Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ο προϋπολογισμός-"θαύμα" του Barack Obama

Αν ένα επίτευγμα αξιολογείται με βάση το μέγεθος, τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος κ, Barack Obama ξεπέρασε όλους τους προκατόχους του μετά τον Harry Truman.
Αναγγέλλοντας τα σχέδια δαπανών της ερχόμενης δεκαετίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εμφανίσει δημοσιονομικό έλλειμμα 1.750 δισ. δολ. φέτος.
Ανάλογο με το 12,3% του ΑΕΠ, το χάσμα ανάμεσα στα φορολογικά έσοδα και στις δαπάνες είναι το μεγαλύτερο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι φιλοδοξίες που περιλαμβάνονται στα σχέδιά του είναι εξίσου μεγάλες: να ωθηθεί η οικονομία έξω από την ύφεση και να μεταμορφωθεί το σύστημα υγείας και παράλληλα (και εδώ είναι το ζήτημα) να επιστρέψει η δημοσιονομική κατάσταση σε λογική κατάσταση.
Είναι δύσκολο να συνδυαστεί αυτό το τελευταίο, η συρρίκνωση δηλαδή του δημοσίου ελλείμματος στα 533 δισ. δολ. έως το 2013 (επιθυμείται να είναι στο 3% μόλις του ΑΕΠ τότε) με τα υπόλοιπα.
Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η υπόθεση ότι η οικονομία θα επιστρέψει γρήγορα σε ονομαστική ανάπτυξη 5% ετησίως το 2011 και 6% έπειτα.
Αφήνοντας κατά μέρος τα ερωτηματικά που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του τρέχοντος πακέτου στήριξης, η υπόθεση είναι ότι αυτές οι δαπάνες θα είναι προσωρινές και η ιδιωτική ζήτηση θα εκδηλωθεί την κατάλληλη ώρα ώστε να κλείσει την τρύπα την ώρα που η οικονομία ανακάμπτει.
Το μάθημα πάντως από τη χαμένη δεκαετία της Ιαπωνίας είναι ότι η οικονομία παραπαίει αμέσως μόλις αφαιρεθεί η κρατική στήριξη.
Οι διαρθρωτικές μεταβολές στην αμερικανική οικονομία ίσως κάνουν τον άθλο ακόμη δυσκολότερο. Στο ζενίθ του 2007 ο χρηματοοικονομικός κλάδος συνέβαλε κατά το ένα τρίτο στα εγχώρια εταιρικά κέρδη. Πετσοκομμένoς, και σύντομα υπό αυστηρή εποπτεία, δεν προβλέπεται να συνεισφέρει στα φορολογικά έσοδα όπως στο παρελθόν. Βεβαίως, θα είναι αξιοθαύμαστο εάν το χάσμα καλυφθεί από τη βελτίωση της αποδοτικότητας της κυβέρνησης και από τους υψηλότερους φόρους μόνο για τους πλουσίους.

Εάν ο Πρόεδρος μπορεί να αναστήσει την οικονομία και παράλληλα να μειώσει γρήγορα το έλλειμμα, ίσως στο επόμενο βήμα προσπαθήσει να περπατήσει πάνω στο νερό…

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/467163/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Ποιό νερό στα κάρβουνα περπατάει ήδη απο τώρα ο Ο-μπάμιας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: