Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Gross (Pimco): Η Ελλάδα είναι ένα... σπυράκι, η Πορτογαλία μια πληγή και η Ισπανία όγκος! - Λιτότητα και περισσότερο χρέος δεν αποτελούν τη λύση στην κρίση... SOS για την Ισπανία εκπέμπει και το ΔΝΤ


Με... εξανθήματα και ασθένειες παρομοιάζει την κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών, μεσούσης της κρίσης χρέους, ο Bill Gross, εις εκ των ισχυρών αντρών της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, προειδοποιώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ισπανίας αποτελεί τεράστια απειλή για το σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Σε μια προσπάθεια να αποτιμήσει το μέγεθος του κινδύνου των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών στο σύνολο της Ευρωζώνης, προχώρησε στην εξής δήλωση: "Η Ελλάδα είναι ένα... σπυράκι, η Πορτογαλία μια πληγή και η Ισπανία όγκος!".
Παράλληλα ο Gross εξέφρασε εκ νέου την πάγια θέση του πως η αυστηρή λιτότητα και η δημιουργία νέων χρεών (μέσω του συνεχούς δανεισμού) δεν αποτελούν την απάντηση στην κρίση χρέους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα στελέχη της Pimco εκτιμούν πως η ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχει επιλύσει τα προβλήματα της χώρας, προβλέποντας πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξει και νέο - δεύτερο - haircut.
Για το λόγο αυτό η Pimco συνεχίζει να αποφεύγει τα ελληνικά ομόλογα.
Το fund παράλληλα θεωρεί βέβαιη και την αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους, καθώς η χώρα δεν θα κατορθώσει να αποφύγει τη μοίρα της Ελλάδας.
Καμπανάκι ΔΝΤ για την Ισπανία - Βλέπει σοβαρές προκλήσεις και ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ισπανικής οικονομίας κρούει και το ΔΝΤ, την ώρα που η χώρα έχει βρεθεί εκ νέου στο μάτι του κυκλώνα, ως το επόμενο θύμα της κρίσης.
Σε νέα έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει πως η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, κρίνοντας ταυτόχρονα επιτακτική την ανάγκη για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
"Το αίσθημα των αγορών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας παραμένει εξαιρετικά εύθραυστο", σχολιάζει μεταξύ άλλων στην έκθεσή του το ταμείο.
www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Πάντως ένας γείτονας μου πήγε στα Θυμαράκια από κακό σπυρί στο κώλο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: