Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην οικονομία (και άλλες παπαριές)

Αύξηση σημειώνει η συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ). Ειδικότερα, η άμεση συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας παρουσίασε κατά την περίοδο 2004-2008 αύξηση 2,4% (από 4,26% το 2004 σε 4,36% το 2008), σε σταθερές τιμές προηγούμενου έτους.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με θέμα "Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2009", τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.....
banksnews

....Στην Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει «ξεχειλώσει» πέρα από κάθε προηγούμενο όριο τον ισολογισμό της για να προσφέρει ρευστότητα στις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Αύγουστο του 2008, πριν καταρρεύσει η Lehman, η ΤτΕ είχε ισολογισμό που δεν ξεπερνούσε τα 44,5 δις. ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2010 είχε εκτιναχθεί πάνω από τα 128 δις. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του δανεισμού 89,4 δις. ευρώ στις τράπεζες.

Το Δημόσιο έχει επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά για τη στήριξη της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Η Κομισιόν ενέκρινε την παράταση του προγράμματος στήριξης των τραπεζών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2010. Ενώ ήδη έχουν εξαντληθεί τα 28 δις. ευρώ του πρώτου «πακέτου», η κυβέρνηση θα προσφέρει εγγυήσεις για δανεισμό άλλων 15 δις. ευρώ στις τράπεζες, ενώ όσες αντιμετωπίσουν προβλήματα φερεγγυότητας και κινδυνεύσουν να σταματήσουν να λαμβάνουν πιστώσεις από την ΕΚΤ θα ενισχυθούν μέχρι και με 10 δις. ευρώ από το υπό ίδρυση Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συνολικά, από το ξέσπασμα της κρίσης, το φθινόπωρο του 2008, οι συνολικές «παροχές» από το Δημόσιο στις τράπεζες θα φθάσουν, αν συνυπολογισθούν τα πρόσθετα 25 δις. ευρώ εγγυήσεων και κεφαλαίων, στα 53 δις. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 22% του ΑΕΠ!
banksnews
Σημ.axinosp:Μας έχουν φεσώσει οι Τράπεζες σε ποσοστό 22% του ΑΕΠ και συμβάλουν στην εθνική οικονομία σε ποσοστό 4,36% φορολογούνται δε με 6%. Δηλαδή μιλάμε για σκάνδαλο άνισης μεταχείρησης επαγγελματικής ομάδας όπως είναι οι Τραπεζίτες πρώτου μεγέθους και κανένας δεν μιλάει από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Για το Παπανδρέου δεν το συζητάμε που κάνει τα πάντα να μην κυρήξουμε στάση πληρωμών μήπως και ζημιωθούν οι Τράπεζες Ελληνικές και ξένες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: