Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πρόεδρος Repsol: «Οι πράξεις αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Image Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Μαδρίτης-Μπουένος Άιρες μετά την απόφαση της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες να προχωρήσει στην κρατικοποίηση μέρους της πετρελαϊκής YPF, θυγατρικής του ισπανικού συμφερόντων κολοσσού Repsol. Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και ο όμιλος Repsol ανακοινώνει ότι θα ζητήσει αποζημίωση μέσω διεθνούς διαιτησίας, η οποία μπορεί να υπερβεί τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι πράξεις αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες» δήλωσε ο πρόεδρος της Repsol Αντόνιο Μπρουφάου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας ότι ο όμιλος θα ζητήσει «μια αποζημίωση μέσω της διεθνούς διαιτησίας, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την αξία του μεριδίου της κατά 57,4% στην YPF, το οποίο ο Repsol υπολογίζει σε 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια [8 δισεκ. ευρώ]».

«Η Repsol θα ξεκινήσει όλες τις νομικές ενέργειες που μπορεί» δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης. «Το φάσμα είναι μεγάλο» υπογράμμισε αναφερόμενος σε πιθανές δράσεις σε συνταγματικό, εμπορικό ή ακόμη και αστικό επίπεδο.

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης της Αργεντινής κατά του ισπανικού ομίλου ότι δεν επένδυσε επαρκώς στην YPF, ο Μπρουφάου απάντησε υποστηρίζοντας ότι πραγματοποίησε, μετά την αγορά της θυγατρικής το 1999, «επενδύσεις 20 δισεκ. δολαρίων και στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν τα 15 δισεκ. δολάρια για την αγορά» της YPF.

«Από τότε οι επενδύσεις ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερες από τα αποτελέσματα» επέμεινε.

Εν τέλει, η απόφαση της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες «είναι ένας τρόπος να κρυφτεί η οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία πάσχει αυτή τη στιγμή η Αργεντινή, εξαιτίας κυρίως της εσφαλμένης ενεργειακής πολιτικής της, υποστήριξε ο Μπρουφάου.

Ο πρόεδρος της Repsol κατήγγειλε, μια εκστρατεία «παρενόχλησης» που διεξήχθη τις τελευταίες εβδομάδες εκ μέρους του Μπουένος Άιρες και ήταν «σχεδιασμένη με τρόπο υπολογισμένο για να προκαλέσει την πτώση των μετοχών της YPF και να διευκολύνει την απαλλοτρίωση σε χαμηλή τιμή».

«Αυτό δεν είναι αντάξιο μιας σύγχρονης χώρας, η Αργεντινή δεν το αξίζει» τόνισε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
Σημ.axinosp:Το μόνο που θα κατορθώσετε λεβέντες της REPSOL είναι με φόρα, να αερίσετε τους γενετήσιους αδένες των Αργεντίνων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: