Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας trader λέει την αλήθεια: «Κάθε βράδυ ονειρεύομαι την ελληνική χρεοκοπία»

Κάθε βράδυ, χιλιάδες traders της Wall Street και του City πέφτουν για ύπνο βλέποντας όνειρα ότι τα σχέδια διάσωσης αποτυγχάνουν, η Ελλάδα χρεοκοπεί και ο πλανήτης βυθίζεται σε μια νέα Μεγάλη Ύφεση, όπως συνέβη τη δεκαετία του 1930.

Την ώρα που αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές και να πείσουν ότι μπορούν να ελέγξουν την κρίση, ένας άγνωστος ανεξάρτητος trader περνά στη διασημότητα μέσα σε μια στιγμή, αποκαλύπτοντας στον πλανήτη πώς ακριβώς σκέφτεται ο κόσμος του finance. Wall Street και City ελπίζουν στην καταστροφή, καθώς αυτή θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους, παραδέχεται.

Ο Alessio Rastani ήταν άγνωστος έως χθες το πρωί, όταν εμφανίστηκε σε εκπομπή του BBC για να μιλήσει για την κρίση και το προτεινόμενο σχέδιο για τη διάσωση του ευρώ. Σήμερα, όλος ο κόσμος του finance μιλά για αυτόν.

«Έχω μια εξομολόγηση να κάνω. Κάθε βράδυ, όταν πηγαίνω για ύπνο, ονειρεύομαι μία ακόμα ύφεση. Ονειρεύομαι μια στιγμή σαν και αυτήν», είπε ο Rastani στο BBC.

«Είμαι trader. Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά εάν θα φτιάξουν την οικονομία. Η δουλειά μας είναι να βγάλουμε χρήματα από αυτήν», πρόσθεσε.

Και συνέχισε με άλλες, εξίσου σοκαριστικές δηλώσεις: «Η Μεγάλη Ύφεση του 1930 δεν ήταν απλά ένα χρηματιστηριακό Κραχ. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν προετοιμασμένοι να βγάλουν χρήματα από αυτό το Κραχ. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία».

Συμβούλεψε, μάλιστα, όποιον παρακολουθεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. «Αυτή η οικονομική κρίση είναι σαν τον καρκίνο. Εάν απλά περιμένεις και ελπίζεις ότι θα εξαφανιστεί, όπως ακριβώς και ο καρκίνος, αυτή θα μεγαλώνει και θα είναι πια πολύ αργά».

Όποιος πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις θα αποτρέψουν μια ακόμα ύφεση αυταπατώνται, είπε.

Ο παρουσιαστής ευχαρίστηκε τον trader για την ειλικρίνειά του και δεν του έκρυψε ότι οι συντάκτες στο newsroom του BBC έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τα όσα έλεγε.
Isotimia
Σημ.axinosp:Κάθε βράδυ χιλιάδες κωλόπαιδα της Wall Street σκοτώνουν με την απληστία τους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη !!
Δεν θα με χαλάσει καθόλου να αρχίσουν να τους πυροβολάνε σαν μπεκάτσες στην μέση του δρόμου !!

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

δεν ξέρω τι είχε κατά νου ο συγκερκιμένος, αλλά ενώ η στάση πληρωμών ή χρεωκοπία είναι ταμπού, η μη αντιμετώπιση της πραγματικότητας και η μη επίλυση προβλήματος με βάση δικά ΜΑΣ συμφέροντα (στο πλαίσο των όποιων ισοροπιών) δεν οδηγεί πουθένα.

Σκέψου που θα είμαστε σε 3-4 χρόνια: Μάλλον πολύ φτωχότεροι από όσο είμαστε σήμερα. Χάριν συντομίας, λέω ότι θα είμαστε σε επίπεδα 1960 (και πολλά ήταν σε πολύ καλύτερη μοιρα τότε). Το πρόσφατο επίπεδο ευημερίας ήταν με δανεικά, που ακόμα και αν τυπώσουν τρις ευρώ, δεν είναι διατηρήσιμο.

Αν συμφωνείς που θα είμαστε σε 3-4 χρόνια, σκέψου τι βασικές εναλλακτικές λύσεις έχεις. (α) να κάνεις ότι σου λένε (ποιοί από όλους;) και να ελπίζεις και να σου πάρουν ΞΕΝΟΙ τα πάντα, ή (β) να ξεβρακωθείς από μόνος σου και ναπορυτείς με αυτά που έχεις (και που σου παίρνουν ΞΕΝΟΙ κάθε μέρα που περνάει. Λογικό είναι η πλειοψηφία να προτιμήσει το (α). Από φόβο και μόνο.

Δύσκολα κάνεις εγχείρηση στον εαυτό σου. Ε΄γω δεν εμίμαι καθόλου αισιόδοξος για τα επόμενα 3-4 χρόνια αλλά πιστέυω ότι ε 3-4 χρόναι θα είμαστε καλύτερα εάν εμείς κάναμε την κίνηση και δεν αφηνόμαστε στο έλεος των ...Μεγάλων Δυνάμεων.

Ο τρέηντερ το λέει μάλλον επειδή η αβεβαιότητα και οι παλινωδίες μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανών ή Γάλλων και Γερμανών, βασικά πηδάνε την αγορά.