Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες



Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες
Έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των μικρών κομμάτων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες λόγω πληροφοριών που μιλούν για επιχειρούμενη νοθεία στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να ενισχυθεί o δικομματισμός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!».
Σε ό,τι αφορά στην ουσία του θέματος, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε. Άλλωστε το ίδιο το θέμα είναι πολύ λεπτό, σοβαρό και είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε επιφυλάξεις.
Μπορεί όμως να γίνει νοθεία; Η απάντηση που δίνει ειδικός επι των συγκεκριμένων θεμάτων έχει ως εξής «Θεωρητικά μπορεί να γίνει νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με «πείραγμα» του προγράμματος για την έκδοσή τους, οριακό ώστε να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα, αλλά ικανό να τα αλλοιώσει».
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μας το εξήγησε, όσο πιο «λαϊκά» γίνεται:
«Το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης δέχεται δεδομένα όπως για παράδειγμα να προστεθούν 100 ψήφοι στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν μπορεί να «πειραχτεί» έτσι ώστε ενώ ο εντολοδόχος να πληκτρολογεί 100 ψήφους υπερ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔνα προστίθενται 105. Αντίστοιχα οι 100 ψήφοι του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται 98. Έτσι μπορεί να αυξηθεί οριακά η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας και αντίστοιχα να μειωθεί οριακά η δύναμη άλλων κομμάτων».
Στόχος, επαναλαμβάνουμε, το άθροισμα του δικομματισμού να είναι έστω οριακά πάνω απ' το 50%, ώστε η πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση να έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.
Μάλιστα ο ίδιος ειδικός μας είπε, ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στις εκλογές του 2000, τότε υπέρ του Σημίτη και εις βάρος του Καραμανλή!
Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη τη βραδιά των εκλογών κι ενώ η Ν.Δ. προηγούνταν οριακάσταμάτησε για μία ώρα περίπου η ροή των αποτελεσμάτων κι όταν ξανάρχισε προέκυπτε οριακή υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, που τελικά κέρδισε τις εκλογές με μια μονάδα διαφορά!
Τότε, επίσης, που κάποια στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε φασαρία για το σταμάτημα της ροής των αποτελεσμάτων, αλλά μετά αποχώρησε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές 2012: πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια
23.04.2012

Ποιο πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια απειλεί τη διεξαγωγή των εκλογών 2012; Ποια η απάντηση της κυβέρνησης για τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται;

Μείζον θέμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ανακύπτει σήμερα από την «αδυναμία» του κράτους να διαθέσει τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων από τις εκλογές 2012, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, καθώς φαίνεται κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ενόψει εκλογών και εγείρονται ερωτήματα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του υπουργείο Εσωτερικών.

Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σήμερα πραγματοποίησε παράσταση από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια. Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ξηρός, ο οποίος δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο να τυπώσει ψηφοδέλτια για τις εκλογές 2012.

Ωστόσο, προέβη στην διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές 2012. Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία στις 27 Απριλίου που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας.

Στην πραγματικότητα, όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «στις εκλογές 2012 θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους». Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Η όλη διαδικασία πάντως προσκρούει, όπως καταγγέλλεται, στις αρχές του Συντάγματος και δημιουργεί μείζον θέμα μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Νοθεία στις εκλογές δικαιώνει επανάσταση.

Και δεν εννοώ γιαούρτια και μούντζες.

Όπου βρεθούν και όπου σταθούν,
και οποιοσδήποτε τους ζυγώνει θα «πάει» κι αυτός μαζί τους.