Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Σύντομα οι τελικές αποφάσεις για ΟΣΕ

Τον επόμενο μήνα, θα ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΟΣΕ, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ που συνεδρίασε σήμερα.
Το σχέδιο που τελικώς θα εφαρμοστεί είναι αυτό που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Αύγουστο από τον τότε υπουργό Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη χωρίς να αποκλείονται τροποποιήσεις σε επιμέρους ρυθμίσεις του ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργικό.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ομίλου ΟΣΕ και προς την κατεύθυνση αυτή αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης για τον Οργανισμό που να μην προσκρούουν όμως σε όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρεία διενέργειας επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και η οποία έχει ήδη πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα μόλις δύο μήνες μετά την τυπική της ανεξαρτητοποίηση από τον Όμιλο, να διεκδικήσει την επιδότηση σιδηροδρομικών δρομολογίων που εξυπηρετούν άγονες περιοχές στο πλαίσιο της υποχρέωσης παροχής καθολικής υπηρεσίες, κατά το πρότυπο επιδότησης των άγονων δρομολογίων που εκτελεί η Ολυμπιακή ή ναυτιλιακές εταιρείες.
Να σημειώσουμε τέλος ότι σημαντική πηγή εσόδων αναμένεται να αποτελέσει και η εκμετάλλευση της μεγάλη ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, η οποία αναμένεται να αξιοποιηθεί, κυρίως, με την μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/462570/Article.aspx
Σημ.axinosp:Ποια είναι η μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην εκμετάλλευση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ κ. Χατζηδάκη ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: