Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έπεισε η παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζιτών - “Κέρδισε και πάλι λίγο χρόνο, αλλά...”

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή απόφαση των κεντρικών τραπεζιτών να προσφέρουν διευκολύνσεις σε δολάρια, ώστε να βγάλουν από το αδιέξοδο τις τράπεζες της ευρωζώνης, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες ήταν σχεδόν αποκλεισμένες από τις διατραπεζικές αγορές χρήματος.

Ωστόσο, παρόλο που οι αγορές εξέλαβαν αυτή την κίνηση με μεγάλο ενθουσιασμό, η πρώτη αντίδραση των αναλυτών δεν ήταν ίσως αυτή που ανέμεναν οι τραπεζίτες όταν ανακοίνωναν την συντονισμένη τους προσπάθεια. Ο ιδρυτής της FX Concepts, John Taylor, χαρακτήρισε προσωρινά αυτά τα μέτρα, ενώ θεωρεί ότι δεν βοηθούν ουσιαστικά τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Οπως εξήγησε η ΕΚΤ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλες Κεντρικές Τράπεζες και προβλέπει την παροχή τριών ξεχωριστών δανείων τρίμηνης διάρκειας σε τράπεζες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλίσουν την επάρκειά τους σε δολάρια έως τα τέλη του έτους.
Ο Dino Kos, της Hamiltonian Associates, προειδοποιεί ότι οι τράπεζες χρειάζονται έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης και όχι προσωρινά μέτρα σαν αυτά που ανακοινώνει η κεντρική τράπεζα. Μάλιστα, αυτός ο μηχανισμός, ανάλογος με τον αμερικανικό TARP του 2008, θα μπορούσε να στηρίξει τις τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όπως άλλωστε αναμένουν οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι παγκοσμίως, αναφέρει ο Kos.
Σύμφωνα με τον Erik Βritton, διευθντή της Fathom AM, οι κινήσεις των ανώτατων αξιωματούχων, όπως η Αngela Μerkel και ο Τim Geithner, δείχνουν πλέον μία αυξανόμενη πιθανότητα να υπάρξει ελληνικό default. Oπως επισημαίνει, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την αναδιάρθρωση του χρέους της, ή αλλιώς την ελεγχόμενη χρεοκοπία, και μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Πρόκειται για μια προσπάθεια των Κεντρικών Τραπεζών να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει επαρκής ρευστότητα ώστε να μην παγώσουν οι αγορές», σύμφωνα με τη Societe Generale, η οποία αναμένει να δει τα αποτελέσματα και της σημερινής συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Την ώρα που οι αναλυτές εκφράζουν τη δυσπιστία τους, νέο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στη διατραπεζική η απόρρητη έκθεση της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της ΕΕ, η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο μίας νέας πιστωτικής κρίσης στην ευρωζώνη που προκαλείται από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Λίγο πριν ξεκινήσει το Ecofin της Πολωνίας, ήρθε στο φως την εν λόγω έκθεση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μετάδοση της κρίσης χρέους στις τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα.
Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο λόγω του δημόσιου χρέους, της τραπεζικής χρηματοδότησης και της αρνητικής ανάπτυξης» αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με την οποία προτείνεται περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών» όπως είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.

bankingnews
Σημ.axinosp:Μας έχουν ήδη γραμμένους οι Ευρωπαίοι, Αγγλοσάξονες ή μη, βλέποντας με βάση τα στοιχεία ότι δεν σωζόμαστε με τίποτα και πάνε να σώσουν ότι προλάβουν από τις δικές τους Τράπεζες και εν γένει το δικό τους χρηματοπιστωτικό σύστημα ανα τον πλανήτη.
Μάλλον τα παπάρια μου θα πάρουν και θα τρέχουν όπου γης, για να σωθούν, κρατώντας χρωματιστά άχρηστα χαρτάκια σε δεσμίδες, ή κουβαλώντας πλάκες ενός άχρηστου κίτρινου μέταλλου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: