Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΏΠΟΥ


logo-epamΗ πολιτική συμμαχιών είναι για το Ε.ΠΑ.Μ. ζήτημα αρχών. Επιδίωξη του Μετώπου είναι η ενότητα ολόκληρου του λαού, βάση του είναι η ενότητα του κόσμου της εργασίας, του κόσμου που ζει πρωτίστως από την δουλειά του. Στόχος μας η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και των δωσίλογων που μας κυβερνούν.
 
Για αυτό προτείνουμε :
 
Α. Την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και των νόμων που έχουν δέσει τον λαό μας χειροπόδαρα και έχουν καταλύσει την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
 
Β. Την επιβολή της τιμωρίας των ενόχων, όσων οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.
 
Γ. Τη μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του παράνομου χρέους.
 
Δ. Άμεσα μέτρα εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνική ζωής (καθιέρωση απλής αναλογικής, αποκατάσταση και διεύρυνση πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση αντιδραστικών νόμων κτλ.
 
Ε. Δημοψήφισμα για τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και την ανάγκη εξόδου από την Ευρωζώνη.
Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, οι πολιτικές επαφές συμμαχιών με ηγεσίες άλλων πολιτικών δυνάμεων μπορούν να γίνουν μόνο στη βάση ότι οι δυνάμεις αυτές είναι ρητά αντιμνημονιακές. Αυτό σημαίνει ότι οι ηγεσίες των φορέων αυτών δεν έχουν εμπλακεί ούτε άμεσα ούτε έμμεσα με την υπογραφή συμβάσεων, αποφάσεων, νομοθετημάτων που συνδέονται με το κατοχικό καθεστώς και τις διεθνείς δεσμεύσεις τους. Κανένας άλλος διαχωρισμός δεν μπορεί να τίθεται από μέρους μας.
 
Κατά συνέπεια όλες οι προσπάθειες επαφών με τέτοιες δυνάμεις πρέπει να υποστηρίζονται από τους πυρήνες και τα μέλη μας, με τη διαρκή ενδυνάμωση και στήριξη των κοινών δράσεων και τη διεύρυνση του βαθμού επιρροής των προταγμάτων και θέσεών μας στην λαϊκή βάση τους είτε αυτή είναι δεξιόστροφη είτε αριστερόστροφη.
 
Η πολιτική συμμαχιών του Μετώπου έχει να κάνει πρωτίστως με τη δουλειά των πυρήνων στη βάση, κυρίως με τη προώθηση της πάλης για τη βελτίωση της καθημερινότητας του χειμαζόμενου λαού μας, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Την ανάπτυξη της αλληλεγγύης του λαού μέσα από την αυτοοργάνωσή του, ξαναζωντανεύοντας και δίνοντας νέο περιεχόμενο στις έννοιες του συνεργάζεσθε και συνεταιρίζεσθαι.
 
Η μέχρι τώρα πολιτική αρχών που ακολούθησε το Μέτωπο φάνηκε πολιτικά αποδοτική, ακριβώς επειδή λειτούργησε στη βάση αυτών των συγκεκριμένων αρχών.
 
Όποιες δυνάμεις σαμποτάρουν την κοινή δράση είναι ιστορικά καταδικασμένες στην συνείδηση του ελληνικού λαού, που σε αυτή την φάση μόνο με την παλλαϊκή ενότητα θα μπορέσει να συντρίψει το καθεστώς της χρεοκρατίας, της υποτέλειας και της εξαθλίωσης.
 
Η πολιτική αυτή διευκολύνει την υιοθέτηση των προταγμάτων του Ε.ΠΑ.Μ., ώστε να γίνουν κτήμα και εργαλεία του λαού στους σημερινούς και αυριανούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
 
Πιστεύουμε ότι αυτή η μετωπική πολιτική συμβάλλει στην κατάρρευση του σημερινού σάπιου πολιτικού συστήματος καθώς και όλων των δυνάμεων που, ενώ εμφανίζονται σαν αντιμνημονιακές, κάνουν τα πάντα για να διασπάσουν την συνοχή των λαϊκών αγώνων.
 
Εμείς, από την μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αξιοποιήσουμε την επερχόμενη κρίση τους, για την ενότητα και την προάσπιση των άμεσων και ιστορικών συμφερόντων του λαού μας.
 
  Το Α’ Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα, 8 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: