Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε, τους ανατρέπουμε!


Εφημερίδα "Πριν"
Διαστάσεις μαζικής, συλλογικής και οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλει το σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, παίρνει το κίνημα «Δεν πληρώνω». Με μεγάλη ταχύτητα πολλαπλασιάζονται τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι συνελεύσεις γειτονιών, οι επιτροπές αγώνα και οι πρωτοβουλίες βάσης που καλούν σε οργανωμένη ανυπακοή στα χαράτσια της ντροπής. Στο κενό πέφτουν οι υποκριτικές κυβερνητικές εκκλήσεις για δήθεν συμμετοχή όλων στην προσπάθεια να «σωθεί η χώρα», όταν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν για μια ακόμα φορά ότι θα πληρώσουν αυτοί, για να μπορέσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι να ξεπεράσουν την κρίση τους.

Η άρνηση πληρωμής στα χαράτσια δεν είναι μια ατομική πράξη σωτηρίας, ούτε μια νομικίστικη επιλογή, αλλά αποτελεί αφενός αναγκαία πράξη για την επιβίωση της εργατικής και φτωχής οικογένειας και αφετέρου συνειδητή πολιτική στάση που δεν αναγνωρίζει το χρέος στους τοκογλύφους. Είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, απέναντι στα αρπαχτικά του πλούτου και στον εκβιασμό της νέας τυραννίας των αγορών.

Το νέο πακέτο εξοντωτικών μέτρων, που πετούν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και φορολογούν ακόμα και τον εργαζόμενο νέο των 400 ευρώ, θέτουν πιο επιτακτικά από ποτέ την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης της εξαθλίωσης, της ήττας του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, την αποτίναξη του ζυγού κεφαλαίου - τρόικας. Είναι μάχη για τη ζωή και το μέλλον, μάχη για την αξιοπρεπή επιβίωση, μάχη ενάντια στη χρεοκοπία που ετοιμάζουν Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσινγκτον και Μαξίμου «για εμάς χωρίς εμάς». Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η συνένωση όλων των ποταμών αντίστασης, από τις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις μέχρι τις απεργίες στους δημόσιους φορείς που κατακρεουργούνται, από την εκπαίδευση μέχρι τους ΟΤΑ, την υγεία, τις συγκοινωνίες και τον ιδιωτικό τομέα, σε ένα πανεργατικό - παλλαϊκό τσουνάμι, που θα τους σαρώσει.

Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσει άμεσα η πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους μαχόμενους κλάδους, σε ένα δημοκρατικό συντονισμό αγώνα της βάσης, για τη δημιουργία ενός αυθεντικού κέντρου αγώνα, σε ρήξη με την ξεπουλημένη γραφειοκρατία.
Βήμα στην αντεπίθεση του κινήματος και η σημερινή διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος στις 7 μ.μ.

Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: