Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Προς νέα χαμηλά οδεύει η Wall Street

Συνεχίζεται η πτώση στην αμερικανική αγορά, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης που έφερε τον Dow Jones κάτω από τις 7500 μονάδες, στα χαμηλά επίπεδα του Οκτωβρίου 2002. Απώλειες στις ευρωαγορές.
Η ανησυχία των επενδυτών για την κατάσταση -ή μάλλον για το μέλλον- της οικονομίας κορυφώνεται με αποτέλεσμα ο Dow Jones να «φλερτάρει» με νέα χαμηλά επίπεδα.
Όπως σημείωναν αναλυτές δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η αγορά μπαίνει σε μια νέα πτωτική φάση (bear-market) ή αν η πτώση οφείλεται σε κερδοσκοπικά «παιχνίδια».
Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 1,81% στις 7331 μονάδες, ο Nasdaq 1,34% στις 1423 μονάδες και ο S&P 1,86% στις 764 μονάδες.
Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,3% τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή σε ποσοστό 0,1%.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η "ελεύθερη πτώση" του τραπεζικού κλάδου με τις JPMorgan και Morgan Stanley να καταγράφουν μεγάλες απώλειες, ενώ οι Bank of America και Citigroup διαπραγματεύονται στα χαμηλά επίπεδα του 1986 και 1991 αντίστοιχα.
Όπως σημείωναν επενδυτικοί κύκλοι, η αγορά προφανώς και ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο κρατικοποίησης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.
http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/462625/ArticleMarketsUsaEurope.aspx
Σημ.axinosp:Ούτε νέα πτωτική φάση (bear-market) είναι ούτε κερδοσκοπικά «παιχνίδια» .Ο Αμερικάνος σας σιχάθηκε και πουλάει ότι μετοχές έχει και δεν έχει . Για ποιόν λόγο , απλούστατα όταν πετάνε γύρω τα δις και αυτός δεν παίρνει τίποτα , τότε τα βροντάει κάτω και φεύγει στην αμερικάνικη ενδοχώρα για αναζήτηση καλύτερης ζωής μακριά από Γουόλ-Στρίτ και ΜΜΕ φεσωμένος μέχρι τα μπούνια νιώθοντας προδωμένος από το Αμερικάνικο Ονειρο , σημερινό Εφιάλτη για εκατομύρια ανθρώπους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: