Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Λειώνει μία... Γροιλανδία τον χρόνο


Οι παγετώνες της Ανταρκτικής λειώνουν ταχύτερα σε μια πολύ ευρύτερη περιοχή απ΄ ό,τι πιστεύαμε ώς τώρα, ανακοίνωσαν χθες επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοφανή άνοδο της στάθμης των θαλασσών.
Το συμπέρασμα της έκθεσης που συνέταξαν χιλιάδες επιστήμονες για το Διεθνές Πολικό Έτος 2007-2008 (ΙΡΥ 2007-2008) είναι ότι αυξάνεται η θερμοκρασία στο δυτικό τμήμα της ηπείρου και όχι μόνο στη χερσόνησο της Ανταρκτικής (κάτω από τη Νότια Αμερική).
«Η άνοδος της θερμοκρασίας που βλέπουμε στη χερσόνησο επεκτείνεται προς τα κάτω ώς την περιοχή που αποκαλούμε Δυτική Ανταρκτική», δήλωσε ο Κόλιν Σάμερχεϊς, διευθυντής της Επιστημονικής Επιτροπής για την Έρευνα της Ανταρκτικής, που έχει την έδρα της στη Βρετανία, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Πολικού Έτους.
«Αυτό είναι ασυνήθιστο και αναπάντεχο».
Ώς τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει κυρίως σ΄ αυτή τη στενή λωρίδα που «δείχνει» προς τη Νότια Αμερική. Όμως τα δεδομένα από τους δορυφόρους και τους αυτοματοποιημένους μετεωρολογικούς σταθμούς δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολικού Έτους, επιστήμονες από περισσότερες από 60 χώρες διεξήγαν εντατικές έρευνες στην Αρκτική και την Ανταρκτική τα δύο τελευταία καλοκαίρια του Νότιου Ημισφαιρίου.
Διαπίστωσαν ότι ο μεγαλύτερος παγετώνας της Δυτικής Ανταρκτικής, ο Πάιν Άιλαντ, μετακινείται κατά 40% ταχύτερα απ΄ ό,τι στη δεκαετία του 1970, εκβάλλοντας μεγαλύτερες ποσότητες νερού και πάγου στον ωκεανό.
Ο Παγετώνας Σμιθ, επίσης στη Δυτική Ανταρκτική, μετακινείται κατά 83% ταχύτερα απ΄ ό,τι το 1992.
Όλοι μαζί οι παγετώνες της περιοχής χάνουν συνολικά περίπου 103 δισεκατομμύρια τόνους τον χρόνο, επειδή οι ποσότητες νερού και πάγου που εκβάλλουν στον ωκεανό είναι πολύ μεγαλύτερες από τις νέες χιονοπτώσεις, εξηγεί ο Σάμερχεϊς.
«Αυτό αντιστοιχεί στη μάζα που χάνεται σήμερα από ολόκληρο το παγοκάλυμμα της Γροιλανδίας» εξηγεί.
«Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι κινούνταν τόσο γρήγορα».
«Ορισμένοι εκφράζουν φόβους πως αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει η κατάρρευση του παγοκαλύμματος της Δυτικής Ανταρκτικής», λέει ο Σάμερχεϊς, σύμφωνα με τον οποίο η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει ταχύτερα από τις προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (ΙΡCC).
Το 2007, η έκθεση της ΙΡCC προέβλεπε άνοδο της στάθμης κατά 18 έως 58 εκατοστά ώς το τέλος του αιώνα.
Βουνά σαν τις Άλπεις
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ χαρτογράφησαν για πρώτη φορά λεπτομερώς, χρησιμοποιώντας ραντάρ και αισθητήρες βαρύτητας, βουνά στο μέγεθος των Άλπεων που βρίσκονται θαμμένα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.
Πρόκειται για τα όρη Γκαμπούρτσεφ, τα οποία είχαν εντοπιστεί πρώτη φορά από Ρώσους επιστήμονες πριν από 50 χρόνια στην καρδιά των πάγων της Ανατολικής Ανταρκτικής.
«Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο ότι αυτή η οροσειρά έχει το μέγεθος των Άλπεων, αλλά και ότι μοιάζει αρκετά με τις Άλπεις, καθώς έχει ψηλές κορυφές και κοιλάδες», δήλωσε ο Φάουστο Φερατσόλι, γεωφυσικός στη Βρετανική Επιθεώρηση της Ανταρκτικής, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Ακόμη, διευκρίνισε πως τα βουνά θα είχαν πιθανώς συνθλιβεί και ισοπεδωθεί αν το παγοκάλυμμα σχηματιζόταν σιγά σιγά. Η παρουσία κορυφών με ανώμαλες επιφάνειες μπορεί να σημαίνει ότι ο πάγος σχηματίστηκε γρήγορα, θάβοντας τα βουνά σε βάθος 4 χιλιόμετρα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4504309&ct=2
Σημ.axinosp:Και όλα αυτά γιατί η General Motors και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να πουλάνε αμάξια που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επιταχύνουν τις κλιματικές αλλαγές . Βρε δε πάτε να κλείσετε όλες σας να ησυχάσουμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: