Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ξεκινά η πιο βραχύβια προεκλογική περίοδος στην νεώτερη ιστορία - Συσπείρωση θα επιχειρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα - Κενά στα ψηφοδέλτια - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής άφησε ο Παπαδήμος


Με τις δημοσκοπήσεις να τα δείχνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ξεκινούν την προεκλογική εκστρατεία τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία δυσκολεύονται ακόμα και να συμπληρώσουν τις λίστες τους εν όψει της λήξης της σχετικής προθεσμίας στις 21 Απριλίου που θα παρουσιαστούν και επίσημα οι υποψηφιότητες και οι λίστες των κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ ήδη από χθες παρουσίασε τα ψηφοδέλτιά του με μεγάλα κενά, καθώς δεν ανακοινώθηκαν ολόκληρες περιοχές όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, ο Βόλος, η Φθιώτιδα, η Ξάνθη, Ροδόπη, η Κεφαλονιά, η Αργολίδα, η Αρκαδία και η Χίος, ενώ  λείπουν υποψήφιοι και στις περιφέρειες όπου υπήρξαν ανακοινώσεις.
Τα κενά αυτά αναμένεται να συμπληρώνονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες, μέχρι τη νομική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 412 υποψηφίων χθες το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε 285, δηλαδή ποσοστό 68%. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η ανανέωση στις λίστες θα υπερβαίνει το 60%, θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή υποψηφίων κάτω των 40 ετών και θα επιχειρηθεί η συμμετοχή των γυναικών να υπερβεί το 30% που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος.
Ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος στην περιφέρειά του Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και στο νομό Ηρακλείου, καθώς οι απώλειες που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ στα παραδοσιακά «κάστρα» έχουν ανησυχήσει την Ιπποκράτους.
Ο Γ. Παπανδρέου πείστηκε τελικά να κατέβει υποψήφιος στην Αχαΐα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμφανίσεις του γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Ιπποκράτους να περιοριστούν στο ελάχιστο.
Αντιστοίχως, ο Γ. Ραγκούσης θα είναι τελικά στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής. Στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας επιστρέφουν Μιλένα Αποστολάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας επιστρέφει ο Χρ. Βερελής. Ο Π. Γερουλάνος, εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας «εγκατέλειψε» την Αρκαδία για τη Β΄ Αθηνών όπως και η Ρ. Ζήση που άφησε τη Μαγνησία επίσης για τη Β΄ Αθηνών.

Εν τω μεταξύ σε μία προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος άφησε χθες σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού για το «λεφτά υπάρχουν» τονίζοντας ότι έβλαψε το ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ν. Χατζηνικολάου ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «το σύνθημα προκάλεσε απόλυτη παρεξήγηση έγινε το έμβλημα μίας λανθασμένης αντίληψης. Έβλαψε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το λάθος», ενώ εξήγησε ότι θα καταλογιστούν οι ευθύνες αναδρομικά και δίκαια.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε και άλλες αιχμές εμμέσως πλην σαφώς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «δεν αποδέχομαι ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Και με ενοχλεί αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη».
Ακόμα σημείωσε πως «το μαζί τα φάγαμε ήταν μία έκφραση του κ. Πάγκαλου. Δεν είμαι εδώ για να απολογούμαι για το οτιδήποτε είπε κάποια στιγμή κάποιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της εντολής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Λ. Παπαδήμο και την αναγγελία προσφυγής στις κάλπες η ΝΔ ανακοίνωσε την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά και με την συμμετοχή εκτός από τα θεσμικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού και εκπροσώπους των κοινωνικών ετέρων και της τοπικής αυτοδιοίκησης
Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανάφερε ότι «Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους. Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους.
Τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα. Ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις. Το πλήρωσε ακριβά. Και σήμερα είναι σοφότερος.
Του είπαν πολλές φορές ότι τον “έσωσαν”. Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης. Και εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του.
Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα όσα έγιναν είναι… για το καλό σας. Μην τους πιστέψετε. Είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος…
Κάποιοι ακόμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα πια είναι μάταια. Ότι όλα χάθηκαν! Ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να σηκωθεί στα πόδια της. Μη τους πιστέψετε. Κερδοσκοπούν στην κρίση από τη δική σας αγωνία. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την απελπισία του κόσμου.
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του. Και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Που μπορεί να πάρει αποφάσεις και μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό.
Στο χέρι σας είναι πλέον… Μόνο στο χέρι σας. Θέλω να αναλογιστείτε τη δύναμή σας. Τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα!
Στις 6 Μαΐου…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τυπικό μέρος της προεκλογικής περιόδου ξεκινά την επομένη του Πάσχα. Την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός των Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα συγκαλέσει την Διακομματική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου είτε διαθέτουν είτε όχι Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να καθοριστούν οι όροι διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα στις 20 Απριλίου, εννιά δηλαδή ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, θα υπάρξει κατάθεση των τίτλων και των εμβλημάτων των κομμάτων ή των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές και την ίδια ημέρα τα κόμματα καταθέτουν τις λίστες υποψηφιοτήτων.
Την επομένη στις 21 Απριλίου ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι βουλευτές και στις 25 Απριλίου ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στους πιο υποψιασμένους το διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου μετά την κατάθεση της εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την προκήρυξη των εκλογών.
Ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις προς τα κόμματα και επιχείρησε να στείλει σαφή μηνύματα προς τον ελληνικό λαό υπογραμμίζοντας το διακύβευμα των εκλογών που, όπως άφησε να εννοηθεί, είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ο κ. Παπαδήμος ανέδειξε ως πολύ θετικό τον απολογισμό των πέντε τελευταίων μηνών και έδειξε να αφήνει ανοικτό το δίαυλο με τους πολίτες.
Στο τελευταίο του μήνυμα ως πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και μετεκλογικά λέγοντας ότι «οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και τις χρόνιες παθογένειες της πολιτικής ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον» και χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών».
Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες έδωσε σαφή στήριξη στα δύο μεγάλα κόμματα τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι την αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που θα διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ».
«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δε θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο».
Τέλος ο κ. Παπαδήμος έθεσε και την ατζέντα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου: «Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της».

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Μια ακόμη μάχη αρχίζει και το Ε.ΠΑ.Μ. συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: