Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

26 Σεπτεμβρίου 2011Κατάληψη της ΕΡΤ από φοιτητές και το βίντεο που δεν έπαιξε ποτέ

Παραιτήσεις, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ Πρωθυπουργού-Χρήστου Παπουτσή και Ηλία Μόσιαλου, φοιτητές, αγανακτισμένοι και ΜΑΤ και ένα επεισοδιακά διακοπέν δελτίο συνέθεσαν το χθεσινό κολασμένο σκηνικό στην ΕΡΤ!

Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 9 το βράδυ, περίπου 60-80 φοιτητές μπουκάρισαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Κατέβηκαν στο κεντρικό στούντιο την ώρα που ξεκινούσε κυριολεκτικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ο Προκόπης Δούκας εκφωνούσε τους τίτλους. Δήλωσαν ότι είναι από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας και απαίτησαν να "βγουν στον αέρα" και να μεταδώσουν μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών που βρίσκονται σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Οι υπεύθυνοι του δελτίου αιφνιδιάστηκαν και έκοψαν το δελτίο στον αέρα. Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους της ΕΡΤ. Ο Πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης, ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κογιάννης ξεκίνησαν να συνομιλούν με τους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό.

Η ώρα περνούσε, το δελτίο δεν έβγαινε στο αέρα, τα twitter πήραν... φωτιά. Οι διαπραγματεύσεις φοιτητών-ηγεσίας της ΕΡΤ κατέληξαν στη συμβιβαστική λύση να μαγνητοσκοπηθεί το μήνυμα τους για να παίξει στο δελτίο τα μεσάνυχτα και να αποχωρήσουν από το στούντιο. Όντως πείστηκαν, μαγνητοσκόπησαν το μήνυμα και αποχώρησαν. Όλη αυτή την ώρα, τα τηλέφωνα μεταξύ ΕΡΤ-Μόσιαλου και Μόσιαλου-Μαξίμου άναψαν. Έγιναν πάνω από... εκατό (100!) τηλεφωνήματα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με την διοίκηση της ΕΡΤ και δεκάδες με τον Πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά να παίξει το βίντεο στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης. «Σε μια τέτοια περίοδο, εμπρηστικά μηνύματα μόνο κακό κάνουν. Άσε που θα μας κατηγορούσαν για την κρατική τηλεόραση που είναι ξέφραγο αμπέλι» έλεγε συνεργάτης του. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται εκρηκτική, καθώς έξω από το ραδιομέγαρο ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται «αγανακτισμένοι».

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αποφασίστηκε να αναπτυχθούν διμοιρίες των ΜΑΤ στον αυλόγυρο της ΕΡΤ δια παν ενδεχόμενο. Η βαριά σιδερένια πύλη της ΕΡΤ επί της Μεσογείων έκλεισε, και τα ΜΑΤ κρύφτηκαν πίσω από τα οχήματα εξωτερικών μεταδόσεων (link).
Οι Ταγματάρχης-Παπαγεωργίου επιχειρούσαν να πείσουν τον Μόσιαλο να παίξει το μήνυμα των φοιτητών. Εκείνος αρνήθηκε και επικαλέστηκε και την άρνηση του Πρωθυπουργού. Μπροστά σ' αυτό υπέβαλαν προφορικά τις παραιτήσεις τους. «Ας παίξει το βίντεο και θα παραιτηθούμε την ίδια ώρα» είπαν. «Ούτε θα παίξει ούτε θα παραιτηθείτε» απαντούσε μονότονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ώρα περνούσε αλλά το δελτίο της ΝΕΤ δεν έβγαινε στον αέρα στις 12. Η ομάδα που εισέβαλε στο στούντιο – που δεν είχε αποχωρήσει από το ραδιομέγαρο ακόμη- ανέβηκε στο γραφείο της διοίκησης και άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα. «Δεν φοράτε παντελόνια, δεν τιμάτε τις συμφωνίες σας» και μερικά... γαλλικά ακούστηκαν. Τελικώς το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ βγήκε στον «αέρα» περίπου στις 2 (!) τα χαράματα με τον παρουσιαστή Προκόπη Δούκα να ξεκινά λέγοντας προφορικά δυο λόγια για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αφού έπαιξαν τα βασικά οικονομικά-πολιτικά θέματα, βγήκε σε παράθυρο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού και περιέγραψε το σκηνικό χωρίς ποτέ να παίξει το σχετικό μαγνητοσκοπημένο βίντεο των φοιτητών ενώ φιλοξενήθηκε και δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ...

redfly

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση για δράσεις ενάντια στο νέο κεφαλικό φόρο στην Πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Παγκράτι. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος από τις γειτονιές και η συζητήση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη συλλογική άρνηση πληρωμής του κεφαλικού φόρου,αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, ο ένας δίπλα στον άλλο και να εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια μας.

Κανονίστηκε ραντεβού για μοίρασμα του κειμένου αλλά και για παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ για την Τετάρτη το πρωί στις 10 π.μ , στην Πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Παγκράτι.

Συνέλευση θα ξαναγίνει στην Πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη), το Σάββατο 01/10 στις 6.30. μ.μ.για περισσότερα εδώ http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/
Γ.Δ Παγκρατιωτης