Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Περισσότερο χρήμα για τη διάσωση των τραπεζών... υπόσχεται ο Ομπάμα

ZEZA ZHKOY
Προχθές το βράδυ στην Ουάσιγκτον, στον λόφο του Καπιτωλίου, βουλευτές και γερουσιαστές άκουσαν τον Αμερικανό πρόεδρο να υπόσχεται ότι θα στηρίξει το τραπεζικό σύστημα ενισχύοντας την κεφαλαιακή επάρκεια των μεγάλων τραπεζών, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή. Προφανώς η αμερικανική οικονομία δεν αντέχει στη διάλυση του τραπεζικού και στεγαστικού συστήματος. Αλλά όλα έχουν ένα όριο...
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην πολυσήμαντη προχθεσινή ομιλία του -την πρώτη μετά τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε, επισήμως, την εξουσία - σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, επισήμανε ότι θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα από τους φορολογουμένους για τη διάσωση των τραπεζών... Ομως, απέφυγε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί!!
Ηδη, όμως, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έχουν υποστεί βαρύτατες θυσίες υπέρ των τραπεζιτών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η έκρηξη της «φούσκας» της subprime στεγαστικής πίστης και το πιστωτικό κραχ (credit crunch) σημαίνει ότι κάποιος, κάπου, πρέπει να αποδεχθεί ζημίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι. Παράλληλα, και χθες, τις υποσχέσεις ελπίδων για τη μη εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών επανέλαβε ο Μπεν Μπερνάνκι.

Ο πρόεδρος της FED ολοκλήρωσε χθες την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ηδη η FED με ακροβασίες προσπαθεί να διασώσει το τραπεζικό σύστημα με ανορθόδοξες πρακτικές χρηματοδότησης, αγοράζοντας με ρευστό τα πάσης φύσεως «τοξικά απόβλητα». Δηλαδή, ενέσεις κορτιζόνης ρευστού χρήματος με την εκτύπωση αφειδώς και χωρίς όρια βουνών δολαρίων, με συνέπειες αχαρτογράφητες ακόμη.
Η έκρηξη της «φούσκας» της αμερικανικής στεγαστικής πίστης και το πιστωτικό κραχ (credit crunch) ξερνούν ζημίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων και η FED αυξάνει και επεκτείνει χρονικά το «τζάμπα» χρήμα που χορηγεί ήδη στις τράπεζες.

Η Fed προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα με νέες ενέσεις ρευστότητας, επεκτείνοντας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2009 τις «καινοτόμες» -πλην ημιπαράνομες- πρακτικές χρηματοδότησης προς τις τράπεζες της Wall Street.
Επεκτείνει τις ισχυρές «ενέσεις» ρευστότητας, χορηγώντας όσο ρευστό χρήμα χρειάζεται στη διατραπεζική αγορά μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Fed επεκτείνει τις διευκολύνσεις ρευστότητας, καθώς και τις συμφωνίες swap συναλλάγματος (currency swap lines) που έχει συνάψει με 13 κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να διασφαλισθεί η χορήγηση δολαρίων απ’ ευθείας στις εμπορικές τράπεζες.
H FED, έχοντας εκμηδενίσει ουσιαστικά το βασικό επιτόκιο δανεισμού, εξαντλεί το συγκεκριμένο οπλοστάσιο κι αυτό που απομένει είναι ο έλεγχος της διαθεσιμότητας του χρήματος όχι μέσω του κόστους, αλλά μέσω της ποσότητάς του…

Το βασικό επιτόκιο (επιτόκιο που είναι καθοριστικής σημασίας, αφού προσδιορίζει το κόστος χρήματος επί της οικονομίας) έχει μειωθεί στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα μεταξύ 0%-0,25%, καθιερώνοντας για πρώτη φορά εύρος διακύμανσης των επιτοκίων.
Oι τραπεζίτες - μέλη της FED επανέλαβαν τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους να θέσουν σε εφαρμογή μια σειρά μη συμβατικών στρατηγικών, που αφορούν κυρίως σε αγορές μακροπρόθεσμων ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου.

Πάντως, ένα είναι βέβαιο: ότι η FED θέλει να κερδίσει χρόνο. Η ομολογία του κ. Μπερνάνκι ότι θα παραταθεί η εξασθένηση της οικονομίας και η «βαθιά» ύφεση θα συνεχιστεί το 2010 αν η κυβέρνηση δεν σταθεροποιήσει το καταρρέον τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοοικονομικές αγορές είναι σαφής...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_100020_26/02/2009_304847

Σημ.axinosp:Κρατώντας σταθερή την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ με τις συμφωνίες FED-ΕΚΤ γινόμαστε και εμείς σαν Ευρώπη μέρος της Αμερικάνικης κρίσης , αφήστε βρε μοσχάρια της ΕΚΤ να διολισθήσει το δολάριο και τέρμα η Αμερική , ο πληθωρισμός της θα φτάσει στα αστρονομικά επίπεδα της Ζιμπάμπουε !!Κρατάει ένας ολόκληρος πλανήτης ζωντανό το πτώμα της Αμερικής και προτιμάει να ρίξει στη πείνα και την ένδεια δεκάδες κράτη για να κρατηθεί η ηγεμονία της ζωντανή έλεος !! Μόνο πράκτορες και τσιράκια της Αμερικής θα κρατούσαν μια τέτοια στάση που κρατάει η ΕΚΤ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: