Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Η Ελβετία χάνει το τραπεζικό απόρρητο;

Οι Ελβετοί τραπεζίτες υπερασπίζονται το αυστηρό τραπεζικό απόρρητο ως μία βασική αρχή του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.
Όπως τονίζουν, και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και το Λιχτενστάιν, διαθέτουν ανάλογους νόμους. Παράλληλα, προσθέτουν ότι το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο έσωσε αρκετούς ανθρώπους από ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Όμως, καθώς η δύναμη των ιστορικών παραδειγμάτων υποχωρεί και αλλάζουν οι απόψεις σχετικά με τη σχέση κράτους και ιδιωτών ή κοινωνίας, η διατήρηση του τραπεζικού απορρήτου έχει αρχίσει να τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση τα τελευταία χρόνια.
Η νίκη των αμερικανικών αρχών, καθώς έπεισαν τη UBS να τους παραδώσει 250 ονόματα καταθετών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, αποτελεί σημείο-σταθμό. "Το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα", τονίζει ο κ. Benn Steill, στέλεχος του Council on Foreign Relations.
Σημειώνεται ότι οι νόμοι στην Ελβετία διαχωρίζουν τη φοροδιαφυγή (αστικό αδίκημα) από τη φορολογική απάτη (ποινικό αδίκημα).
Εκ παραδόσεως, η Ελβετία δεν συνεργάζεται όταν της ζητούν να δώσει πληροφορίες για τις καταθέσεις ξένων πολιτών ακόμη και εάν αυτοί κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, εκτός και αν οι Αρχές που ζητούν τα στοιχεία μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχουν και ποινικά αδικήματα.....
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/462317/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Το να ζητήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη από τις Ελβετικές Αρχές λίστα με καταθέσεις από Έλληνες φοροφυγάδες ανήκει , μάλλον στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: