Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Επιμελητήρια κατά τραπεζών για την πιστωτική ασφυξία

Σκληρή επίθεση εναντίον των τραπεζών, λόγω της πολιτικής που ακολουθούν στην εκταμίευση των δανείων προς τις επιχειρήσεις εξαπέλυσαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όλης της χώρας, χαρακτηρίζοντας «οικτρή» την κατάσταση στην περιφέρεια.
Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων τόνισαν ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να υποβάλουν τη μικρομεσαία επιχείρηση σε πιστωτική ασφυξία.
Προσέθεσαν επίσης ότι παρά τις 10.000 εγκρίσεις δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Π.Ραβάνης ανέφερε ότι «δεδομένου του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας και της υποχρηματοδότησης της αγοράς η έγκριση 10.000 επιδοτούμενων δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και μάλιστα με ελεγχόμενο σε σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων σκοπιμότητα ως προς τις πραγματικές αναγκες χορήγησής τους αποκαλύπτει τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης να αφουγκραστεί τις αναγκες της αγοράς, να σχεδιάσει τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής τους και τελικά να υλοποιήσει αυτούς τους σχεδιασμούς».
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ.Κασιμάτης κάλεσε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος να παρέμβουν ώστε οι τράπεζες που δεν επιδεικνύουν κοινωνικό πρόσωπο να αλλάξουν στάση «αλλιώς θα πάρουμε στα χέρια μας το χρηματοπιστωτικό συστημα», όπως είπε, χωρίς να θέλει να διευκρινήσει ποιες δράσεις σχεδιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος.
Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου χαρακτήρισαν την κατάσταση «οικτρή» και στην περιφέρεια, με επιχειρήσεις να προχωρούν σε απολύσεις και ζητησαν τη χάραξη ενός μακροχρόνιου προγράμματος για την ανάπτυξη της οικονομίας ενώ δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ίδρυση τουριστικού επιμελητηρίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ραβάνης επεσήμανε για τα διάφορα προβλήματα στη χρηματοδότηση των μικρομεσάιων επιχειρήσεων ότι «αρκετές επιχειρήσεις που κατάφεραν και πήραν δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ τα τοποθέτησαν και πάλι στις τράπεζες και παίρνουν τους τόκους».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4504397&ct=3
Σημ.axinosp:Κ. Κασιμάτη δεν είναι κακό να μάθει ο κόσμος πως θα πάρετε στα χέρια σας το χρηματοπιστωτικό σύστημα ίσως και να είναι και σωτήριο με την κρίση που περνάμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: