και η αντίστοιχη δική μου ανάρτηση του άρθρου του Κρούγκμαν